Gespecialiseerde Master in Internationaal Ondernemingsrecht en Management

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Aanvragen voor de 2019 Intake zijn gesloten. Aanvragen voor de 2020-intake gaan van start in oktober 2019.

De ESCP Europe Masters zijn professioneel gerichte programma's op specifieke managementgebieden ontworpen voor postdoctorale studenten met een duidelijk carrièredoel en leiden tot een specialisatie of dubbele vaardigheid als antwoord op de vraag van bedrijven naar hooggekwalificeerde managers.

Deze Master is een eenjarig full-time academisch programma ontworpen voor studenten met een eerste academische of professionele graad op het gebied van techniek, business, architectuur, geneeskunde, rechten, farmacologie, politieke wetenschappen, kunst of een andere graad.

Het curriculum bestaat uit zes maanden full-time cursussen inclusief een internationaal seminar, gevolgd door een stage van minimaal vier maanden en de afronding van een professionele scriptie die aan het einde van het programma moet worden overgemaakt.

Cursussen worden gegeven in het Engels en de nationale taal van onze respectieve campussen.

Ons programma is gericht op uw expertise

Het doel van het programma is om advocaten op te leiden in managementvaardigheden en de praktijk van het ondernemingsrecht in een internationale context, om hen in staat te stellen beter in te spelen op de behoeften van hun klanten en om hun deelname aan het besluitvormingsproces in bedrijven te vergemakkelijken. om echte 'zakenpartners' te worden.

De cursussen vinden plaats op de ESCP Europe Campussen in Parijs in het eerste semester en in Londen gedurende het grootste deel van het tweede semester, zowel op de ESCP Europe London Campus als op de campus van de Queen Mary University of London (Centre for Commercial and Legal Studies).

Dit full-time programma duurt 12 maanden. Het begint in september en is als volgt georganiseerd:

 • 2 termen van intensieve cursussen: september tot december; Van januari tot maart. Een seminar van drie maanden in Londen is inbegrepen.
 • 1 termijn van professionalisering: een stage bij een advocatenkantoor of in een onderneming van minimaal 4 maanden; Het schrijven van een professionele scriptie met verplichte mondelinge verdediging tussen november en december van het jaar N 1.

Studenten moeten een goede beheersing van het Frans en het Engels hebben (6,5 minimum bij IELTS).

Profiel van de MS International Business Law and Management van 2018

Academische achtergrond:

 • Economie / Financiën 66%,
 • Zakelijk 24%,
 • Wet 7%,
 • Anderen 3%,
 • 14% internationale studenten,
 • 34% vrouwen, 66% mannen

Ruimdenkendheid en diversiteit van de Specialized Masters®

Gespecialiseerde Masters®-studenten komen uit verschillende landen en hebben verschillende achtergronden: ingenieurs, artsen, apothekers, studenten literatuur en rechten, enz.

Ze zijn ontstaan ​​uit 40 nationaliteiten en vormen een groep multiculturele deelnemers, waardoor het uitwisselen en werken in groepen des te verrijkender is.

Sinds de oprichting in 1989 heeft de gespecialiseerde master in internationaal bedrijfsrecht en management 900 studenten afgestudeerd die nu deel uitmaken van het ESCP Europe 55.000 leden tellende alumni-netwerk.

Vereisten

 • Houders van een eerste masteropleiding.
 • Houders van een bachelordiploma (240 ECTS): met een minimum van 3 jaar beroepservaring
 • Houders van een bachelordiploma (240 ECTS) zonder beroepservaring (minder dan 30% toegelaten)

vergoedingen

De kosten voor het academisch jaar 2019/2020 zijn vastgesteld op 19.200 € (inclusief kosten van de naslagwerken).
De kosten worden ook gefactureerd:

 • in één aflevering aan het begin van het academisch jaar
 • ESCP Europe biedt ook de optie voor automatische incasso: in dat geval worden zes maandelijkse termijnen betaald van november tot april.

Aanvragers aan wie een plaats wordt aangeboden, moeten hun aanvaarding bevestigen en een niet-restitueerbare aanbetaling van € 2000 betalen voor het collegegeld.
De uitgaven voor accommodatie en vervoer in Londen zijn niet inbegrepen in het collegegeld.

Laatst bijgewerkt op Juli 2019

Over de school

Established in 1819, ESCP Europe is the oldest business school in the world. Its mission is to develop the next generation of transnational business leaders, preparing them to embrace the opportunitie ... Lees meer

Established in 1819, ESCP Europe is the oldest business school in the world. Its mission is to develop the next generation of transnational business leaders, preparing them to embrace the opportunities offered by cultural diversity. Lees Minder
Parijs , Madrid , Londen , Berlijn , Turijn , Warschau , Beijing , Venetië + 7 Meer Minder