Gespecialiseerde Master SIS: informatiebeveiliging en systemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Specialized Master® SIS is bedoeld voor iedereen die expert wil worden in informatiebeveiliging en -systemen, met een globale visie op het informatiesysteem - en meer in het algemeen informatie - dat ze moeten beschermen, en in staat zijn om snel en effectief te reageren op situaties van verschillende onveiligheid, gerelateerd aan externe of interne aanvallen, waarmee ze worden geconfronteerd. Geconfronteerd met deze fenomenen moet de specialist een globale visie hebben.

De Specialized Master® SIS is bedoeld voor profielen Bac 5 (of mogelijk Bac 4) die programmeren kennen en een solide technische basis hebben. De Specialized Master® SIS staat met name open voor leidinggevenden die al actief zijn en zich willen specialiseren in computerbeveiliging.

Aan het einde van de training zijn de studenten in staat om de veiligheid van een informatiesysteem te evalueren, een plan van bescherming van de aan hen toevertrouwde faciliteiten te definiëren, om de bijbehorende technische apparaten te ontwikkelen en te implementeren. en om de operationele exploitatie ervan te waarborgen. Ze zullen ingrijpen als operationele managers, ingenieurs, consultants of projectmanagers bij de beveiliging van informatiesystemen of netwerken, de ontwikkeling van veilige applicaties, reverse engineering of de audit en risicobeoordeling.

Informatiebeveiliging

Het doel van de SIS Specialized Master is om de informatiebeveiligingsspecialisten op te leiden die bedrijven verwachten.

De sterke punten van de Specialized Master of Information Security and Systems

Een gespecialiseerde master is een Bac 6-cursus die ten minste twee semesters duurt. Het omvat theoretische cursussen, een persoonlijk onderzoekswerk in het bedrijfsleven en de verdediging van een professionele scriptie. Deze training is geaccrediteerd door de Conférence des Grandes Écoles.

De Specialized Master SIS - ESIEA is een uitgebreide en veeleisende training die gaat van ISO 27001 tot reverse engineering, virologie en cryptologie, via veilig programmeren, economische intelligentie, Windows-beveiliging of programmeren. slimme kaarten.

Pedagogiek is gebaseerd op constante oefening, waarbij de student echt betrokken is bij zijn training. Om ons in situaties te brengen die dicht bij de realiteit van bedrijven liggen, worden noodscenario's in realtime gereproduceerd in ons beveiligingslaboratorium, of tegen teams die afwisselend een systeem of een applicatie verdedigen en aanvallen.

Bij de Specialized Master SIS - ESIEA zijn ongeveer vijftig experts betrokken, vaak internationaal erkend.

De Specialized Master SIS - ESIEA , opgericht in 2004, heeft meer dan 350 studenten afgestudeerd.

ESIEA is een erkende speler in training en onderzoek op het gebied van cyberbeveiliging. De school is een van de weinige educatieve actoren die wordt aangehaald in het cyberverdedigingsinformatierapport van senator Bockel (juli 2012). Het operationele cryptologie- en virologieteam stond aan de basis van het DAVFI-project, de ontwikkeling van een open source antivirus "made in France", ondersteund door de staat als onderdeel van de Investments for the Future.

De Specialized Master SIS - ESIEA figuur:

In de vier cursussen geselecteerd in de categorie "Netwerken, telecommunicatie, ICT" door de lijst van 2014 van de beste gespecialiseerde meesters van de krant Le Figaro-Étudiant. Als de enige beveiligingstraining die werd gehouden in de 2014 testbank van MS en MBA, gespecialiseerd in informatiesystemen van de krant Le Parisien

voorwaarden

De training vereist technische vereisten, sterke motivatie en hoge beschikbaarheid:

  • Weet hoe je een programma in C en Java kunt ontwikkelen
  • Weet en weet hoe u UNIX-opdrachten kunt gebruiken
  • Algemene noties hebben over de architectuur van een systeem, uit hardware (processor, geheugen, systeem van binnenkomst, uitgang): rollen en relaties.
  • Zeer goede spreek- en schrijfvaardigheden in het Frans zijn ook vereist, evenals een goed niveau in de Engelse taal.
  • Aanvragen (academisch jaar 2017/2018)
  • Aanvragen voor het kandidaatsdossier moeten per post worden ingediend, vergezeld van een cv waarmee het programmabeheer kan beslissen over de ontvankelijkheid van uw aanvraag.

Als uw aanvraag ontvankelijk wordt geacht, sturen we u een Candidature-bestand, dat naar ons volledig ingevuld moet worden teruggestuurd.

De eerste wervingssessie voor de SIS Specialized Master richt zich op aanvragen die vóór 31 mei 2017 zijn ingediend.

Het wordt aanbevolen dat alle aanvragers hun aanvraag zo snel mogelijk aanvragen en indienen - en met name voor werknemers in loondienst die FONGECIF-bijstand zullen aanvragen of buitenlandse aanvragers die financiering moeten aanvragen. het verkrijgen van een visum. Slechts twintig plaatsen zijn open.

Afhankelijk van de resterende beschikbare plaatsen, eindigt een extra wervingsessie op 30 juni 2017 en mogelijk een derde vóór 25 september 2017.

Na het aanvraagdossier te hebben bestudeerd, worden de kandidaten die in aanmerking komen, uitgenodigd voor twee interviews (of, voor kandidaten die in het buitenland wonen, voor een Skype- of telefonische afspraak):

  • een interview met Vincent GUYOT, wetenschappelijk directeur van de Specialized Master of Paris, of Eric FILIOL Research Director, CVO-laboratorium (Cryptology and Operational Virology, CNS axis (Digital Trust and Security).
  • een interview met een ander lid van het onderwijsteam.

Het toelatingsbesluit wordt de kandidaat schriftelijk medegedeeld na deze interviews, in de maand volgend op de deadline voor het indienen van de aanvraag. Dit besluit valt onder de verantwoordelijkheid van de directeur-generaal van ESIEA , op gemotiveerd voorstel van de programmadirecteur. De definitieve registratie is onderworpen aan de regels van scholing.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Welcome to ESIEA, an engineering school focused on high level training, soft skills and personal abilities to provide students with a set life skills that truly makes a difference!

Welcome to ESIEA, an engineering school focused on high level training, soft skills and personal abilities to provide students with a set life skills that truly makes a difference! Lees Minder
Parijs , Laval + 1 Meer Minder