Finland

Studie in Finland

Hoger Onderwijs in Finland

Hogescholen (ook wel aangeduid als UAS, of uiversities toegepaste wetenschappen) en universiteiten zijn de twee sectoren omvat Finland 's stelsel van hoger onderwijs. Terwijl universiteiten expliciet onderzoek gebaseerde academische studies zoals biomedische en psychologische programma's te bevorderen, hogescholen bieden studenten met beroepsonderwijs type onderwijs, bedoeld hen de vaardigheden die nodig zijn om de werkgelegenheid te krijgen bij afstuderen te geven. U kunt alleen een post-master 's of doctoraal diploma van een universiteit te verdienen.

UAS 's bieden studenten de toegang tot de verschillende majors dat Bachelor en Master graden te bieden na afloop. Het duurt over het algemeen een HBO student tussen de drie en vijf jaar om een ​​Bachelor verdienen s degree 's van een UAS en nog eens twee tot drie jaar een Master verdienen'. Bovendien, Finland 's polytechnische universiteiten hebben veel programma's die in het Engels beschikbaar zijn, samen met een paar Master ' s programma's die ook in het Engels beschikbaar zijn.

Toelating tot de Finse instellingen voor hoger onderwijs is gebaseerd op een student 's GPA verdiend terwijl op de middelbare school of van het nemen van een universiteit ' s eigen toelatingsexamen. Deze examens verschillen van anderen in dat ze niet zijn ontworpen om een ​​student 's vermogen om informatie of "guess " het antwoord onthouden om een ​​multiple choice vraag te testen. In plaats daarvan vragen over een Finse toelatingsexamen test-analytisch en kritisch denken vaardigheden door het implementeren van meer korte essay-soort vragen.

Studenten die afstuderen van een polytechnische universiteit van toepassing kunnen zijn op een universiteit om een ​​master 's degree na te streven. Een HBO afgestudeerde kan hebben om aanvullende studies te nemen aan de universiteit om het niveau van het onderwijs ervaren door universitair afgestudeerden te behouden.

 

Finland 's Collegegeld System

Finland 's ministerie van Onderwijs fondsen hoger onderwijs, zodat de burgers van Finland niet hoeven te betalen collegegeld bij het bijwonen van een hogeschool of universiteit.Dit geldt ook voor internationale studenten in de meeste gevallen. Bijvoorbeeld, kunnen sommige meester 's degree programma's zijn verbonden collegegeld voor studenten die geen lid zijn van de EER of de EU. Echter, zullen studenten van een hogeschool of universiteit voorziening nodig hebben om boeken en ander lesmateriaal aanschaffen evenals betalen voor hun eigen levensonderhoud. Finland 's kosten van levensonderhoud is vergelijkbaar met andere landen van de Europese Unie.

 

Visa en Student verblijfsvergunningen

Als u het nemen van een toelatingsexamen in Finland, zal je een visum, waarmee u maximaal drie maanden blijven nodig. Als een graad student studeert in Finland, die geen EU-of EER-onderdaan, zal je dan nodig hebt om een ​​aanvraag voor een student verblijfsvergunning. Neem voor meer informatie contact op met uw land 's Finse ambassade om uit te vinden hoe je een student verblijfsvergunning krijgen. U kunt ook terecht op de website van de Finse Immigratiedienst om te bepalen wat je nodig hebt om te solliciteren voor deze vergunning.

Wees ervan bewust dat op het moment dat u een aanvraag voor een student verblijfsvergunning, zal u gevraagd worden om een ​​bewijs laten zien dat je jezelf kunt ondersteunen terwijl het leven in Finland. Momenteel, moeten internationale studenten laten zien dat de toegang tot 6.000 € per jaar of 500 € per maand om minimaal de kosten voor levensonderhoud hebben. In Amerikaanse dollars komt neer dit op ongeveer $ 600 per maand of $ 7000 per jaar.

 

Waarom studeren in Finland?

Naast het feit dat Finland betaalt voor de meeste, zo niet alle van het collegegeld, het unieke karakter van de Finse cultuur, de nabijheid van een aantal andere fascinerende landen en het land 's nadruk op het continu verbeteren van de kwaliteit van haar stelsel van hoger onderwijs maakt Finland een van de beste plaatsen om een ​​graad in de wereld verdienen.

