Frankrijk

Studeren in Frankrijk

Hoger Onderwijs in Frankrijk

Frankrijk is momenteel de vierde meest populaire studie bestemming in de wereld, en het 's geen wonder met zijn uitstekende cultuur, hoog gewaardeerd universitaire systeem en de loting van de relatief lage collegegeld. Elk jaar, bijna 300.000 studenten reizen naar Frankrijk voor het enige doel van de studie in zijn scholen.

Het hoger onderwijs in Frankrijk kan een beetje verwarrend. Het systeem wordt gestandaardiseerd in een drie-level-systeem, waardoor het een beetje makkelijker te begrijpen maakt. Vandaag zal studenten beginnen met het nastreven van een licentie, die vergelijkbaar is met een bachelor 's degree. Dit wordt gevolgd door masterniveau opleidingen. Het eindniveau van de opleiding is de doctorat. De licentie neemt drie jaar in beslag, met twee jaar nodig zijn voor een masteropleiding. Een doctorat programma vereist meestal drie extra jaren.

Frankrijk 's universiteiten staat gefinancierde, dus collegegeld is niet hoog.Spelen te besteden ongeveer € 200 - € 400 per jaar, afhankelijk van de studie die je nastreeft en de universiteit u bij te wonen. De uitzondering hierop zijn Franse business schools. De meeste business schools zijn in particulier bezit, en collegegeld kan meer dan € 15.000 per jaar.

Frankrijk heeft tamelijk open inschrijving voor het eerste jaar undergraduate programma's. Echter, na het eerste jaar, zullen de studenten moeten een reeks examens, die kan zeer concurrerend, tot een plaats als tweede-jaars studenten vinden passeren. Het land heeft ook een systeem van selectieve scholen genoemd grandes ecoles, die alleen bij bepaalde studenten worden gekozen, en deze hebben selectieve toelatingsexamens, hogere collegegeld en meer prestige.

Het academisch jaar in Frankrijk begint eind september, met een veer semester start begin februari. Vakanties worden gehouden tijdens kerst en Oud en Nieuw, evenals Allerheiligen 'Day en Pasen. De meeste scholen hebben ook een voorjaarsvakantie en drie maanden van de zomervakantie.

Na het afstuderen, veel studenten gaan naar wetenschappelijke studie's voort te zetten. Deze een-tot drie-maanden programma's kunnen worden gesubsidieerd door middel van een high-level wetenschappelijke opleiding subsidie, die reiskosten, collegegeld en levensonderhoud dekt.

 

Visumplicht

Als je komt om te studeren in Frankrijk van een land in de Europese Unie, zal u niet nodig om een ​​aanvraag voor een studentenvisum. Als uw land is buiten de EU, dan moet u een Franse consulaat te bezoeken om een ​​studentenvisum te krijgen voorafgaand aan de reis naar het land. Uw visum zal dienen als bewijs van uw verblijfsstatus tijdens je eerste jaar van de studie. Na een jaar, moet u een aanvraag voor een Carte de Sejour. Ook moet u registreren bij de plaatselijke immigratiedienst binnen 30 dagen na uw aankomst in het land.

 

Tips

Vanwege de verloren kosten van het collegegeld en de hoge rente door internationale studenten, zult u wilt uw plannen te maken voor studeren in Frankrijk vroeg. Terwijl toegang tot de universiteiten niet veel van een probleem zal zijn als je een eerstejaars student, het vinden van huisvesting en het krijgen van uw papierwerk in orde duurt enige tijd. Als u financiële hulp nodig hebt, zult u zich wilt aanmelden voor een studie of cursus subsidie ​​ook.

Als je voor te bereiden om te studeren in Frankrijk, wordt u onder sommige van de wereld 's grootste denkers. U 'll hebben de mogelijkheid om te studeren in hallen die ooit werden opgeluisterd door namen als Sartre, Durkheim of Marie Curie. Terwijl het proces van de toepassing van de universiteiten en het werken door de bureaucratie kan ontmoedigend zijn, op het einde krijgt u een kwalitatief goed onderwijs te ontvangen tegen een verrassend betaalbare prijs, waardoor de inspanning de moeite waard om.

Over Frankrijk  

Frankrijk is een van de belangrijkste spelers in de Europese politieke en economische spel. Die als de grens tussen het Iberisch schiereiland en het vasteland van Europa, heeft Frankrijk al lang een cultureel middelpunt van Europa. Parijs, in het bijzonder, is de hoogte van de mode-industrie, en veel van de wereld 's toonaangevende mode-invloeden komen uit de Parijse modehuizen. Het land heeft ook een aantal van de wereld 's meest gevierde schrijvers, waaronder namen als Rousseau en Voltaire. Met zijn connecties naar Duitsland, Frankrijk diende als een van de leiders in het verenigen van Europa en het starten van de Europese Unie.

Naast mode en schrijven, is Frankrijk bekend om haar culinaire traditie. Meer dan 250 verschillende soorten kaas komen uit binnen haar grenzen, en wijnliefhebbers weten dat ze kunnen wenden tot Frankrijk voor delicate, heerlijke wijnen.

Of u overweegt Frankrijk om zijn culinaire erfgoed, artistieke flair of gewoon omdat je wilt de cultuur van een nieuwe locatie te ervaren, zal je een aantal factoren om u te trekken naar studeren in deze toonaangevende Europese land. Omdat Frankrijk aanspreekt zo veel buitenlandse studenten, het leven op de universiteit is rijk aan culturele diversiteit. Cultureel verhelderend ervaringen zijn gemakkelijk te vinden in Frankrijk. Musea, met name die in Parijs, zodat EU-ingezetenen die studenten onder de leeftijd van 26 jaar gratis toegang. Student kaarthouders zal ook kortingen op vervoer, eten en entertainment vinden.

 

Klimaat in Frankrijk

Frankrijk heeft een mild klimaat sterk beïnvloed door de Middellandse Zee. Het hele jaar door comfortabel temperaturen en overvloedige zonneschijn betekent volop mogelijkheden voor tijd in de buitenlucht.In de bergen, zult u genoeg sneeuw voor weekend skitochten en rodelen vinden, terwijl Nice en Cannes bieden de mogelijkheid om te zwemmen vanaf het vroege voorjaar. In de zomer kunt u warm, strand weer in vele delen van het land, terwijl de bergen bieden koelere, comfortabele temperaturen voor een wandeling.

 

Kosten van levensonderhoud en huisvesting

De kosten van levensonderhoud in Frankrijk is op een lijn met die van de meeste Europese landen. Echter, Parijs, waar veel topuniversiteiten zijn gelegen, heeft een veel hogere kosten van levensonderhoud. Ook vinden huisvesting in Parijs moeilijk zijn vanwege de grote bevolkingsdichtheid. Als je weet dat je gaat studeren in Parijs, vind uw huisvesting vroeg, vóór het begin van de herfst wedloop naar beschikbare plaatsen.

Veel studenten kiezen voor wonen in de Cite Universitaire Internationale de Paris, een grote residentie locatie in het zuiden van Parijs. Ruimtes zijn beperkt, dus als je hier wilt blijven, breng dan een jaar voordat u van plan om te blijven.

Als u buiten Parijs gaat studeren, zal je waarschijnlijk vinden gesubsidieerde accommodaties op de campus of in de buurt van de universiteit speciaal voor buitenlandse studenten. De nationale student sociale dienst (CNOUS) subsidieert ook slaapzalen voor buitenlandse studenten, die een optie voor betaalbare woningen kunnen zijn.