Executive Master in Europese Unie Studies in Brussel

Algemeen

Beschrijving van opleiding

IEE-ULB organiseert een Executive Master's degree, een aangepast trainingsprogramma in het Engels. Ontdek onze Executive Master in European Union Studies.

De Executive Master in European Union Studies is aangepaste en gecertificeerde training. Het programma wordt gegeven in het Engels en biedt deelnemers het voordeel van zijn flexibiliteit. Ze kunnen het volledige programma volgen of aanpassen door specifieke modules of cursussen te volgen.

Het programma richt zich op de recente uitdagingen van de Europese integratie en bestudeert thema's als de kern van het Europese besluitvormingsproces.

Het Executive Master-programma

De Executive Master in European Union Studies (MEUS) is een postdoctoraal programma met een gespreid tijdschema 's avonds of op zaterdag.

Het programma omvat een gemeenschappelijke kern van cursussen die betrekking hebben op de fundamentele aspecten van de politieke, economische en juridische integratie, een module " professionalisering ", een module " afstudeerwerkstuk " en gespecialiseerde optionele modules .

Het nieuwe programma voor het jaar 2018-2019 zal binnenkort worden gepubliceerd.

Doelen

De Executive Master in European Union Studies gaat in op de echte problemen waarmee Europese instellingen te maken hebben.

Om een ​​degelijke training te bereiken die kennis en kennis combineert, brengt het programma academici en professionals van Europese zaken samen. Het is de bedoeling een dynamische omgeving aan te bieden voor het verwerven van nieuwe kennis en competenties en het creëren van netwerkmogelijkheden .

Voor wie is dit executive programma?

Alle professionals die een carrier willen aanpakken die een grondige kennis van de EU, haar instellingen en haar beleid vereist, zullen dit executive programma relevant vinden

Onze Executive Master-doelen, in het bijzonder:

  • diplomaten
  • ambtenaren in nationale overheidsdiensten
  • vertegenwoordigers van de EU-lidstaten of derde landen
  • specialisten in Europese politieke communicatie
  • journalisten

Getuigenis

Het programma is zwaar, maar tegelijkertijd, en dankzij dat, kom je tot het einde met een groot gevoel van prestatie. En de mensen zijn geweldig!

GILLIAN HANKEY

Toelating

Dit programma wordt georganiseerd door The Institute for European Studies van de ULB (IEE-ULB). Op basis van een beslissing van de Academische Raad staat de Executive Master open voor kandidaten:

  • Wie heeft 300 ECTS-credits in sociale wetenschappen, economie, politicologie, rechten, communicatie of taalstudies.
  • Of 180 ECTS-credits en minstens 5 jaar professionele ervaring op een relevant gebied, erkend door VAE (Validation of Acquired Experience).

Inschrijving voor de Executive Master, de modules of bepaalde cursussen wordt voltooid via een online formulier.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The organisation of the IEE-ULB is unique, thanks to its international teams, the interaction with EU institutions, and the strong connection between teaching and research. The IEE-ULB is a centre of ... Lees meer

The organisation of the IEE-ULB is unique, thanks to its international teams, the interaction with EU institutions, and the strong connection between teaching and research. The IEE-ULB is a centre of interdisciplinary excellence in teaching and research. It focuses on European issues. Lees Minder