Gender-en vrouwenstudies in het Midden-Oosten / Noord-Afrika

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Gender and Women's Studies in het Midden-Oosten / Noord-Afrika

De Cynthia Nelson Instituut voor Gender and Women's Studies (IGWS) is een academisch onderzoeksinstituut en een graduate onderwijs centrum voor wetenschappers, onderzoekers en studenten die geïnteresseerd zijn in de genderproblematiek in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië. Het Instituut voor Gender en Women's Studies biedt een interdisciplinair tweejarige Master of Arts en een diploma.

De MA biedt drie tracks

‪ Specialisatie 1: Gendered Politieke Economieën ‬ ‬ ‬

Focussen op kwesties met betrekking tot armoede, arbeid, politiek economieën van verlangen, migratie, mobiliteit en ontwikkeling geschiedenissen en praktijken.

Specialisatie 2: geografie van Gender en Justitie

Een geavanceerde studie van hedendaagse praktijken en problemen van rechtvaardigheid, variërend van internationale gerechtigheid regimes om nationale juridische culturen om sociale en economische rechtvaardigheid vorderingen, met een bijzondere nadruk op het zuidelijk halfrond.

Specialisatie 3: Gender and Women's Studies in het Midden-Oosten / Noord-Afrika (MENA), Onderzoeken hoe relaties van gender zijn ingebed in de sociale, politieke en culturele formaties.

VOOR WIE?

Het diploma is bedoeld voor studenten die een interdisciplinaire MA of diploma gericht op gender en vrouwen Studies met een focus op de MENA-regio en die tegelijkertijd streven naar genderstudies kwalificaties te verwerven.

Voordelen van studeren aan de Cynthia Nelson Institute for Gender and Women's Studies:

  • Het onderzoeksinstituut dient als middelen koppelen waardoor onderzoeksprojecten, conferenties, workshops, politieke debatten en educatieve programma's op de genderproblematiek betrokken zijn.
  • De afgestudeerde centrum biedt studenten een interdisciplinaire en transnationaal perspectief in GWST met een speciale nadruk op het Midden-Oosten en Noord-Afrikaanse regio.
  • De afgestudeerde centrum ondersteunt ook opduiken, een internationale, online, jaarlijks afgestudeerde student tijdschrift in september 2007 gelanceerd.
  • Programma's op AUC volgen de internationale richtlijnen voor soortgelijke graden bij geaccrediteerde instellingen in de VS.

De cursussen worden aangeboden in zowel de herfst en lente semester. Studenten moeten worden ingeschreven in ten minste 12 credit-uren te worden beschouwd full-time.

Wat leert u

  • U zult solide basis krijgen in het verband tussen gender en modaliteiten voor de reorganisatie van de politieke economische orde in de hedendaagse wereld.
  • U wordt voorzien van een interdisciplinair en transnationaal perspectief, met speciale nadruk op het situeren van het Midden-Oosten en Noord-Afrikaanse regio in een vergelijkend mondiale zuiden perspectief.

Termijnen voor toepassing

Studenten worden toegelaten tot de MA opleiding alleen in de herfst.

Voor informatie over collegegeld en krijg aanvraag voor toelating en de vereiste bewijsstukken, moet u contact opnemen met het Bureau van de Graduate Studies en Onderzoek bij AUC.

Voor gedetailleerde informatie over de toelating tot de universiteit, kunt u terecht op afgestudeerde opnames website waar u ook kunt downloaden het aanvraagdossier.

Voor gedetailleerde Curriculum

Voor volledige details van het programma eisen, vindt u in de AUC catalogus.

Laatst bijgewerkt op jul 2014

Over de school

The American University in Cairo (AUC) is a premier English-language institution of higher learning. The university is committed to teaching and research of the highest caliber.

The American University in Cairo (AUC) is a premier English-language institution of higher learning. The university is committed to teaching and research of the highest caliber. Lees Minder
Cairo , Cairo , New York + 2 Meer Minder