Gespecialiseerde Master in Urban Engineering en informatietechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De EIVP en de École des Ponts ParisTech bieden een Specialized Master® in Urban Engineering and Information Technologies, URBANTIC.

doelstellingen

Informatie- en communicatietechnologieën (ICT) hebben een revolutie teweeggebracht in de benadering van stadsplanning. Dankzij hun informatieverwerkingscapaciteit zijn ze een uitstekend besluitvormingsinstrument voor belanghebbenden in de stad. Ze zijn voorstander van de opkomst van nieuwe methoden van stadsbeheer, gebaseerd op het delen van informatie en een geoptimaliseerde analyse van beschikbare gegevens met als doel de stadsplanning transversaal te begrijpen, een preambule die nodig is voor de bouw van de digitale stad.

Betrokken publiek

Ingenieurs of houders van een universitaire opleiding op masterniveau (Bac + 5) of gelijkwaardig en houders van een Bac + 4 die een minimum van drie jaar beroepservaring op het gebied van ontwikkeling, bouw rechtvaardigen en stadsplanning.

Inhoud en kansen

De training is evenzeer samengesteld uit theoretische cursussen en praktisch werk, gebaseerd op softwaretools, rond een federaal begeleid project dat betrekking heeft op de ontwikkeling van een openbare ruimte.

Semester 1

Tijdens het eerste semester maken we een compleet panorama van de impact van ICT op stadsbeheer. Elke onderwijseenheid behandelt specifieke thema's met betrekking tot het beheer en ontwerp van stedelijke omgevingen. Het begeleide project illustreert de theoretische aspecten van de training. Studenten worden zo geconfronteerd met een reëel geval van een stedenbouwkundig project ingediend door professionals in de sector. Het doel van een in de cursus gepland studieseminar is om studenten open te stellen voor de stedelijke vraagstukken van de grote Europese steden.

 • Duurzame stad (20 uur)
 • Digitale tools (140 uur)
 • Stedelijk risicobeheer en veerkracht van de stad (60 uur)
 • Transport en stedelijke mobiliteit (60 uur)
 • Water, afval en energie (60 uur)
 • Project met begeleiding: stedenbouw (60 uur)

Semester 2

Het tweede semester vindt plaats in een professionele omgeving die zal leiden tot het schrijven van een professionele scriptie over 6 maanden. Het onderwerp van de scriptie moet eerst worden gevalideerd door het onderwijsteam.

 • Professionele scriptie (6 maanden)

ambachten

Onder de functies die kunnen worden ingenomen door MS URBANTIC-houders:

 • Manager gemeentelijke technische diensten.
 • Ontwerpbureau en stedenbouwkundige uitvoerende macht.
 • Milieukwaliteitsmanager in regionale ontwikkeling.

businessman, tablet, control

toelating

Aanvragers worden geselecteerd in dossier en interview. download het applicatiebestand hiernaast. Om de kwaliteit van ons onderwijs te waarborgen, is het aantal openstaande plaatsen beperkt.

De MS URBANTIC is toegankelijk voor de volgende mensen:

In eerste vorming

 • Aan jonge ingenieurs of houders van een universitaire opleiding op masterniveau (BAC + 5) of gelijkwaardig, op het gebied van ontwikkeling, bouw en stedenbouw
 • Architecten of houders van gelijkwaardige wetenschappelijke en technische opleidingen die hun vaardigheden in het beheer van duurzame gebieden en steden willen verbeteren door de toepassing van ICT.

In voortgezet onderwijs

 • Professionals die hun carrière willen ontwikkelen of willen integreren in een dienst voor duurzaam stadsbeheer.

Internationaal

 • Voor Franstalige studenten die voldoen aan dezelfde selectiecriteria als Franse studenten. Een decreet vergemakkelijkt de toegang tot de Franse arbeidsmarkt voor afgestudeerden van Specialized Masters met het label CGE.

