Executive Master in IT Risk & Cyber Security Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Executive Master in IT Risk & Cyber Security Management biedt u een breed perspectief en de managementvaardigheden die nodig zijn om effectieve en duurzame oplossingen voor cyberrisico's en bedreigingen te ontwikkelen en te beheren.

In de snel evoluerende samenleving van vandaag zijn bedrijven en organisaties sterk afhankelijk geworden van informatieverwerkingssystemen en, bij uitbreiding, van waterdichte beveiligingssystemen. Nu er elke dag nieuwe cyberdreigingen opduiken, is cyberbeveiliging niet iets dat eenvoudig aan de IT-afdeling kan worden gedelegeerd. Het moet op de strategische agenda staan op het hoogste niveau van de organisatie. Als gevolg hiervan is de rol van de Chief Information Security Officer (CISO) en de Chief Information Officer (CIO) de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd.

Om te voldoen aan de huidige strenge eisen op het gebied van informatiebeveiliging, moeten technische leiders goed op de hoogte zijn van de missie en visie van de organisatie. Ze moeten inzicht hebben in de cyberdreigingen en het actorenlandschap van het bedrijf, evenals de interne beveiligings- en risicocapaciteiten. Bovendien moeten ze in staat zijn om bewust en zorgvuldig gebruik van informatie binnen de organisatie te stimuleren.

De deeltijd Master in IT Risk & Cyber Security Management (MRSM) resulteert in de titel Master of Science (MSc). U verwerft up-to-date kennis voor informatiebeveiligingsprofessionals om uit te blinken in de governance en het beheer van de informatierisico's, beveiligings- en complianceverantwoordelijkheden van uw organisatie. Het programma vertegenwoordigt cyberbeveiliging als een uitdaging voor het hele bedrijf op het gebied van risicobeheer, met gevolgen voor technische, organisatorische en bestuurlijke verantwoordelijkheden.

Deelnemers worden ondergedompeld in de context van de huidige datagestuurde omgeving en zullen leren hoe ze strategieën en beleidslijnen voor informatierisico en beveiligingsbeheer kunnen ontwikkelen en implementeren, afgestemd op de specifieke behoeften van hun organisatie. Ze zullen de juridische, technische, organisatorische en culturele aspecten leren en begrijpen die nodig zijn om een succesvolle beveiligingsstrategie te implementeren en waarde te genereren voor hun bedrijf en / of organisatie.

Deze internationaal geaccrediteerde Master of Science (MSc) in IT Risk & Cyber Security Management zal deelnemers ertoe aanzetten om de praktijk met de wetenschap te confronteren. Een zeer interactieve leerreis - ondersteund door topfaculteiten, gastdocenten, peer-to-peer learning, casestudy's, individuele en groepsopdrachten - zal een uitgebalanceerde en unieke mix van nauwkeurigheid en praktijk garanderen.

Dit programma is de enige, dubbel geaccrediteerde Master of Science in IT Risk & Cyber Security Management in de Benelux

Waarom AMS

Antwerp Management School is de enige academische instelling die een masteropleiding (MSc) in IT Risk & Cyber Security Management aanbiedt in de Benelux, geaccrediteerd door zowel NVAO als AACSB. Lees meer over de vele voordelen van deze master.

Het doel van dit masterprogramma is om leiders van de volgende generatie op te leiden in Business & IT-beheer en IT-governance.

