Executive Master in personeelsadministratie en Human Resource Management

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

verband

De complexiteit van arbeidsaangelegenheden, wetswijzigingen, aanvullende pensioenhervorming en pensioenhervorming vereisen dat bedrijven en professionals voortdurend worden bijgewerkt. Deze transformatie heeft de rol van de personeelsadministratie onmisbaar gemaakt, die toeziet op de juiste interpretatie van de toepasselijke arbeidswetgeving en de naleving van de sociale zekerheid, de naleving van de belastingwetgeving en het bijhouden van verplichte boeken. Het gaat over de samenstelling, evolutie en oplossing van alle werkrelaties. Dit cijfer zorgt voor de juiste betaling van vergoedingen en gerelateerde verplichtingen aan alle personeel van het bedrijf, in overeenstemming met de contractuele regels en relevante wetten. De master biedt ook een volledige voorbereiding op het gebied van personeelsbeheer.

doelstellingen

De Executive Master in Personeelsadministratie en -management biedt studenten alle kennis en vaardigheden over de belangrijkste aspecten van het arbeidsrecht binnen een voortdurend veranderend wetgevingskader. Deze vaardigheden hebben een concrete en onmiddellijke bruikbaarheid, zowel binnen gestructureerde bedrijven als op het gebied van consulting. De master stelt een volledige en praktische training voor over onderwerpen zoals contracten, wetgeving en naleving van arbeidsrelaties, vakbondsrelaties, personeelsbudgetten en arbeidskosten, organisatie en bedrijfsstrategie met bijzondere aandacht voor de ontwikkeling van de loonadministratie.

programma

De training is opgebouwd volgens de volgende modules:

Module 1. Menselijk kapitaal en bedrijfsstrategie

Module 2. Het bedrijfssysteem: patrimoniale, financiële en economische aspecten en hun onderlinge verbindingen

Module 3. The Mansionario en de rollen in het bedrijf

Module 4. Tellen en plannen van het hoofd

Module 5. Personeelsbeheer en slim werken

Module 6. Beheer van arbeidsrelaties in het bedrijf

Module 7. Welzijn van bedrijven

Module 8. Loonbeheer

Module 9. Digitale HR-innovatie

Module 10. Toegang tot het bedrijf, onderzoek en selectie

Module 11. Training en e-learning

Module 12. Verandermanagement

Module 13. Hr Zakelijk partnerschap

Module 14. Veiligheid en preventie op de werkplek

Trainingsstage

In de loop der jaren hebben we een arbeidsplaats bereikt gelijk aan 92% van de stagiairs, KHC-certificaat. De Management Academy Sida Group, die gebruik maakt van het brede scala van netwerkbedrijven, biedt de deelnemer die daarom vraagt:

• Opstellen van het plaatsingsblad

• Onderzoek naar opleidingsstages

• Organisatie en ondersteuning van interviews met bedrijven

• Stage kwaliteitscontrole en controle

• Laatste feedback.

Er is ook een aanvullende Job Training- beurs, een service die een reeks hulpmiddelen, trainings- en voorlichtingsacties, advies en assistentie biedt om de persoon te begeleiden bij de bouw van zijn eigen professionele project.

De Job Training ontwikkelt zich in de volgende stappen:

• Ik ken mijn talenten;

• De kanalen voor persoonlijke communicatie;

• spreken in het openbaar;

• Persoonlijke prestaties tijdens het selectiegesprek;

• Actieve hulpmiddelen voor het zoeken naar werk;

• Hoe een succesvol CV op te bouwen;

• Video-CV;

• Het Linkedin-profiel;

• Hoe u de beïnvloeder van uw MERK kunt worden;

• Zelfstandigheid en zelfstandige (videolessen).

