Europese masteropleiding mensenrechten en democratisering (E.MA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Toelating tot de editie 2020/2021 van het Europese masterprogramma voor mensenrechten en democratisering (EMA) zijn)

zijn nu open: deadline eerste ronde - 3 februari 2020; deadline tweede ronde - 30 maart 2020. EMA is opgericht met de steun van de Europese Unie en 41 deelnemende universiteiten uit alle EU-lidstaten .

Het European Master's Program in Human Rights and Democratization (EMA) is een intensieve cursus van een jaar die is bedoeld om jaarlijks 90 professionals op te leiden op het gebied van mensenrechten en democratisering.

De Master's Degree is ook een actie- en beleidsgerichte benadering van leren die juridische, politieke, historische, antropologische en filosofische perspectieven combineert met activiteiten voor het opbouwen van vaardigheden, en diepgaande studie van de volgende gebieden: mensenrechteninstellingen, mechanismen en normen ; Mensenrechten in context: historische, filosofische, religieuze en antropologische perspectieven; Globalisering, ontwikkeling en mensenrechten; Democratie opbouwen en beschermen; Mensenrechten, vrede en veiligheid.

EMA vormt de basis voor een succesvolle carrière in nationale, internationale, gouvernementele, intergouvernementele en niet-gouvernementele organisaties, evenals academische instellingen die zich bezighouden met mensenrechten en democratisering.

EMA is zowel een residentieel als een uitwisselingsprogramma. Het eerste semester van september 2020 tot januari 2021 wordt georganiseerd op het GLOBAL Campus-hoofdkantoor in Venetië en het tweede semester van februari tot juli 2021 vindt plaats aan een van de 41 deelnemende universiteiten in de lidstaten van de Europese Unie.

Na zijn afstuderen zijn EMAlumni wereldwijd te vinden in belangrijke internationale mensenrechtenorganisaties en academische instellingen, maar ook in veldmissies of in hun thuisland, werkend voor hun ministeries van Buitenlandse Zaken, ontwikkelingssamenwerkingsagentschappen of nationale NGO's.

Het collegegeld bedraagt 5.500 euro (plus inschrijfgeld 150 euro). Het collegegeld omvat het volgende: alle cursussen van het Europese masterprogramma voor mensenrechten en democratisering in zowel het eerste als het tweede semester; leesmateriaal voor het eerste semester; tutoraat; toegang tot de gespecialiseerde bibliotheek van GLOBAL Campus; individuele toegang tot onze gesloten e-learningomgeving; gebruik van beschikbare IT-faciliteiten (inclusief draadloze ruimte en computerruimte); en de excursie.

EMA is een van de zeven regionale masterprogramma's die worden georganiseerd door The Global Campus of Human Rights - een uniek netwerk van meer dan honderd universiteiten over de hele wereld die mensenrechten en democratie willen bevorderen door middel van regionale en GLOBAL samenwerking voor onderwijs en onderzoek.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Global Campus of Human Rights is an inter-disciplinary centre of excellence supported by the EU, aiming at pursuing the continued promotion of human rights and democratisation through education, s ... Lees meer

The Global Campus of Human Rights is an inter-disciplinary centre of excellence supported by the EU, aiming at pursuing the continued promotion of human rights and democratisation through education, specialised training, and research cooperation worldwide through a network of regional partners. Lees Minder