Gespecialiseerde Master in industrieel ontwerpen voor architectuur

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Toekomstige ontwerpers, architecten en ingenieurs staan voor de grote uitdagingen van de steeds veranderende ontwerp- en bouwsector op lokaal en mondiaal niveau, in termen van concurrentie, ontwikkeling en modernisering.

Ze zullen nieuwe ideeën op het gebied van onroerend goed kunnen ontwikkelen, door oplossingen te ontwerpen die geavanceerde bouwcomponenten insluiten en innovatieve lay-outontwerpen weergeven. Het aandachtsgebied betreft met name tijdelijke gebouwen en evenementen, reconversie van gebouwen en ontwerp van bouwcomponenten.

In dit perspectief beoogt de specialiserende master in industrieel ontwerp voor architectuur:

  • Combineer multidisciplinaire competenties om geavanceerde curricula te creëren.
  • Betrek bedrijven en professionals om de leerervaring zo praktisch mogelijk te maken.
  • Verwijs naar Italiaanse culturele en economische troeven om ontwerpcompetenties te verrijken.
  • Leer hoe u zeer innovatieve concepten kunt ontwikkelen op basis van ontwerpinstructies van echte bedrijven.
  • Bied een multiculturele omgeving aan om het begrip van wereldwijde problemen te vergroten.

Goals

Het programma is ontworpen om professionals op te leiden met ontwerpvaardigheden die worden toegepast op het ontwerp van industriële producten die kunnen communiceren of kunnen worden geïntegreerd met de gebouwde omgeving, of componenten van macro-systemen die steeds meer geïndustrialiseerd worden, zoals gebouwen.

Het doel van het programma is het combineren van de kennis uit twee sectoren van excellentie in Italië: ontwerp en productie van componenten voor de bouwsector, gebieden die al internationaal op het beste niveau worden erkend, maar die verdere ontwikkelingsmogelijkheden kunnen vinden, beide in Italië en in het buitenland.

Het aspect dat ons land een hoge kwaliteitstraditie heeft bij het vervaardigen van afgewerkte bouwelementen is bijzonder interessant, bijvoorbeeld op het gebied van bouwmaterialen (bakstenen, aggregaten, enz.) En coatings (aardewerk, mozaïeken, enz.), evenals er zijn uitstekende bedrijven in de productie van constructies en systemen. Daarom biedt het programma Industrial Design-vaardigheden op basis van Italiaanse ontwerp- / productiekwaliteit die op de internationale markt kan worden toegepast. De professionals die in dit programma zijn opgeleid, zullen de ontwerpcomplexiteit van het industriële product voor de gebouwde omgeving, met betrekking tot de opname in het gebouw, kunnen beheren in bedrijven van verschillende productieve sectoren, waaronder de productie van een breed scala aan bouwcomponenten, licht en zware prefabricage, bouwproducten voor bouwschil, installatiesystemen en functionele uitrusting van de gebouwde omgeving. Studenten kunnen werken in bedrijven of ontwerp- en ingenieursbureaus die vragen naar hun interactie met het bedrijfsleven. Het onderwijs dat door deze master wordt gegeven, omvat het houden van lezingen, seminars, oefeningen en workshops.

Functieomschrijving en eindbeoordeling

Studenten worden deskundige ontwerpers, met theoretische kennis gecombineerd met belangrijke ervaringen toegepast op de bouwsector, en productmanager, met een sterke multidisciplinaire houding, betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en hun opname in de gebouwde omgeving.

Toelatingseis

De ID4A Specializing Master is bedoeld voor afgestudeerden in industrieel ontwerp, engineering en architectuur die hun opleiding willen uitbreiden en vaardigheden willen opdoen in een gespecialiseerd projectgebied.

De specialiserende master is gereserveerd voor kandidaten met een universitair diploma of een universitair diploma (oude Italiaanse systeemdiploma) of een bachelor of master of science (nieuwe Italiaanse systeemdiploma) in polytechnische disciplines. Wat betreft kandidaten die in het buitenland zijn afgestudeerd, worden gelijkwaardige studietitels in de respectieve onderwijsinstellingen overwogen.

Een goed niveau Engels is vereist.

Toelatingsprocedure

Om deel te nemen aan het selectieproces, moet het aanvraagformulier online worden ingevuld binnen de volgende deadlines:

  • Voor Italiaanse / buitenlandse burgers met een kwalificatie behaald in Italië binnen 8 augustus 2020.
  • Voor Extra UE-burgers binnen 8 juli 2020 .

Collegegeld en kosten

De totale kosten van de Master zijn 12.000 BTW-vrij volgens Art. 10 Dpr 633/72.

Internationale studenten kunnen hier 10% korting aanvragen
Studenten die ervoor kiezen om volledig online te studeren, kunnen hier 10% korting toepassen

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Lees Minder