 1. Geworteld in de wetenschap
  De Universiteit Antwerpen en Antwerp Management School vertegenwoordigen meer dan 25 jaar toegepast onderzoek in de domeinen IT Governance, Enterprise IT Architecture en Enterprise Ontology.
 2. In de praktijk bewezen
  Leer en pas toe, dwz breng uw lessen onmiddellijk in de praktijk dankzij de zeer interactieve leerervaring.
 3. Topreferenties
  Jaar na jaar blijft Antwerp Management School een hoog aangeschreven managementschool van de Financial Times en van Eduniversal voor haar Information Systems Management-programma's. Accreditaties door de internationale AACSB en de Nederlandse / Vlaamse NVAO-organisaties zijn de garantie voor de hoogste kwaliteitsnorm. Het programma voldoet aan het E-Competence Framework, EuroCIO en ISACA.
 4. Up-to-date met een internationale scope
  Uitgekozen gastdocenten op C-niveau en internationale branchespecialisten zorgen voor een up-to-date wereldwijde kijk.
 5. Topdeelnemers & ambitieuze carrièreperspectieven
  Studenten en alumni van deze programma's werken in en zijn gepromoveerd tot topposities in hun vakgebied.
 6. Officiële en internationaal geaccrediteerde Master of Science (MSc) -graad
  Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een officieel en internationaal geaccrediteerd Master of Science (MSc) diploma uitgereikt door Antwerp Management School .
  Tevens ontvang je een Certificaat voor de module Corporate Governance, Risk & Compliance van Maastricht University School of Business & Economics.
  Bovendien bent u voorbereid om met succes professionele ISACA-certificeringen te behalen, zoals CISA (Certified Information Security Auditor), CISM (Certified Information Security Manager), CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT) en CRISC (Certified in Risk and Information Systeembesturing).

133626_pexels-photo-374720.jpeg

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma hebben de deelnemers hun professionele vaardigheden verder ontwikkeld en verbreed in:

 • Governance: beheersmechanismen begrijpen en toepassen die nodig zijn om beveiligingsprogramma's te ontwikkelen en te implementeren, rekening houdend met bedrijfsstrategieën zoals koop- en bouwstrategieën, (de) gecentraliseerde IT, cloudstrategieën, wereldwijde aanwezigheid, outsourcingstrategieën, enz.
 • Beheer: ontwikkel, implementeer en beheer met succes informatiebeveiligings- en risicobeheerstrategieën en -beleid op maat van de specifieke behoeften van de organisatie.
 • Meten: informatiebeveiligings- en risicobeheerprocessen ontwikkelen, deze integreren in gerelateerde bedrijfsprocessen en bijbehorende technologie & gedrag, allemaal met als doel een goed meetbare corporate governance te garanderen die kan worden gevolgd op de prestaties.
 • Technologie: een strategische routekaart voor de implementatie van technologie begrijpen en ontwikkelen die is afgestemd op de bedrijfsdoelen en gericht is op hedendaagse architectuur en technologie zoals cloudcontrole, beveiligingsorkestratie, automatisering en reactiemogelijkheden, allemaal met als doel om te voldoen aan de interne en externe wettelijke vereisten .
 • Bewustwording: verhoog de bewustwording van de hele organisatie op het gebied van informatie-kwetsbaarheden, risicoscenario's en besluit over actiegerichte informatiebeveiligingsmaatregelen en -statistieken.
 • Coördinatie: faciliteer constructieve samenwerking tussen bedrijfseisen en technische informatiebeveiligingsexperts om beleid, operationele activiteiten (Security Operations Centers) en IT-beveiligingsaspecten in bijvoorbeeld de cloudomgeving te harmoniseren.
 • Leiderschap: creëer de juiste risicobewuste cultuur met bijbehorend eigenaarschap en vakmanschap voor zowel business als IT. Ontwikkel, leg uit en voer de noodzakelijke verbeteringen en / of aanpassingen uit in het gedrag, het proces en de technologie van mensen, rekening houdend met alle juridische, zakelijke, maatschappelijke en menselijke aspecten.
 • Bovendien bent u goed voorbereid om met succes professionele ISACA-certificeringen te behalen, zoals CISA, CISM, CGEIT en CRISC.

Naar wie zoeken we?

Dit programma is bedoeld voor professionals die op senior managementniveau werken of ambities op managementniveau hebben:

Informatietechnologie professionals, (Chief) Information Officers, (Chief) Information Security Officers (CISO), Security Managers, Operational Risk Managers (ORM), Data-Protection Officers (DPO), Risk Analysts, Line Managers, (Senior) IT Auditors, Cyber Security Consultants, Compliance Officers, Chief IT Risk Officers, etc.

