Europese meester in taal

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Erasmus Mundus European Masters Programme in Language and Communication Technologies (LCT) is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de industrie en het onderzoek in een snelgroeiend gebied. Het biedt opleidings- en trainingsmogelijkheden voor de volgende generaties leiders in onderzoek en innovatie. Het biedt studenten diepgaande kennis en inzicht in de verschillende disciplines die bijdragen aan de methoden van taal- en communicatietechnologieën en het versterkt hun vermogen om volgens wetenschappelijke methoden te werken. Bovendien verwerven de studenten praktijkgerichte kennis door de juiste combinaties van modules te kiezen in Taaltechnologie, Computationele en Theoretische Taalkunde en Computerwetenschappen.

Het LCT-programma omvat een jaar lang studeren aan twee verschillende Europese universiteiten van het consortium. Na het voltooien van alle studie-eisen, zal de student twee Master of Science / Arts degrees behalen die zijn goedgekeurd in de betreffende landen van afgifte.

Het LCT Masters-programma is sinds 2006 succesvol geïmplementeerd en wordt gefinancierd door het Erasmus Mundus-programma van 2007 tot 2011 en van 2013 tot 2017. In 2012 werkte het LCT-programma als een merknaam van Erasmus Mundus. Intakes 2018 en 2019: het programma verbindt zich ertoe de Erasmus Mundus-vereisten te respecteren en de hoge kwaliteit van de implementatie tijdens de jaren van financiering te handhaven.

Mobiliteitsporen voor studenten

Elke student studeert een jaar lang aan twee verschillende Europese universiteiten van consortiumpartner. Als optioneel onderdeel van hun studieplan kunnen studenten een onderzoeks- / studieperiode doorbrengen aan een van de niet-Europese partneruniversiteiten.

Cursusstructuur

De cursus bestaat uit verplichte modules en geavanceerde modules in taaltechnologie en computerwetenschappen, aangevuld met een project en een masterscriptie, voor een totaal van 120 ECTS-credits.

Core Modules

Er zijn de volgende gespecialiseerde LT- en CS-modules met de respectieve minimale ECTS-kredietvereisten en voorbeelden van opgenomen onderwerpen (niet-limitatieve lijst). De afstudeeronderzoeksthesis bestaat uit 30 ECTS-punten. Sommige van deze kernmodules maken ook deel uit van het MSc-diploma 'Natural Language Processing' (NLP) van de Université de Lorraine .

Taaltechnologieën (minimum 24 ECTS), minstens 4 in gespecialiseerde modules.

module

Computerwetenschappen (minimum 24 ECTS), minstens 4 in gespecialiseerde modules.

module

Gespecialiseerde modules

Studenten binnen het double degree-programma moeten studeren aan twee instellingen van het consortium. Als zodanig worden ze gezamenlijk gemonitord door twee docenten (tutoren), een uit elke instelling. Elke student moet een studieplan ontwikkelen met zijn / haar docenten. Dit plan moet ter goedkeuring worden voorgelegd aan het Gemengd Comité van het Consortium. De studenten moeten alle schriftelijke en / of mondelinge examens van de in het bovengenoemde studieplan geselecteerde modules met goed gevolg afleggen. Het proefschrift wordt begeleid door minstens twee supervisors, één van elke gastinstelling. Het proefschrift wordt ingediend bij en moet voldoen aan de voorschriften van beide ontvangende instellingen en wordt beoordeeld door beide instellingen.

Onderzoek en partnerschap

Als een internationale gedistribueerde Master of Science / Arts-cursus, heeft het European Masters Programme in taal- en communicatietechnologieën (LCT) momenteel negen universiteiten in Europa en Azië-Pacificregio's aangesloten. Daarnaast zijn DFKI, Google Switzerland en IBM Czech Republic verbonden partners van dit programma.

Vereisten en toelating

Mate

Kandidaten moeten een bachelordiploma of equivalent hebben op het gebied van (computer) taalkunde, taaltechnologie, cognitieve wetenschappen, computerwetenschappen, wiskunde, kunstmatige intelligentie of andere relevante disciplines, mits toestemming van en goedkeuring door de toelatingscommissie van het consortium.

