Geavanceerde meester luchtvervoer beheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MS Air Transport Management

Onderwezen in het EngelsEconomisch en financieel gezien luchtvervoer bedrijven zijn nu gewend aan het werken in een sterk concurrerende omgeving veeleisend groot aanpassingsvermogen. De Specialized masteropleiding in Air Transport Management streeft naar een systematische kennis van alle aspecten van de luchtvaartsector, waaronder luchtvervoer economie, operations, marketing en financiële strategieën, human resource management en prestaties, en de belangrijkste uitdagingen en strategieën voor de toekomst te bieden.

Afgestudeerden zijn uitgerust met alle essentiële kennis die nodig is om een ​​carrière in de sector voort te zetten.


Vereisten


In het algemeen moeten de kandidaten voor toelating tot de opleiding een gespecialiseerde master's 5-jaar bachelor's degree [Bac + 5] of een 4-jarige bachelor's degree [Bac + 4] plus 3 jaar professionele ervaring hebben. Kandidaten met een 4-jaar bachelor's degree en geen professionele ervaring van toepassing kunnen zijn, maar het aantal beschikbare plaatsen voor dergelijke kandidaten is zeer beperkt (maximaal 3).


Bij het aanvragen van de gespecialiseerde masteropleiding Air Transport Management, worden de volgende graden zeer gewaardeerd:

- Degree in het bedrijfsleven of engineering,

- Licentiaat in de rechten, economie of het management (tweejarige master's degree, eenjarige geavanceerde of gespecialiseerde opleiding graad, dwz DESS, DEA of niet-Franse equivalent).


Bijzondere aandacht zal worden gegeven aan kandidaten die stages in luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, reisbureaus of luchtvaart verwerkende bedrijven hebben voltooid.


Kansen


Luchtvervoer bedrijven nodig hebben om een ​​groot aantal gespecialiseerde posities te vullen. Echter, alleen grote bedrijven (luchtvaartmaatschappijen, fabrikanten, luchthavens) zijn in staat om het werven van een groot aantal juridische, financiële en beheer specialisten. In het geval van middelgrote bedrijven, een systematische kennis van de luchtvaartsector is een noodzakelijke voorwaarde voor het bereiken van efficiency. Een Specialized Master's degree in Air Transport Management is duidelijk een belangrijk voordeel voor de sector-specifieke activiteiten zoals de volgende: luchtvervoer marketing en marktonderzoek, vertegenwoordiger, netwerk uitbreiding beheer, de uitvoering van nieuwe vliegtuigen, de ontwikkeling van de vlucht programma's, operationeel onderzoek, luchthavencapaciteit analyse en ontwikkeling, het beheer accountant, grondafhandeling manager, etc.

Structuur


1ste deel: Theorie (van oktober tot maart)

15 modules van 1-2 weken elk


• de rol van een vliegtuig binnen het wereldwijde transport systeem,

• internationale en Europese burgerluchtvaart recht,

• luchtvervoer economie en management,

• veiligheid in de luchtvaart,

• duurzame developement,


2de deel: In-company stage (april-september)


Een 6-maanden durende stage in een professionele omgeving, hetzij in Frankrijk of in het buitenland.

• luchtvaartmaatschappijen operaties,

• marketing,

• mangement team,

• financieel beheer,

• human resources management,

• cargo,

• passagiers en de kwaliteit van de service,

• grond-andling,

• communicatie en crisismanagement na vliegtuigongeluk,
• lijnvliegtuigen strategieën.

Het wordt begeleid door een docent van de gastorganisatie en door
een beurs tutor. De student is verplicht om een ​​scriptie te produceren,
die hij / zij verdedigt voordat een gecombineerde jury.

Laatst bijgewerkt op aug 2015

Over de school

ENAC was founded in 1949 in Paris-Orly, and moved to Toulouse in 1968. The «Ecole Nationale de l’Aviation Civile» (ENAC)is a unique example: it is the only aviation-oriented university in France and i ... Lees meer

ENAC was founded in 1949 in Paris-Orly, and moved to Toulouse in 1968. The «Ecole Nationale de l’Aviation Civile» (ENAC)is a unique example: it is the only aviation-oriented university in France and in Europeoffering a wide and complete panel of aeronautics-oriented training programs and activities, serving the aeronautical world, and particularly the air transport sector. Lees Minder