Geavanceerde meester in het veiligheidsmanagementsysteem in de luchtvaart - ms sms-a

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Inhoud en doelstellingen

ENAC Advanced Master SMS in Aviation is ontworpen om SMS-managers te trainen die de structurele en administratieve veranderingen binnen hun organisatie zullen leiden en het van reactief denken naar voorspellend denken zullen brengen.

In een poging om het volgende niveau van veiligheid in de luchtvaart te bereiken, de internationale burgerluchtvaart autoriteiten (ICAO, EASA, FAA), evenals de IATA vereisen organisaties en instellingen zowel de implementatie van een Safety Management System (SMS) voor het beheer van veiligheidsrisico's. De betreffende velden zijn onder andere: vliegtuigen ontwerp en productie, luchtvaartactiviteiten, het onderhoud van vliegtuigen, luchtverkeersdiensten, luchthaven en opleidingsorganisaties.

SMS vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van de veiligheid processen in de luchtvaartindustrie wereldwijd, op organisatieniveau. SMS een aanvulling op de eisen en voorschriften in de menselijke of technische veiligheid tijdens de afgelopen decennia reeds geïmplementeerd. SMS is de formele systemische en pro-actieve benadering van het anticiperen op en beheren van veiligheidsrisico's, alsmede het initiëren en realiseren van de noodzakelijke transformatie van de organisatorische structuren, verantwoordelijkheden, beleid, procedures, standaard praktijken en regelgeving.

SMS is een gestructureerd proces dat vereist dat organisaties mogelijke veiligheidsvraagstukken vastleggen met hetzelfde prioriteitsniveau dat andere kernbedrijfsthema's worden beheerd, en om deze continu te analyseren, in samenwerking met overheidsinstellingen binnen hun State Safety Program (SSP), evenals met hun tegenhangers in de industrie.

Het doel is om de toekomstige SMS managers te voorzien van de basisprincipes van hoe je systematisch te monitoren en verbeteren de veiligheid van de luchtvaart met de Safety Management System in bijlage 19 van de ICAO-verdrag beschreven. Met dit programma kunnen aanvragers om een ​​praktische kennis te verwerven in de ontwikkeling, implementatie, evaluatie en verbetering van SMS en SSP. Cursussen bestrijkt alle aspecten van SMS concepten, processen, methoden en operationeel management, ofwel cross-domein of specifiek zijn voor de organisatie. Het programma is speciaal ontworpen om zowel uitvoerende en pakken als werkende niveaus, om het hele gamma van de luchtvaart organisaties (exploitant van luchtvaartuigen, fabrikant, onderhoud organisatie, luchthavenexploitant, verlener van luchtvaartnavigatiediensten, opleidingsorganisatie) te overwegen en om de interacties tussen alle dekken van deze organisaties.

Op soft skills niveau, het programma benadrukt de noodzaak van het verbeteren of het verbeteren van de organisatie veiligheidscultuur - het gewoon cultuur, door middel van een transformatie van leiderschap, management en medewerkers attitudes. Het zal het vermogen te ontwikkelen, uit te voeren en te groeien alle bovengenoemde aspecten van een SMS in een ICAO ze werken geven trainees. Bovendien zullen ze in staat zijn om kritische evaluaties van professioneel veiligheidsmanagement praktijken te maken en systematisch omgaan met complexe problemen.

Professionele Prospect

De ENAC master Safety Management System in de luchtvaart is ontworpen voor de huidige of toekomstige SMS-managers verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie of verbetering van SMS in organisaties die moeten voldoen aan de ICAO-veiligheidseisen.

Carrièremogelijkheden

Civil Aviation Authorities:

 • Veiligheid directeur of manager
 • Veiligheidsprestaties Manager
 • SSP (State Programma Veiligheid) Manager
 • Verantwoordelijk voor certificering en goedkeuring

Industrie en de exploitanten (Aircraft operator, Vliegtuigen Fabrikant, MRO Organisatie, luchthaven exploitant, Air Navigation Service Provider, Training Organisation):

 • Veiligheid directeur of manager
 • SMS (Safety Management System) Manager
 • Veiligheidsonderzoeken Manager
 • Veiligheidsanalyse Manager

Toelatingseisen

 • Master diploma of een gelijkwaardige graad in wetenschap of techniek, inclusief een master diploma in risico
 • beheer
 • Bachelor diploma in dezelfde domeinen met een minimum van 3 jaar professionele ervaring
 • Engels taalvaardigheid: TOEFL 550 of gelijkwaardig
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ENAC was founded in 1949 in Paris-Orly, and moved to Toulouse in 1968. The «Ecole Nationale de l’Aviation Civile» (ENAC)is a unique example: it is the only aviation-oriented university in France and i ... Lees meer

ENAC was founded in 1949 in Paris-Orly, and moved to Toulouse in 1968. The «Ecole Nationale de l’Aviation Civile» (ENAC)is a unique example: it is the only aviation-oriented university in France and in Europeoffering a wide and complete panel of aeronautics-oriented training programs and activities, serving the aeronautical world, and particularly the air transport sector. Lees Minder