Geïntegreerde stedenbouw

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Mission Statement

Het Integrated Urbanism and Sustainable Design (IUSD) is een internationaal masterprogramma aan de Ain Shams University (ASU). Het IUSD MSc-programma werd in 2011 opgezet als een masterprogramma met een dubbele graad gezamenlijk georganiseerd door Ain Shams University en de Universiteit van Stuttgart, gefinancierd door de Egyptische en Duitse overheid. Het traint en bereidt een nieuwe generatie van stedelijke beoefenaars voor om de enorme uitdagingen op het gebied van milieu, cultuur, socio-economische en bestuursdoeleinden aan te pakken die voortvloeien uit de dynamische stedelijke transformatie overal ter wereld.

Het staat open voor afgestudeerden en jonge professionals uit de domeinen architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en regionale planning, maar ook voor afgestudeerden met andere bachelordiploma's en met relevante professionele ervaring. Onze filosofie is gebaseerd op transnationale leeruitwisseling tussen studenten met verschillende regionale achtergronden toegepast op een specifieke stedelijke realiteit. De ervaringsgerichte leerhubs van onze gezamenlijke IUSD Lab zijn gebaseerd in Egypte (IUSD Lab Cairo) en Duitsland (IUSD Lab Stuttgart) en ingebed in een netwerk van internationale partnerinstellingen en universiteiten over de hele wereld.

Het lesgeven aan beide universiteiten is gebaseerd op interdisciplinair teamwerk en op locatiespecifieke projecten in samenwerking met lokale gemeenschappen en met verschillende belanghebbenden, organisaties en instellingen, zowel lokaal als internationaal. IUSD-studenten verwerven reflectieve en praktische vaardigheden om geïntegreerde en transdisciplinaire oplossingen te ontwikkelen voor het plannen, beheren en ontwerpen van landschappen, steden en gebouwen.

Het IUSD-programma is sinds 2011 gezamenlijk ontwikkeld en opgezet door de twee partneruniversiteiten van de Universiteit van Stuttgart en de Ain Shams University in Caïro. Het tweedegraads programma met het eerste jaar aan de universiteit van Stuttgart en het tweede jaar aan de Ain Shams University in Caïro fungeert als de ruggengraat en wordt ondersteund door de Duitse Academic Exchange Service (DAAD) via het programma "Development-Related Postgraduate Courses". Het double-degree programma wordt ondersteund door een spraakmakende adviesraad en door verschillende Duitse, Egyptische en internationale organisaties, waaronder UNHabitat, GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) en CEDARE (Centrum voor Milieu en Ontwikkeling voor de Arabische regio en Europa). Deze partnerschappen bieden IUSD-studenten talloze mogelijkheden om vaardigheden te testen en ontwikkelen in uitdagende en complexe toegepaste contexten.

Vanaf 2016 bieden beide universiteiten de IUSD als een enkele opleiding op beide locaties, met verschillende studie- en uitwisselingsmogelijkheden.

IUSD Cairo-programma

De 4-semester MSc wordt gehost door Ain Shams University . In het tweede jaar van de studie hebben studenten de mogelijkheid om in het buitenland te studeren aan internationale partneruniversiteiten (samenwerkingspartners van IUSD- Ain Shams University ). Er zijn mogelijkheden om halfjaarlijkse uitwisseling met de Universiteit van Stuttgart te financieren via het Erasmus Student Exchange-programma.

Om je in te schrijven voor het MSc IUSD Cairo-programma aan de Ain Shams University , dien je de documenten hieronder gedetailleerd alleen online in bij het applicatieportaal uiterlijk op 15 februari 2019, 23:59 uur (Cairo Local Time: GMT 2).

Mate

De deelnemers ontvangen een graad Master of Science »Integrated Urbanism and Sustainable Design«, uitgegeven door de Ain Shams University .

Taal van instructie

Engels

Start van het programma

Midden september, introductieprogramma vanaf 1 september

Toepassing

Om je aan te melden voor het MSc IUSD Cairo-programma aan de Ain Shams University , dien je de volgende documenten uiterlijk op 15 februari online in te dienen bij de applicatieportal.

1 Aanvraagformulieren

  • Aanvraagformulier Ain Shams University (download via de portal)

2 Kopieën van kwalificatie

een. Universiteit transcript (Engels)

b. Universitair diploma (Engels)

c. Engelse taalvaardigheid (Engels)

Let op: met uitzondering van het bewijs van Engelse taalvaardigheid moeten de kopieën van deze documenten officieel worden geauthenticeerd / gecertificeerd en vertaald in het Engels.