118435_KHC-MARCHION.reg.121-17.jpgCERTIFICAAT Nr. / CERTIFICAAT NR. 121/2017

Aankomende edities

 • Bologna: september 2019
 • Milaan: september 2019
 • Verona: oktober 2019
 • Ancona: oktober 2019

Duur en frequentie

148 lesuren 3/6 maanden trainingsstage (optioneel)

 • Vrijdag van 9 tot 13 en van 14 tot 18
 • Zaterdag van 9 tot 13

Mogelijkheid tot frequentie in livestreamformule

Rollen en competenties

Professionele cijfers

 • Expert van het personeelsbeleid.
 • Expert in loonbeheer.
 • Deskundige in de toepassing van arbeidscontracten.
 • Expert in onderzoeks- en selectieprocessen.
 • Expert in trainingprocessen voor personeel.
 • Expert in training delivery-processen gefinancierd door actief en ESF-beleid.
 • Deskundige in het beheren van vakbondsrelaties.
 • Deskundige in de evaluatie van financiële overzichten van ondernemingen.
 • Expert in bedrijfsstrategieprocessen.
 • Deskundige in de kosten van arbeid in het bedrijf.
 • Expert in projectmanagementprocessen.
 • Expert in interne beoordelingssystemen.
 • Expert in verandermanagementprocessen.

Hoogleraren

FRANCESCO MARCHI - Bedrijfsleider, hij heeft jarenlang de functie van directeur personeelszaken en industriële betrekkingen en vervolgens uitvoerend directeur en algemeen manager bekleed bij bedrijven in de industrie en de dienstensector, die een groot aantal bedrijfsreorganisaties en herlancering van operationele activiteiten hebben uitgevoerd. Hij werkt samen met Sida Group als trainer op het gebied van Business Management en Human Resources.

D.SSA DANIELA DI GENOVA - Afgestudeerd in Beroepspsychologie en Organisaties en in Onderwijs met een specialisatie in Expert in trainingsprocessen, met de hoogste cijfers. Voltooi de training met een Master in Personeelsbeheer, Payroll Management. Ze is lid van het Register van psychologen en heeft veel artikelen geschreven die zijn gepresenteerd op nationale en internationale conferenties en vergaderingen in de HR-wereld, zoals het prestigieuze HR Forum-evenement in Milaan. Sinds 2012 bekleedt hij de functie van Head of Human Resources binnen het bedrijf, waarbij hij 360 ° handelt over alle activiteiten op het gebied van Human Research: selectie, training, administratie en personeelsbeheer.

DR.GRAZIANO COCCETTINI - Graziano Coccettini, HR-directeur van het internationale netwerk van fitnesscentra van de Britse Virgin-groep Sir Richard Branson, actief in Italië sinds 2004 met 36 clubs in het hele land en meer dan 3000 medewerkers. Hij heeft een lange managementervaring bij grote internationale groepen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal. Sterke ervaring in het beheren en reorganiseren van werkgroepen, vaardigheden en menselijk kapitaal. Docent met jarenlange ervaring in masteropleidingen, bedrijfscursussen en seminars. Sinds 2016 is hij ook directeur van Virgin Active Academy, de eerste trainingsschool voor fitnessmanagementberoepen.

MARCO MOGLIESI - Arbeidsadviseur met een professionele studio. Expert in juridisch advies, arbeids- en personeelsadministratie met bijzondere aandacht voor collectieve en individuele contracten, arbeidsrelaties en bedrijfsprocedures en beloningssystemen. Gespecialiseerd in loonverwerking. Hoogleraar arbeidsrecht en sociale wetgeving bij beroepsopleidingen. Docent in opleidingsseminars aan de Universiteit van Urbino Carlo Bo - Afdeling Jurisprudentie. Effectief lid van de Certificatie-, Verzoenings- en Arbitragecommissie ingesteld bij de Provinciale Raad van de Orde van Arbeidsadviseurs van Ancona.

D.SSA SIMONETTA BAISI - Senior internationale en EU-milieuspecialist: behandelt internationale en institutionele betrekkingen met als primaire tegenhanger de VN-agentschappen, met name de in Rome gevestigde agentschappen en andere Italiaanse vertegenwoordigingen in het buitenland. Tien jaar ervaring in de luchtvaartsector, waar hij verschillende functies bekleedde, opnieuw met personeel in algemeen management, als communicatie- en supervisiespecialist voor de werkgroepen van de partnerschaps- en joint venture-overeenkomsten, coördinatie met de tegenhangers voor de organisatie van communicatie-evenementen en als contactpersoon voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zijn profiel wordt aangevuld met certificeringen zoals auditors in het bedrijfsleven en de luchtvaart en de graad in milieueconomie.

