Executive Master in duurzaamheidsmanagement

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De pandemie van 2020 heeft onze werkgewoonten en ons leven veranderd. Om deze wereldwijde uitdaging het hoofd te bieden, is het hard nodig om de focus op duurzaamheid te houden, om te helpen bij de overgang van de tragische realiteit van de uitbraak van coronavirus en alle sociale problemen die het heeft onthuld naar een veel betere toekomst waarin individuen, bedrijven en instellingen samenwerken om het maatschappelijk en natuurlijk welzijn te verbeteren.

De Executive Master in Sustainability Transition Management heeft tot doel leidinggevenden uit te rusten met operationele tools en strategische kennis om hun professionele carrière internationaal te ontwikkelen in de wereldwijde duurzaamheidsarena.

Het programma is geworteld in het kader voor duurzame transitie, gedefinieerd als een reeks veranderingsprocessen die plaatsvinden in de loop van een of meer generaties en die de structurele kenmerken van de samenleving fundamenteel wijzigen: transitie in de industrie, energie, stedelijke systemen, landbouw , en mobiliteit. De programma's zullen zich richten op al deze vijf pijlers, waardoor de deelnemers een systematisch beeld krijgen van hoe duurzaamheid kan worden vertaald in tastbare economische, ecologische en sociale resultaten.

De Executive Master in Sustainability Transition Management is een 12 maanden durend online programma , met lessen die twee avonden per week plaatsvinden (dwz dinsdag en donderdag. 18.00 - 21.00 uur CET) en op zaterdag (9.00 - 13.00 uur). CET). Elke online sessie duurt ongeveer drie uur en combineert lezingen, casusbesprekingen, teamwork tussen deelnemers, virtuele fabrieksrondleidingen en duurzaamheidsovergangsdialogen met opinieleiders in het veld. Dankzij een slimme formule kun je tijdens het volgen van de master werk en privé combineren.

Het programma omvat ook een driedaagse studiereis in aanwezigheid in Italië in juni 2021, waar deelnemers zullen ervaren hoe toonaangevende bedrijven in de auto-, verpakkings-, hernieuwbare energie- en voedingsindustrie op weg zijn naar duurzaamheidstransitie.

Om tot slot een volledig op maat gemaakte leerervaring te bieden, wordt elke deelnemer gekoppeld aan een professionele mentor , een expert op het gebied van duurzaamheid, die de professionele ontwikkeling van elke student tijdens de master en de ontwikkeling van het afstudeerwerk ondersteunt.

Italië is de juiste plek om uw vaardigheden op het gebied van duurzaamheidstransitie te verbeteren en een nieuwe mentaliteit te ontwikkelen die klaar is voor het "nieuwe normaal".

140125_pexels-photo-3727464.jpeg

Vereisten

De Executive Master in Sustainability Transition Management heeft tot doel managers en professionals operationele tools en strategische kennis te bieden om hun professionele carrière op het gebied van wereldwijde duurzaamheid te ontwikkelen.

De master staat open voor afgestudeerden met meer dan 3 jaar beroepservaring en voor niet-afgestudeerden met ten minste 5 jaar werkervaring .

Aanmeldingsprocedure

Het selectieproces vindt plaats door middel van de analyse van het Curriculum Vitae en een individueel interview om attitudes, behoeften en beroepsprofiel te analyseren. Om je aan te melden, moet je je Curriculum Vitae sturen naar emst @ BBS .unibo.it.

Met de kandidaten wordt contact opgenomen om het selectiegesprek in te plannen met de Master Management.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in ... Lees meer

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in Italy. Lees Minder