Mate

De masteropleiding 'Executive Master in IT risk & Cyber Security Management' is AACSB en NVAO geaccrediteerd. Afgestudeerden behalen een "MSc" (Master of Science) diploma van Antwerp Management School .

Daarnaast ontvang je een Certificaat voor de module Corporate Governance, Risk & Compliance van de Maastricht University School of Business & Economics.

leerplan

Het programma richt zich op het verdiepen, verbreden en oefenen van uw kennis in IT Risk & Cyber Security Management. Daarnaast bevat dit programma modules over bedrijfsstrategie, leiderschap, verandering en datawetenschap.

Het volledige mastertraject vertegenwoordigt een studielast van 60 ECTS. Als alternatief kunt u zich ook inschrijven voor elke individuele module:

 • Residentieel openingsseminar
 • Digitale transformatie: strategie en leiderschap (12 sp.)
  • Toonaangevende digitale transformatie
  • Digitale disruptie beheersen
 • Business Research Methods & Master Project Preparation Coaching
 • Corporate Governance, Risk & Compliance (6 sp.)
 • Cyberbeveiligingsbeheer (9 sp.)
 • Cyberbeveiliging Architectuur & Technologieën (9 sp.)
 • Datawetenschap voor bedrijven: big data-gedreven analyse en werkwijzen (6 sp.)
 • Masterproject: evoluerend project, verspreid over de gehele duur van het masterprogramma (18 sp.)
 • Masterproject: coaching- en feedbacksessies voor groepen en docenten
 • Leiderschap, verandering en persoonlijke ontwikkeling
 • ISACA Certification Lab (optioneel)
 • Digital Transformation Labs (4)
 • Executive Master Electives (2) (optioneel)

Faculteit

Onze ervaren faculteit zal je tijdens dit programma coachen en bijstaan. Ze hebben allemaal een academische carrière (master, Ph.D. of DBA) en internationale ervaring op het gebied van carrière, onderzoek, projectmanagement, adviesraden en / of consulting. Velen van hen hebben hun praktijkonderzoek, businesscases en managementervaringen gepubliceerd. Onze faculteit bestaat uit experts op het gebied van executive onderwijs, maatwerkprogramma's en bedrijfsadvisering.

Toelating

Academische vereisten zijn een master- of bachelordiploma en een grondige kennis van het Engels. Alle cursussen en communicatie zijn in het Engels vanwege de internationale reikwijdte van onze faculteit en de diverse achtergronden van onze studenten.

Professionele vereisten zijn minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Neem bij twijfel contact op met de programmadirecteur als je twijfelt of je in aanmerking komt voor dit masterprogramma.

Procedure

 • Stap 1: Start uw aanvraag door op de knop NU TOEPASSEN te klikken. Maak een profiel aan en vul het vrijblijvende online aanvraagformulier in. Voeg de gevraagde documenten toe.
 • Stap 2: We sturen u een link voor de online SHL-beoordeling om uw analytisch denk- en redeneervermogen te beoordelen.
 • Stap 3: Na het voltooien van de online SHL-beoordeling wordt u uitgenodigd voor een toelatingsgesprek van 30 minuten, persoonlijk of per videogesprek. Dit interview wordt geleid door de programmadirecteur en / of academisch directeur en bestaat uit een discussie over je ambitie en motivatie om de Master in IT Risk & Cyber Security Management te voltooien.
 • Stap 4: Op basis van een positief aanvraagdossier krijg je een plaats in het programma aangeboden en als je kandidatuur wordt geaccepteerd, ontvang je een link om je inschrijving te voltooien.

Stap 1 t / m 3 zijn gratis en vrijblijvend.

deadlines

Kortingsdeadline

Er zijn speciale voorwaarden beschikbaar voor vroege registranten, KMO's in België en specifieke groepen. We raden iedereen die interesse heeft om te solliciteren ten zeerste aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Deadline voor aanmelding

Elk jaar accepteren we slechts een beperkt aantal kandidaten. We raden je aan om zo snel mogelijk te starten met het vrijblijvende aanvraagproces.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... Lees meer

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Lees Minder