Gespecialiseerde Master in Industrieel Ontwerpen en Innovatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Steeds productontwerper worden in Milaan is een erkende waarde voor professionaliteit. Wees een meester in productontwerp!

De Politecnico creëert samen met haar geavanceerde productiesysteem en een historische cultuur van topklasse voor haar meesterstudenten toegang tot deze waarde.

De technische en ontwerpcultuur van Politecnico, geplaatst op Design 6e plaats in de wereld en aangedreven door Italiaanse designmeesters zoals Marco Zanuso en Achille Castiglioni, is geïntegreerd met de geavanceerde technologie en engineeringexpertise op het gebied van productie en innovatieve materialen, die de traditie van excellentie van de Nobelprijs voor chemie Giulio Natta tot op heden.

Het is een high profile professionalisme, het Specializing Master-doel, om de ontwerper en productontwerpdeskundige in overeenstemming te brengen met hedendaagse technologie en innovatie, uitgaande van een solide traditie op het gebied van creativiteit en methode .

Overzicht

De Specialiserend Master in Industrieel Ontwerpen en Innovatie , geleid door Prof. Matteo O. Ingaramo, is opgericht om geschikte ontwerpers te vormen die de volledige ontwikkeling van een nieuw product kunnen beheren, van het eerste concept tot de productiefase.

Deze gespecialiseerde meester sluit zich aan bij de artistieke en humanistische vaardigheden van de ontwerpcultuur met de technische knowhow die verband houdt met productietechnologie, materialen en productiekosten. Het streeft ernaar te voldoen aan de behoefte om te opereren in een wereldwijd landschap van verhoogde concurrentie waar de ontwerper de waarde van een product kan verhogen door innovaties te maken - zowel in esthetiek als in bruikbaarheid - die profiteren van beschikbare technologieën. Het doel is om professionals te trainen wiens creatieve capaciteit gepaard gaat met technische expertise en bewustzijn in de industriële haalbaarheid van een product.

Omdat de faculteit bestaat uit docenten uit verschillende vakgebieden, van zowel binnen als buiten de Politecnico di Milano, stelt de specialisatiemeester een reeks multidisciplinaire vaardigheden vast die in de loop van de training worden opgeroepen. Culturele bezoeken aan stichtingen en musea, samen met technische excursies naar productiebedrijven, rond de opleiding af en bevordert het bereiken van educatieve doelstellingen. Veel afgestudeerden van vorige edities spelen een leidende rol in grote productiebedrijven of gerenommeerde ontwerpstudio's, waaronder: Whirlpool Europe, Chicco Artsana, 3M, Polti, Cini

Goals

 • beheer van het ontwerp- en productieproces voor zowel kleine als grootschalige gefabriceerde artikelen
 • ontwikkel deskundig oog op kwesties van technologie, productie en kosten

Dit programma is bedoeld om professionals op te leiden voor het beheer van de ontwerp- en productieprocessen voor zowel kleine als grootschalige gefabriceerde artikelen, met een deskundig oog op kwesties als technologie, productie en kosten, maar zonder in te boeten aan functies of kwaliteit van expressie.

Eindexamen

Het eindexamen vereist dat studenten projecten presenteren die tijdens de stage zijn ontwikkeld. Het eindcijfer houdt rekening met beoordelingen tijdens de leerworkshops.

Degree Toegekend

Na het behalen van de specialiserende master, verdienen de studenten een eerste niveau Politecnico di Milano Specialising Master Degree , op voorwaarde dat ze hebben voldaan aan de 75% minimum aanwezigheidsplicht.

Naast de graad geeft het programma ook uit:

 • certificaat voor voltooiing van de cursus in Rhinoceros met software-fabrikantaccreditatie van McNeel;
 • certificaat voor de voltooiing van de cursus in CREO met software-fabrikant accreditatie van PTC.

Professionele resultaten

 • Plaatsing kan plaatsvinden in ontwerpstudio's die helpen in verschillende stadia van productontwikkeling, van concept tot engineering.
 • Plaatsing bij bedrijven van marktsegmenten die kenmerkend zijn voor de Italiaanse industrie, zoals huishoudelijke apparaten, bedrijfsapparatuur, verlichting, meubels, speelgoed en producten voor kinderopvang.
 • Programma-afgestudeerden die kiezen voor consultancy zullen merken dat ze over meer capaciteit beschikken om te communiceren met de ondernemersomgeving.

Hun functiebeschrijving zal een deskundige productontwerper en projectmanager zijn met een theoretische achtergrond om belangrijke prestaties te matchen bij het toepassen ervan op productieprocessen. Na het behalen van de nodige veldervaring, kunnen afgestudeerden streven naar rollen als productmanager die belast is met de ontwikkeling van nieuwe producten.

Toelating

Legacy Laurea of Diploma of huidige Laurea of specialisatie in engineering, architectuur of industrieel ontwerp. Buitenlandse studenten mogen gelijkwaardige diploma's in het buitenland presenteren.

Er kunnen maximaal 25 studenten worden toegelaten.

Toelatingsprocedure

Om deel te nemen aan het selectieproces, moet het aanvraagformulier online worden ingevuld binnen de volgende deadlines:

 • voor Italiaanse / buitenlandse burgers met een kwalificatie verkregen in Italië in oktober 2019
 • voor Extra UE-burgers binnen september 2019

Collegegeld en kosten

 • De specialiserende master kost € 11.800 (inclusief inschrijvingsgeld Politecnico di Milano van € 500).
 • Vrijgesteld van btw op grond van artikel 10 van DPR 633/72.
 • De kosten van inschrijving in de Specialiserende Master geven recht op belastingaftrek van 19% als vallende onder "Universitaire specialisatiecursussen".
Laatst bijgewerkt op jun 2019

Over de school

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Lees Minder