Executive mastere: manager supply chain

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De Specialized Master Manager van de Supply Chain van de Brest Business School bereidt studenten voor posities in functionele en operationele verantwoordelijkheden in de supply chain. De inzetbaarheid in het hart van het onderwijs apparaat; beheersing van de basisvaardigheden aangevuld met een verscheidenheid aan werkvormen; en de mogelijkheid om dit programma te volgen afwisselend garant voor een gedegen opleiding te maken of een strategische functie aanzienlijke mate bijdraagt ​​aan de prestaties van het bedrijf te versterken.

DOELSTELLINGEN

De manager van de Supply Chain sets en implementeert beleid inkoop en logistiek van het bedrijf. Hij zette de organisatie en zorgt voor het beheer van processen en teams voor de kwaliteit van de dienstverlening targets en kostenbeheersing. De opleiding bereidt studenten voor op functies in functionele en operationele verantwoordelijkheden in de supply chain en inkoop: direct gerelateerd aan senior management posities; leidinggevende functies van een dienst of site, op een van de schakels in de keten; posities advies, logistieke experts en / of aankopen.

Kansen

 • Posten die verband houden met het algemene beheer: logistiek manager, supply chain manager, verantwoordelijk voor de internationale logistieke ...
 • Artikelen die verband houden met de productie functies: manager van de productie, operations manager ...
 • Items met betrekking tot functies "upstream" (van de productie naar het magazijn): Directeur van Procurement, Purchasing ...
 • Items met betrekking tot functies "downstream" (warehouse voor consumptie) verantwoordelijk warehouse, transport manager, operations manager ...

Partnerschappen

Professionals worden geassocieerd met de programma-ontwerp binnen een stuurgroep, die de toereikendheid van de training met de zakelijke behoeften en veranderingen in het bedrijfsleven en de industrie (Bi Consultant bewaakt, Bolloré, Cummins Filtration; DCNS Brest Diana Naturals; Zelfs Group, Le Calvez SA, Optilogistic, Proconseil, STEF, Thales, Triskalia, Unie van de industriële en metalen beroepen van Finistère).

pedagogische principes

Het programma verwelkomt afgestudeerden en jongeren, onder de training blijft, medewerkers, professionals en werkzoekenden die hun academische carrière te voltooien, carrière te veranderen of stuiteren professioneel. Dit programma stelt hen in staat om twee doelen te bereiken:

 • Behouden hun kennis: geloofwaardigheid.
 • Hun vaardigheden te ontwikkelen: Prestaties garantie.

Het wordt georganiseerd om de verdere ontwikkeling van een beroepsactiviteit met elkaar te verzoenen.

Structuur en inhoud van de training

Het programma is ontworpen om met elkaar te verzoenen beroepsactiviteit en opleiding. Zij kan worden gevolgd door initiële opleiding, voortgezet onderwijs en afwisselend. Het loopt van september tot december van het volgende jaar.

Module 1: Acteurs & Issues Supply Chain Management (6,5 dagen)

strategische en bestuurlijke uitdagingen van het beheer van de supply chain.

Module 2: Inventarisatie & Supply Management (6,5 dagen)

Methoden en technieken van voorraadbeheer en inkoop.

Module 3: Logistiek & Transport internationaal (6,5 dagen)

De acteurs van de logistiek, internationale aanpak, zakelijke trends en service provider-functie.

Module 4: Industrieel Management (6,5 dagen)

Beheersing van de belangrijkste elementen van een effectieve organisatie van de productie. Gevolgen van de keuze in de industriële organisatie op de algemene prestaties van de onderneming.

Module 5: Inkoop (6,5 dagen)

kopen aanbieding analyse en call methoden.

Module 6: Transport infrastructuur, logistiek & magazijn (6,5 dagen)

Inzicht in de strategische rol van de infrastructuur in het logistieke proces van de bedrijven.

Module 7: Information Systems (6,5 dagen)

ERP (waaronder SAP) en modeling tools (flow, proces gegevens). Kwesties en benaderingen om de traceerbaarheid en identificatie.

Module 8: Het economisch beheer (6,5 dagen)

Steering en management control: ondersteuning van de besluitvorming, de convergentie van doelstellingen en motivatie.

Module 9: Management (6,5 dagen)

De 3 belangrijkste dimensies van business management: strategisch management, project management en people management.

Module 10: Projectmanagement & logistiek methoden (6,5 dagen)

Definitie en specificatie van een project, support tools besluit en logistiek audit.

zakelijke missie

Wat resulteert in het schrijven van een professionele scriptie (MS) of een activiteitenverslag (3e cyclus).

Entree:

Dit programma is voor afgestudeerden van het management scholen en technische scholen; aan de houders van een meester onderzoek of professionele, wetenschappelijke en technische (of gelijkwaardig buitenlands diploma); werknemers of werkloze afgestudeerden van het hoger onderwijs (Bac + 4) met 3 jaar professionele ervaring; Bac + 2 afgestudeerden met de validatie van professionele en persoonlijke (VAPP).

Toelatingstoetsen:

Evaluatie van de toepassing. Interview.

financiering:

corporate training plan, Account Per- opleiding van personeel (CPF), individuele training Leave (CIF), professionalisering contract, professionalisering periode ...

Extra modules:

 • Factory Tours
 • Deelname aan tentoonstellingen en congressen
 • De beslissing support tools
 • TOEIC Preparation
 • Zakelijk Engels

modules kaart

Omdat de ontwikkeling van de technische, economische en regelgevende kader nood- quire regelmatige actualisering van kennis en vaardigheden, is het mogelijk voor professionals om een ​​aantal modules om de kaart te volgen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Brittany’s 2nd-largest city welcomes nearly 24,000 students per year, 10% of whom are international students enrolled in its university and its 7 Grandes Ecoles. Its diverse educational programs, exce ... Lees meer

Brittany’s 2nd-largest city welcomes nearly 24,000 students per year, 10% of whom are international students enrolled in its university and its 7 Grandes Ecoles. Its diverse educational programs, excellent research initiatives, high-quality instruction, local job prospects, and unique environment make it a top destination for students. Lees Minder
Brest , Vannes + 1 Meer Minder