Indicatieve kalender

 • Toepassing: vanaf januari
 • Toelating: maart tot september
 • Cursus start: oktober
 • Begin van de stage: mars
 • Verdediging van professionele scripties: oktober

Het collegegeld bedraagt 9.950 euro (EIVP is niet BTW-plichtig). De MS URBANTIC wordt ondersteund door een netwerk van partnerbedrijven. Neem contact met ons op voor vragen om hulp bij het opstellen van uw financieringsplan.

De EIVP is door te verwijzen naar het Datadock voor het financieren van uw training door OPCA's

DataDock is een database waarmee professionele opleidingsfinanciers kunnen controleren of opleidingsorganisaties voldoen aan de 6 kwaliteitscriteria die wettelijk zijn vastgelegd. Het maakt het mogelijk te bewijzen dat de EIVP voor alle aangeboden diensten een identiek kwaliteitsniveau kan garanderen.

Vanaf 1 juli 2017 verwijst elke financier die de individuele of collectieve opleiding voor de EIVP verzorgt, ons door naar zijn eigen criteria.

Meer informatie op www.data-dock.fr

Nummer van de activiteitsverklaring geregistreerd bij de regionale prefectuur Ile-de-France 11 75 42 051 75

Onze Parijse campus

De lessen vinden plaats op onze campus in Parijs:
80 rue Rebeval, 75019 Parijs
Metro: Belleville / Pyrénées / Buttes-Chaumont

Sprekers en partners

Educatief team

Het onderwijsteam bestaat uit docenten van EIVP en ENGEES, vergezeld van een onderwijscoördinator die zorgt voor de koppeling tussen experts van partnerorganisaties. Met deze gespecialiseerde masteropleiding kunt u de kennis en knowhow verwerven die nodig is om teams van specialisten in het beheer van afvalwater en regenwater te leiden door een volledige training.

Enkele getuigenissen van ouderlingen

Gespecialiseerd om mij te verbeteren.

Basis burgerlijk ingenieur, mijn keuze om me te specialiseren in het stedelijke veld en stadsplanning komt terug op de complexiteit en transversaliteit van de stedelijke projecten die vandaag worden waargenomen, waarvoor multidisciplinaire vaardigheden vereist zijn.

URBANTIC stelde me in staat om deze dubbele civieltechnische / stedenbouwkundige vaardigheid te verwerven om de uitdaging van de interdisciplinariteit van deze projecten aan te gaan en de integratie van civieltechnische projecten in beperkende stedelijke omgevingen te beheren. De MS maakt het ook mogelijk zich open te stellen voor innovatieve posities dankzij haar opleiding in het gebruik van nieuwe ICT-communicatietechnologieën en BIM in stadsplanning en het beheer van stedelijke projecten.

Dankzij mijn MS URBANTIC ben ik vandaag aangenomen als assistent van de MOA bij het transportproject van de "Grand Paris Express". Elke dag, als onderdeel van mijn werk, gebruik ik de vaardigheden van de Gespecialiseerde Master die ik heb kunnen gebruiken om de civiele techniek / stedenbouwkundige interfaces van het project te beheren, de studies te analyseren die zijn uitgevoerd op 3D-modellen en de MOA te ondersteunen op de verschillende aspecten van het project. Oumaima Lachkar - Société du Grand Paris - MS URBANTIC afgestudeerd

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The EIVP is part of the Conférence des Grandes Ecoles, a network representing business and engineering schools training their students towards excellence. Through an independently-established curricul ... Lees meer

The EIVP is part of the Conférence des Grandes Ecoles, a network representing business and engineering schools training their students towards excellence. Through an independently-established curriculum, they aim at providing an education in close cooperation with the business community and open at an international level. The engineering schools deliver state-recognized diplomas accredited by the Commission des Titres d’Ingénieur – an independent body evaluating higher education institutions in engineering. After two years of preparatory classes, students can enter the EIVP after passing competitive examinations. Lees Minder