PAOLO MORETTI - Trainer met jarenlange ervaring en gecertificeerde vaardigheden in de regio Marche, heeft hij meerdere ervaringen opgedaan in het ontwerp en de uitvoering van frontale en ervaringsgerichte training in de private en publieke sector. Adviseur overeenkomstig Wet 14/01/2013, specialiseerde hij zich in trainingsprocessen voor trainers, oriëntatie, ontwikkeling van transversale vaardigheden, communicatie en management van human resources, enneatipi en gedragswetenschappen voor consumenten. Hij bekleedt de functie van nationaal secretaris en onderwijscoördinator van het Business and Consumer Studies Centre en is een expert in institutionele en zakelijke relaties, externe auditconsulent, structuurevaluatie en compliance-activiteiten bij bedrijven in de financiële, energie- en nutsbedrijvensector.

DR. STEFANO CAROTTI - Arbeidsadviseur met jarenlange ervaring op het gebied van human resources management, industriële relaties, individuele en collectieve contracten en vakbondsprocedures. Leraar op het gebied van arbeidsrecht en sociale wetgeving aan prestigieuze instituten, evenals in openbare instellingen, voor cursussen, masteropleidingen, conferenties. Hij bekleedde prestigieuze functies, waaronder die van de Nationale Raadsheer in de Orde van Arbeidsadviseurs, Provinciale Raadsheer in de Orde van Arbeidsadviseurs, President van de Provinciale Unie van de ANCL, Managing Director en professionele medewerker van het Centre for Law Studies van arbeid "Domenico Napoletano", oprichtend lid van "Work Gate Italia srl", lid van de Wetgevende Principes Commissie van de Stichting voor Nationale Orde van Arbeidsadviseurs.

expertise

Na de training krijgt de student door deelname aan actieve lessen, bedrijfscasussen, projectwerk, rollenspellen, groepswerk begeleid door docenten en tutoren, de volgende kennis, hulpmiddelen en vaardigheden:

 • Voer een werkorganisatie, functiebeschrijving, functionele stroom uit.
 • Kennis van mensenontwikkeling.
 • Gebruik tools en methoden om strategie-structuur en medewerker te verbinden.
 • Ken de HR-businness partneringprocessen: hoe om te schakelen met vaardigheden en interactie met alle bedrijfsfuncties.
 • Weten hoe het klimaat en de motivatie in het bedrijf geanalyseerd moeten worden.
 • Pas teambuilding en teamwerkprocessen toe.
 • Planning en head-counting: de dimensionering van het bedrijf in relatie tot strategie en visie.
 • Het werk toepassen voor balans, werkkostenplanning.
 • Verricht arbeidsbetrekkingen en arbeidsverhoudingen.
 • Ken de principes van procesvoering en arbeidsrecht, Job's Act.
 • Ken en pas de CCNL toe - verplichtingen en plichten.
 • Voer de selectie-, onderzoeks- en evaluatieprocessen uit en creëer een proces gericht op het afdekken van een vacature.
 • Ken de regels voor individueel en collectief ontslag.
 • Analyseer trainingsbehoeften.
 • Plan, plan een trainingsplan in het bedrijf.
 • Ken de veiligheidsvoorschriften op de werkplek.
 • Ken de algemene principes van administratie en salarisadministratie.
 • Ken en gebruik de totale beloning, het beheer van de 3 salarisvariabelen.
 • Solliciteer employer branding, interne en externe communicatie om reputatie van het corporate merk te creëren.

certificaat

112806_qualitacertificatosidagroup.png

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Since 1985, Sida Group plays a leading role in providing business strategy, corporate consultancy, managerial training, recruitment and selection. With 1,500 trainers, coaches and professionals, over ... Lees meer

Since 1985, Sida Group plays a leading role in providing business strategy, corporate consultancy, managerial training, recruitment and selection. With 1,500 trainers, coaches and professionals, over 28 training programs, 11 locations in Italy, and 1,900 candidates placed in partner companies for an internship in 2016, Sida Academy is in the top 10 consulting companies in Italy. Lees Minder
Ancona , Rome , Milaan + 2 Meer Minder