Geavanceerde meester in Europese integratie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De EuroMaster is een interdisciplinair programma in het Engels, gericht op een internationaal aanbod van jonge en middelgrote professionals en gevorderde studenten uit de politieke wetenschappen. Het biedt studenten een voortgezette academische opleiding in een breed scala van EU-beleidsmaatregelen en -concepten om een ​​grondig inzicht te krijgen in het proces van Europese integratie, zowel in economische als politieke zin.

Belangrijkste kenmerken:

 • Het programma werkt als een " Master na Master ", waarbij studenten sterke en consistente cijfers moeten hebben over minimaal 4 voorgaande studiejaren.
 • Het curriculum biedt je de keuze om 2 beleidsveldspecialisaties te studeren , die op je diploma zullen worden vermeld.
 • Studenten hebben de flexibiliteit om dit Advanced Master-diploma in 1 of 2 jaar te behalen .
 • Het is een zeer internationaal programma en heeft een uitgebalanceerde klasmix van jonge professionals en voltijdstudenten.
 • Bovendien zorgt de beperkte klasgrootte voor veel interactie in de klas . Het onderwijzend personeel is een unieke mix van gerenommeerde EU-wetenschappers en EU-beoefenaars van topniveau die academische nauwkeurigheid combineren met de nieuwste praktische inzichten en culturele diversiteit.
 • Ondersteund door de uitgebreide expertise van ons Office for Teaching, Learning and Innovation om geavanceerde gemengde lesmethoden mogelijk te maken.

Programmastructuur

De EuroMaster biedt een gemeenschappelijke kern van 4 verplichte cursussen over de essentiële kenmerken van Europese integratie.

Na deze 4 verplichte vakken moeten de studenten 2 voorgeselecteerde specialisatie-opties volgen , te kiezen uit de lijst van 4 hieronder:

 • Europese economie
 • Migratie en Europa
 • Europees externe betrekkingen en veiligheidsbeleid
 • Europees milieubeheer

Studenten moeten ook een masterproef voltooien .

Wie kan aanvragen?

De EuroMaster is gericht op zowel voltijdstudenten als professionals met verschillende achtergronden, die hun kennis van de EU willen verdiepen. Hiertoe worden de Euromaster-lessen georganiseerd na werktijd zodat zowel voltijdstudenten als professionals de colleges kunnen bijwonen. Om in aanmerking te komen voor toelating moet je:

 • Een masterdiploma of equivalent van ten minste 240 ECTS in sociale, economische of politieke wetenschappen, bedrijfskunde, rechten en / of hedendaagse geschiedenis. Als uw diploma niet binnen deze disciplines valt, kan relevante werkervaring op deze of aanverwante gebieden in aanmerking komen.
 • uitstekende academische resultaten voor beide eerdere graden van 70% (2e klas honours hogere divisie, Belgisch equivalent; hoger 2: 1 VK-equivalent, 2.8 / 4 GPA).
 • bewezen vaardigheid in het Engels

Bezoek voor meer informatie de IES-website gewijd aan dit programma: www.euromasterinbrussels.eu

Onderwijzend personeel

Het onderwijzend personeel in het Euromaster-programma van het IES is een unieke mix van gerenommeerde EU-wetenschappers en EU-beoefenaars van topniveau die academische nauwkeurigheid combineren met de nieuwste praktische inzichten en culturele diversiteit.

Aanvragen en beurzen

Het programma biedt een aantal beurzen aan die de vorm aannemen van een verlaagd collegegeld. Deze worden toegekend op basis van academische verdiensten en aantoonbare behoefte. Studenten dienen de vrijstelling van collegegeld aan te vragen bij het indienen van hun aanvraag voor de programmaontheffingsaanvragen uiterlijk op 15 april. Bezoek onze website voor details over hoe u zich kunt aanmelden.

Carrière en alumni

Alle IES-studenten kunnen profiteren van loopbaanadvies, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en CV's in het VUB Career Center. Ga naar deze pagina voor meer informatie over deze uitstekende service.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The Institute for European Studies is an autonomous department of the Vrije Universiteit Brussel. It was created in 2001 through an initiative taken by the Flemish Government. As a Jean Monnet Center ... Lees meer

The Institute for European Studies is an autonomous department of the Vrije Universiteit Brussel. It was created in 2001 through an initiative taken by the Flemish Government. As a Jean Monnet Center of Excellence, the IES teaches advanced Master programmes, and focuses on interdisciplinary research in European Studies, more specifically on the role of the EU in an international setting. Within this scope, the IES provides academic services to scholars, policy makers and the general public. Lees Minder
Brussel , Wenen + 1 Meer Minder