Gespecialiseerd Master in de wijnbouw en oenologie

Algemeen

6 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De Wijnbouw en Oenologie: innovatie voldoet aan de traditie programma is gericht op het aanpakken van hoe de wijngaard en wijnmakerij innovatie snel wordt steeds deel uit van de Italiaanse wijnbouw traditie. Italië is nu de grootste wijnproducent ter wereld en beschikt over de grootste verscheidenheid in termen van cultivars. De eigenaardigheden van de Italiaanse wijnbouw en de mogelijkheid om een ​​leidende rol op het gebied behouden worden vandaag gebonden door het vermogen om duurzame innovatie te introduceren zonder verlies van zijn bekende beroep.

Leerdoelen

De belangrijkste doelstellingen van het programma zijn: - Om solide methodologie en kennis geschikt is om innovatie vraagstukken in de wijngaard aan te pakken en wijnmakerij verwerven - Als u specifieke vaardigheden voor nieuwe luifel management techniek geschikt is om ongewenste klimaatgerelateerde effecten, nieuwe duurzame benaderingen voor de bestrijding van plagen en het inperken van bereiken ziektebestrijding, precisie wijnbouw en oenologie - Ontwikkeling van de mogelijkheid om te diagnosticeren beperkende factoren die zich in de wijngaard en wijnmakerij en passende oplossingen te produceren - Leer om pro-actief deel aan de besprekingen omgaan met wijnbouw en oenologie onderwerpen te nemen.

Carrièremogelijkheden & De erkenning van beroepskwalificaties

De masteropleiding kwalificatie in 'Wijnbouw en Oenologie: innovatie ontmoet traditie' zal leiden tot professionele mogelijkheden op het gebied van wijnbouw en oenologie keten; wijn marketing en distributie; restaurants; grootschalige detailhandel en freelancen.

Een klasse die een verschil maakt

De Master in Wijnbouw en Oenologie zal bestaan ​​uit internationale studenten en binnenlandse studenten Cattolica.

Faculty & onderwijzend personeel

 • Dr. Matteo Gatti - Research Assistant
 • Prof. Gabriele Canali - Associate Professor
 • Dr. Fabrizio Torchio - Research Assistant
 • Prof. Stefano Poni - Hoogleraar
 • Dr. Milena Lambri - Research Assistant
 • Prof. Vittorio Rossi - Hoogleraar
 • Dr. Emanuele Mazzoni - Research Assistant

Partner bedrijven

Hier slechts een paar namen van prestigieuze Wine Estates dat hun voorlopige aanvaarding in hosting stages gaf: Mossi, Tenute Ruffino, Barone Ricasoli, Santa Margherita, Sella e Mosca, Mezzacorona, Contratto, Ca 'del Bosco, Zonin, Res Uvae, Marchesi Mazzei, Cavalieri di Malta, Pico Maccario, en Marramiero.

Kan ik Italiaans leren tijdens de studie?

Een intensieve cursus Italiaans zal beschikbaar zijn voor internationale studenten voor de duur van de Master in Wijnbouw en Oenologie: innovatie ontmoet traditie.

Zijn er stages kansen?

Studenten moeten een verplichte stage uit te voeren voor de duur van ten minste 450 uur (dat wil zeggen 18 ECTS) in een boerderij / wijndomein / instelling. Een examen is gepland, waaronder een case study discussie en / of experimentele activiteit tijdens de stage uitgevoerd.

Kan ik werken tijdens de studie?

Ja. Niet-EU-studenten het invoeren van Italië op een VISA worden toegestaan ​​om part-time (20 uur per week) werken.

Leerplan

 • Wijngaard variabiliteit: traditionele en precisienaderingen
 • Onderwerpen in de wijn-marketing
 • Verbetering van de kwaliteit van de wijn: innovatie in toezicht en de controles
 • Applied grapevine eco-fysiologie
 • Vooruitgang in enology
 • Ziekten en plagen in de richting van een duurzame wijnbouw
 • Seminars over duurzaam gebruik van pesticiden en genetische traceerbaarheid zal ook worden verleend

ECTS van elke cursus omvat ook praktische activiteiten, wijnproeverijen en veldbezoeken.

Programma-specifieke toelatingseisen

Basiskennis in de wijnbouw en oenologie is vereist. Als alternatief, een 3-weekse intensieve cursus, "Basis in de wijnbouw" wordt aangeboden voor het begin van de Meester.

Algemeen afgestudeerde eisen

 • Je moet een bachelordiploma, verkregen na een minimum van 3 jaar van de studie (180 ECTS) te houden. Als u minder dan 15 jaar van de totale opleiding hebt gedaan, bent u niet in aanmerking voor toelating tot een graduate programma. Uw toepassing kan worden geëvalueerd voor een transfer naar een undergraduate degree programma - Cattolica zal uw academische en persoonlijke achtergrond te evalueren en beslissen of u voldoet aan de specifieke voorwaarden voor toelating tot het graduaat van uw keuze

Engels taalvaardigheid

Voor aanvragers wier eerste taal niet Engels ze zullen moeten ofwel: - Heeft u een TOEFL iBT totale score van ten minste 80 of een Academische IELTS overall score van ten minste 6.0 of; - Heeft met succes een opleiding onderwezen in het Engels ingevulde

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Università Cattolica del Sacro Cuore is the largest private university in Europe boasting over 41 000 students across 12 Schools. Cattolica distinguishes itself for its multidisciplinary curriculum, i ... Lees meer

Università Cattolica del Sacro Cuore is the largest private university in Europe boasting over 41 000 students across 12 Schools. Cattolica distinguishes itself for its multidisciplinary curriculum, industrial ties, and strong international focus. Lees Minder
Milaan , Milaan , Rome , Piacenza , Accra , Cremona + 5 Meer Minder