Europese meester in hernieuwbare energie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Europese meester in hernieuwbare energie

Het doel van de European Master in Renewable Energy is om postdoctorale studenten op te leiden om de kloof te dichten tussen de groeiende vraag van de industrie naar gespecialiseerde expertise op het gebied van hernieuwbare energie en de vaardigheden die momenteel beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Door de cursus in drie secties te structureren, brengen studenten gegarandeerd tijd door in ten minste twee verschillende EU-landen en maken ze contact met een breed scala aan Europese instituten en bedrijven die betrokken zijn bij de sector van de hernieuwbare energie.

De deelnemende universiteiten zijn allemaal goed ingeburgerd in opleiding en de onderwijssector en worden op internationaal niveau erkend voor hun werk op het gebied van technologie voor hernieuwbare energie.

Structuur

De cursus is verdeeld in drie secties. In het eerste semester verwerven de studenten een solide basis in de belangrijkste technologieën voor hernieuwbare energie. In het tweede semester zijn ze gespecialiseerd in een gekozen technologie aan een andere universiteit en aan het einde van de cursus voltooien de studenten een praktisch of onderzoeksproject.

Het hele programma wordt modulair uitgevoerd met studiepunten voor het behalen van elke sectie en de succesvolle afronding van het project. Een totaal van 90 ECTS-credits (30 voor elke sectie van de cursus) zijn vereist met een voldoende niveau van prestatie in alle secties om de European Master-graad te behalen.


De cursus bestaat uit drie secties

De kern vormt een solide basis in de belangrijkste energietechnologieën (wind, zon, bio-energie, waterkracht). Theoretische cursussen die ook de sociaal-economische problemen rond de inzet van deze technologieën onderzoeken, worden ondersteund door laboratoriumworkshops. De studies voor de kern kunnen worden gedaan in het Frans, Engels of Spaans.


De student kan een van de volgende kiezen:

  • MINES-ParisTech, Frankrijk voor de kern die in het Frans wordt onderwezen
  • Zaragoza University, Spanje voor de kern die in het Spaans wordt onderwezen
  • Loughborough University, het VK voor de kern die in het Engels wordt onderwezen
  • Oldenburg University, Duitsland voor de kern die in het Engels wordt onderwezen
  • Hanzehogeschool, Nederland voor de kern in het Engels


Een specialisatie gericht op een bepaald technologie- of implementatie-aspect geselecteerd uit Fotovoltaïek; Grid Integratie; Windenergie, thermische zonne-energie en bijbehorende hernieuwbare opslag en oceaanenergie. De specialisaties worden in het Engels gegeven.
Deelnemende universiteiten zijn bereid bovenstaande specialisaties te verzorgen. De daadwerkelijke realisatie zal echter afhangen van het uiteindelijke aantal studenten dat zich inschrijft. Normaal gesproken wordt deze beslissing begin november genomen. Studenten wiens specialisatie niet doorgaat, krijgen een passend alternatief aangeboden.

Een project gerelateerd aan de specialisatie die is genomen en wordt uitgevoerd in de industrie, een onderzoekslaboratorium of aan de universiteit en waarin de student praktische of onderzoekservaring kan opdoen.


Cursusduur

  • Het kerngedeelte loopt van september / oktober tot januari.
  • De specialisatiesectie loopt van februari tot juni.
  • Het project, een stage van 6 maanden in een bedrijf voor hernieuwbare energie of een onderzoekscentrum, is gepland na de kern en de specialisatie.

Levering

De cursus wordt gegeven door erkende experts van de deelnemende universiteiten en, in voorkomend geval, van andere industriële, onderzoeks- en onderwijsinstellingen.


Het lesmateriaal omvat lezingen, tutorials en laboratoria.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The European Master in Renewable Energy is an initiative proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities outlined in the 'Partnering Universiti ... Lees meer

The European Master in Renewable Energy is an initiative proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities outlined in the 'Partnering Universities' section. The programme has been run since 2002 by a network of nine European Universities and research centres who are leading the way in renewable energy research, development and demonstration. It is coordinated by EUREC EEIG, a consortium of European renewable energy research centres, which has its headquarters in Brussels.The European Renewable Energy Research Centres Agency was established as a European Economic Interest Grouping in 1991 to strengthen and rationalise the European RD&D efforts in renewable energy technologies. As an independent association, it incorporates over 40 prominent RD&D groups from all over Europe. Lees Minder
Brussel , Parijs , Loughborough , Zaragoza , Oldenburg , Groningen , Athene , Newcastle upon Tyne , Perpignan , Lissabon + 9 Meer Minder