Alleen IELTS (algemeen of academisch, min. Band 6) of TOEFL (min. Score 550 op papier gebaseerd , 213 op computer gebaseerd , 79 op internet gebaseerd) worden geaccepteerd.

d. Gescande kopie van uw nationale paspoort.

3 Motivatie, professionele en academische ervaringen

een. Portfolio (Engels, niet langer dan 6 pagina's in A4-formaat)

Let op: uw portfolio moet een lijst met projecten bevatten of een voorbeeld van werk (student of professionele projecten) relevant voor de IUSD cursusinhoud met een schriftelijke beschrijving en (indien beschikbaar) grafische illustratie van geselecteerde projecten in termen van hun inhoud en uw bijdrage / rol in het respectieve project. Om een ​​gelijke behandeling van alle aanvragers te garanderen, worden portfolio's van meer dan 6 pagina's niet in aanmerking genomen.

b. Motivatiebrief (Engels, niet langer dan 350 woorden)

Let op: aanbevolen inhoud voor uw motivatiebrief is; Waarom ben je geïnteresseerd in dit specifieke programma - de inhoud en de focus ervan? Welke speciale kwalificaties en vaardigheden heb je tijdens je vorige academische carrière behaald die relevant zijn voor dit programma en waar je op kunt bouwen? Welke specifieke professionele ervaring heeft u die zal bijdragen tot de doelstellingen van dit programma? Hoe hoop je je carrière te ontwikkelen na het behalen van de masteropleiding ?

(Als u ook het IUSD Double Degree-programma aanvraagt, geef dan aan waarom u geïnteresseerd bent in de inhoud van de programma's en de focus op Duitsland en de Arabische landen in de MENA-regio).

c. Twee aanbevelingsbrieven (Engels, niet meer dan 350 woorden per stuk)

Uw aanbevelingsbrieven kunnen academisch, professioneel of, indien mogelijk, van een huidige werkgever zijn. Brieven moeten worden ondertekend en gedateerd.

d. Curriculum Vitae (gebruik het Europass-modelformulier voor de CV)

Voorlegging

Upload een volledige set van deze bestanden naar de online toepassingsportal van Ain Shams. De Application Portal Manual begeleidt u bij het aanvraagproces. Stuur alsjeblieft geen papieren versie mee tot je een aanbieding ontvangt. Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van tijdige indiening van alle papieren documenten die vereist zijn voor toelating tot Ain Shams University . Wij adviseren kandidaten om hun documenten van tevoren te beginnen voorbereiden.

Studiekosten

Voor internationale studenten:

De studiekosten van IUSD-Cairo zijn vastgesteld op 5000 euro voor elk academiejaar *.

Deze kosten incl. administratiekosten, cursusaanbod, toegang tot laboratoriumapparatuur, computersystemen

Elke student heeft de keuze om de studiekosten aan het begin van het 1e en 2e academische jaar volledig te betalen of de helft van de kosten van een academisch jaar aan het begin van elk van de eerste, tweede, derde en vierde semester te betalen.

* De vergoedingenbedragen zijn onderworpen aan Jaarlijkse Revisie via de IUSD-ASU stuurgroepraad.

Maandelijkse kosten van levensonderhoud in Cairo

  • Accommodatie kamerhuur 140, - € - 300, - €
  • Woonkosten 50, - € - 130, - €
  • Mobiele telefoon 10 €
  • Openbare ziekteverzekering 65 €
  • Openbaar vervoer 15 €
  • Taxivervoer 110 €

Voor Egyptische studenten:

De studiekosten van IUSD-Cairo voor Egyptische studenten worden berekend op basis van het aantal Krediet (CH) het studentenregister aan het begin van elk semester. Voor het academische jaar 2017-2018 is de waarde van één CH ingesteld op 950 EGP. Deze vergoedingen dekken administratiekosten, excursiekosten, cursusaanbod, toegang tot laboratoriumapparatuur, computersystemen

De waarde van de CH wordt onderworpen aan jaarlijkse herziening via de IUSD-ASU stuurgroep.

De gemiddelde kosten per semester zijn 14.000 EGP. (varieert op basis van het aantal CH voor elk semester.)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Ain Shams University, as the third Egyptian university, was founded in July 1950 under the name of "Ibrahim Pasha University". It participated with the two earlier universities, "Cairo University" (Fu ... Lees meer

Ain Shams University, as the third Egyptian university, was founded in July 1950 under the name of "Ibrahim Pasha University". It participated with the two earlier universities, "Cairo University" (Fua'd the 1st ) and "Alexandria University" (Farouk the 1st) in fulfilling the message of universities and meeting the increasing demand of youth for higher education. When it was first established, Ain Shams University comprised a number of distinguished faculties and academic institutes, which were later developed into university. Lees Minder