Geavanceerde meester hedendaagse muziek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

hedendaagse Muziek

Die keuze van de Advanced Master in de hedendaagse programma Muziek aan het Koninklijk Conservatorium / School of Arts Gent werken onder leiding van de Ictus en SPECTRA hedendaagse muziek ensembles, op projecten met een nadrukkelijke focus op recent gecomponeerde muziek. Studenten zijn gespecialiseerd in hedendaagse muziek, als solist of leden van een ensemble. Zij spelen een actieve rol in het creëren van nieuw werk van zowel jonge als gevestigde componisten.

Workshops en lezingen te brengen studenten in contact met internationale experts, evenals het uitwisselen van ideeën met anderen van dezelfde generatie: componisten, choreografen, theatermakers en beeldend kunstenaars.

Onder de vlag van de Gentse geavanceerde Master Ensemble, of GAME, u en uw collega geavanceerde afgestudeerde studenten concerten te geven binnen en buiten de muren van het Conservatorium. Persoonlijke initiatieven zijn ook verzekerd van een podium. Studenten vullen de studie met een concert en een scriptie.

kunstpraktijk is het principe focus van de opleiding. Dit omvat drie afzonderlijke delen:

  1. De student Master Project.
  • Dit is het project waarmee u van toepassing zijn op en voer de Master in de hedendaagse programma Art. Door de geavanceerde leerproces, als de studie vordert, het project steeds beton. Dit wordt geleid in momenten van individuele coaching, ingericht als dat nodig is. Het culmineert in een juried concert in de MIRY Concert Hall, die in Master II (tweede jaar) is een volwaardig openbaar concert.

GAME, Gent master Ensemble

  • In dit deel van de studie, studenten deelnemen aan producties van dit ensemble van masterstudenten. Ze een jaarlijkse productiecapaciteit te voltooien ook samen met het Ictus en SPECTRA muzikale groepen (afwisselend jaar).

Sessies met Ictus en Spectra

  • Alle studenten in het programma komen samen vijf keer per jaar, het ontvangen van feedback over hun werk vanuit een gemengde groep van muzikanten in het Ictus en SPECTRA ensembles.

Parallel aan de praktische aspecten van het programma, zijn er ook een aantal theoretische en contextuele referentiekaders. Studenten te vergroten hun kennis in de muziek analyse, muzikaal theater, live elektronica, video en performance, elk in een specifieke aansluiting op de hedendaagse muziek. Deze theoretische segmenten zijn soms inleidende of initiëren van karakter, soms zeer gespecialiseerd. Dit leidt tot kennis die uw praktijk zal voeden, creëren nieuwe mogelijkheden en inspireren uw werk.

In Master I (het eerste jaar), Reflectie en onderzoek introduceert studenten tot praktijken onderzoek op het gebied van de hedendaagse muziek, in het kader van de Hogeschool voor de Kunsten (met een interdisciplinaire Master Seminar) en elders (bijvoorbeeld in het Orpheus Instituut). In Master II, dit in de vorm van een schriftelijke master's thesis, die verband houden met de inhoud van uw eindexamen project.

Toelatingseisen

Kandidaten zijn al houders van een Masters Degree in de muziek, en na deelname aan een praktisch toelatingsexamen, moet door de oriëntatie commissie worden goedgekeurd. Het examen bestaat uit twee delen: een auditie en een evaluatie van de motivatie van de kandidaat, bepaald door middel van een persoonlijk gesprek en een schriftelijk projectvoorstel: een beschrijving van de aanvrager voorgestelde Master Project. Deze oriëntatie examen vindt plaats op de Hogeschool voor de Kunsten. De oriëntatie commissie is samengesteld uit een of meer van de muziekafdeling onderwijzend personeel gespecialiseerd in hedendaagse muziek, een extern jurylid, vertegenwoordigers van zowel Ictus en SPECTRA, de programmacoördinator van de Master in Contemporary Music programma en een voorzitter. Aanvragen kunnen door zowel particulieren en ensembles worden ingediend. In het geval van ensembles, moeten alle leden van het ensemble ook persoonlijk aanmelden voor het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Royal Academy of Fine Arts (KASK) and the Royal Conservatory constitute the School of Arts of University College Ghent. The school brings together talented and motivated students with outstanding ... Lees meer

The Royal Academy of Fine Arts (KASK) and the Royal Conservatory constitute the School of Arts of University College Ghent. The school brings together talented and motivated students with outstanding educators, active artists, designers and theorists in art and design from all over the world. The mission statement of the school defines its main tasks: development of the arts, education and research in an international perspective. Lees Minder