Als uw BS / BA-diploma nog in behandeling is, kunt u toch een aanvraag indienen. Vul het gedeelte "Verwachte graad" in het online aanvraagformulier in. De beperking is in dit geval dat het BS / BA-certificaat beschikbaar is voordat de MSc-studie begint.

Taal

Vaardigheid in het Engels (voor niet-moedertaalsprekers) moet worden gecertificeerd door een van de volgende:

 • TOEFL-score van minstens 95 in totaal, met ten minste 24 punten op de schrijfsectie (internet-gebaseerde test).
 • Opmerking: verlopen TOEFL-scores of kopieën van het rapport van de studentenscore kunnen niet worden geaccepteerd.
 • Cambridge Certificate in Advanced English - tenminste B
 • Cambridge Proficiency Exam - pass.
 • IELTS-score van minimaal 7,0.

Geen andere documenten kunnen worden aanvaard als bevestiging van de Engelse taalbeheersing.

Houd er rekening mee dat:

Kandidaten uit landen waar Engels niet de enige moedertaal is, hebben een van de bovengenoemde certificaten nodig.

Het TOEFL-codenummer is 8497. Alle LCT TOEFL-scores moeten naar Saarland University-Dept. van taalwetenschap en -technologie. Het is dus belangrijk om de code 8497 op uw antwoordbladen in te voeren wanneer u voor het examen zit. Upload of stuur ons alstublieft geen kopie van het studentenrecord van uw TOEFL-scores. We kunnen alleen officiële scores accepteren die rechtstreeks aan ons zijn verzonden vanuit de TOEFL-organisatie. Als u de TOEFL in de afgelopen 2 jaar hebt genomen en een officieel scorerapport wilt bestellen dat rechtstreeks door de TOEFL-organisatie wordt verzonden.

Selectiecriteria

Studenten worden geselecteerd door een paritair comité met leden van alle partnerinstellingen. Studenten worden geselecteerd voor studie in het programma op basis van hun prestaties en uitmuntendheid in hun eerdere studies.

Alle aanvragen worden eerst gescreend om aan de volgende geschiktheidscriteria te voldoen:

 1. Vergadering van de deadline voor het indienen van voorstellen
 2. Volledigheid van de applicatie
 3. Engelse taalvaardigheid
 4. Bachelor diploma (ten minste geprojecteerde afronding voor aanvang van het LCT-programma) of gelijkwaardig op het gebied van (computer) taalkunde, taaltechnologie, cognitieve wetenschappen, informatica, wiskunde, kunstmatige intelligentie, of andere relevante disciplines, mits de instemming van en de goedkeuring door de toelatingscommissie van het consortium.

Alle aanvragen die voldoen aan de toelatingscriteria worden vervolgens getoetst aan de volgende selectiecriteria:

 1. Resultaten in undergraduate education: cijfer en kwaliteit van de eerste graad (welk cijfer en van welke universiteit of opleiding); tijd besteed aan het ontvangen van eerste graad en manier van uitvoeren van studies (kort en gericht, of als lange aanvullende activiteiten, rijkdom van studies afhankelijk van het veld, aanvullende activiteiten naast studies); hebben gewerkt of gestudeerd in een interdisciplinaire omgeving (type eerste-graads studies of aanvullende ervaring buiten de eerste-graads studies);
 2. Resultaten op gebieden die relevant zijn voor LCT, namelijk computerwetenschappen en een bewezen interesse in taaltechnologie (inclusief een sterke achtergrond in de formele taalkunde);
 3. Resultaat van TOEFL, IELTS of een andere acceptabele test (zie taalvereisten hier); taalvaardigheden en praktische toepassing bij studeren of werken;
 4. Voordeel potentieel voor de studenten, hoe de student kan profiteren van deelname aan het LCT-programma;
 5. Motivatie van de student voor deelname aan het LCT-programma (verwachtingen, eigen bijdrage).

Alle criteria zijn gelijk gewogen, behalve het Engelse vaardigheidscriterium, dat wordt toegepast in geval van een anders gelijke rangorde.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate ... Lees meer

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate). Lees Minder
Nancy , Luik , Luleå , Freiberg , Metz , Marseille , Praag 6 , Saclay , Leganés , Stuttgart , Gent + 10 Meer Minder