Executive Master van het leiderschap in human resource management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Executive Master of Leadership in Human Resource Management

Met de bedrijfsarts cursus "Executive Master of Leadership in Human Resource Management" (hrm. MasterCard lanceert) aan de WFI Ingolstadt School of Management Katholieke Universiteit Eichstätt-Ingolstadt, een masteropleiding, die primair is gericht op managers en jonge, excellente talent in human resources, die brengen hun kennis up to date en professionaliseren van hun eigen werk door te gaan. De praktische relevantie en de kwaliteit van het onderwijs zorgen voor een uitstekende academici en mensen uit heel de Duitstalige landen.

&nbsp

Hrm.master geeft de HR-talent en de HR-professionals nieuwe manieren van professionaliteit in HRM op te nemen over de economische crisis, vooral in tijden van toenemende verantwoordelijkheden op het personeel Mangement kunnen tegelijkertijd en actief deel te nemen aan de uitvoering van de bedrijfsstrategie. De focus van het curriculum, dus, de rol van human resource management als een strategische partner in het leiderschap van de onderneming en de bijdragen van de HR-functie voor zakelijk succes.

&nbsp

&nbsp

Leiderschap in HRM!


Het bijzondere belang van human resources voor het succes van het bedrijf wordt nu algemeen erkend. Degenen die 'beheren' in het bedrijf dit cruciale bron moet worden beschouwd door het bedrijf als een leidende strategische partner in de corporate governance. Vooral in het licht van de steeds toenemende nationale en internationale concurrentie, en de tijdelijke verstoring van de financiële markten, maar ook de beslissers in HR met toenemende strategische uitdagingen geconfronteerd.

&nbsp

Het doel van de hrm. MasterCard is dan ook om HR-managers de "tools" bij de hand om te participeren in strategische beslissingen, ze actief en de bijdrage van HRM implementeren om zakelijk succes duidelijk te markeren.

&nbsp

&nbsp

De doelgroep van de hrm. meester

  • HR-talenten die deel uitmaken van de "sprong voorwaarts" en voor te bereiden voor verantwoord in een activiteit in het human resource management willen.
  • Managers in HRM, die hun kennis up to date te brengen en wijzen op de strategische bijdrage van HRM nog meer willen.
  • Managers in andere functionele gebieden die geloven in het potentieel van de menselijke factor, dit volledig te benutten en de nodige veranderingen in de werkzame mensen willen.

&nbsp

&nbsp

Doel: Professionalisering in HRM!


De deelnemers van onze Executive Master of Leadership in Human Resource Management - hrm. MasterCard - worden ingedeeld in twee manieren: ten eerste, door zowel de operationele en strategische eisen die op een HRM besproken en state-of-the-art oplossingen worden aangeboden voor. En ten tweede, door hen aan te moedigen de rol voor te stellen als een strategische partner en change agent als geloofwaardig en duurzaam.

&nbsp

&nbsp

Wij ontwikkelen potentieel!


De hrm. MasterCard zijn profiel rechtstreeks afgeleid van de strategische en praktische eisen van de toekomst gerichte personeelsbeleid acties. We confronteren onze studenten met een directe huidige strategische kwesties waarmee het Human Resource Management en oriënteren ons naar de interactieve methoden van management training.

&nbsp

Onze deelnemers brengen hun ervaring met potentiële - komen we tot dit. In de interactie met docenten en collega's, ze voortdurend uit te breiden hun HR-potentieel in de professionele en bestuurlijke kwesties.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Founded in 1989, the WFI – Ingolstadt School of Management is one of the youngest and most successful business schools in Germany. Prospective Students are carefully selected on the basis of their edu ... Lees meer

Founded in 1989, the WFI – Ingolstadt School of Management is one of the youngest and most successful business schools in Germany. Prospective Students are carefully selected on the basis of their educational background, intellectual capabilities and social competence. Lees Minder