Over Finland

Begrensd door Noorwegen, Rusland en Zweden, Finland is het dunst bevolkte land van de Europese Unie, maar is de achtste grootste in het land massa in vergelijking met andere landen in Europa. Meer dan twee miljoen mensen wonen in 's hoofdstad van Helsinki, die ook Finland ' Finland s financieel, politiek, cultureel en educatief centrum. Bijna 70 procent van alle buitenlandse bedrijven hebben hun basislijn operaties in het gebied Helsinki opgericht.

Finland is een welvarend land en consequent geldt als een van de top vijf landen in de wereld met betrekking tot de levensstandaard, economische stabiliteit en onderwijssysteem. Omdat het uitgebreide stelsel voor sociaal welzijn ruimschoots uitstekende opleidingsmogelijkheden voor iedereen, evenals de gezondheidszorg en andere voordelen bood een zeer belaste maatschappij, Finland 's economie blijft welvarend vanwege zijn vermogen om iedereen een eerlijke kans te geven bij het realiseren van hun potentieel als een levensvatbare lid van de Finse samenleving.Bovendien, Finland is een vreedzaam land dat grote bedragen aan belastingen niet te besteden aan haar militaire posten, die het mogelijk maakt om meer te besteden aan het welzijn van haar burgers.


Essentiële Feiten over Finland

  • Finland heeft 19 Maakunta, of gebieden, die van overheidswege worden gecontroleerd door regionale raden vertegenwoordigen samenwerking forums voor elke regio 's gemeenten.
  • Elke Maakunta beschikt over state economische ontwikkeling en werkgelegenheid centra die de administratie van bosbouw, landbouw, arbeid en visserij zaken in die regio te beheren.
  • Finland heeft bijna 190.000 meren en 180.000 eilanden voor studenten en toeristen te verkennen. Het bevat ook de vierde grootste meer van Europa - Saimaa.
  • Bossen van berken, dennen en sparren dekken 86 procent van Finland, een factor die bijdraagt ​​aan het land dat de grootste hout producent in Europa.
  • Mensen die in het meest noordelijke deel van Finland ervaring 73 dagen van eeuwige zonlicht tijdens de zomer en 51 dagen van 24 uur 's nachts in de winter.
  • Als een parlementaire democratie, Finland heeft een premier die is de meest invloedrijke politicus. Afwisselend, wordt Finland 's president beschouwd als de "staatshoofd ". Burgers van Finland zijn toegestaan ​​om te stemmen en uit te voeren in presidents-, parlements-en gemeenteraadsverkiezingen, evenals andere verkiezingen Europese Unie.
  • Als lid van de EU, Finland maakt gebruik van de euro als haar primaire valuta, die de markka vervangen dan een decennium geleden.

 

Taal Information

De officiële talen van Finland zijn Fins en Zweeds. Zweeds wordt voornamelijk gesproken in de kustgebieden als in het zuiden, westen en de regio Aland. Finse gebarentaal en Finse Romani wordt ook erkend door het land 's grondwet. Negentig procent van de Finse 's bevolking spreekt Fins. Studenten die geïnteresseerd zijn in studeren in Finland moeten zich ervan bewust dat, terwijl de Finse is een niet-Indo-Europese taal en het is heel anders dan andere talen gesproken in Europa vooral te danken aan de syntax - het heeft 15 verschillende naamwoord gevallen, ongewone uitspraken en niet-traditionele grammaticale structuur.

 

Finland 's Klimaat

Omdat Finland ligt dicht genoeg bij de Atlantische Oceaan, het ervaart een continue stroom van warmte geproduceerd door de Golfstroom.Finland is ook warmer dan de omringende landen als gevolg van de matigende invloed van de Baltische Zee samen met zijn duizenden meren interactie met Golfstroom vocht. Maar Finland heeft zeer koud, zeer sneeuwrijke winters die typische zie temperaturen kelderen tot -20 graden Fahrenheit (-30 Celsius), met sneeuw tot op de grond van november tot april. Finland 's warmste dagen optreden in juli, toen de burgers koesteren in de warme zon en 90 graden Fahrenheit (35 graden Celsius) temperaturen.

 

Religie in Finland

Ongeveer 75 procent van de Finnen behoren tot de Evangelisch-Lutherse Kerk van Finland. De overige 25 procent heeft geen religieuze overtuiging of beschouwen zichzelf protestant, rooms-katholiek of joods.

 

Officiële feestdagen

Handelingen van het Parlement vestigen 'officiële feestdagen s die New Year bevatten "Finland s, Pasen, Kerst, Driekoningen, Allerheiligen ' Day en Midsummer Day.May Day en Independence Day worden beschouwd seculiere feestdagen.