Europese masteropleiding mensenrechten en democratisering (E.MA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De toelating tot de editie 2019/2020 van de Europese Master in mensenrechten en democratisering (EMA) staat nog open: verlengde deadline - 15 april. EMA is opgericht met de steun van de Europese Unie en 41 deelnemende universiteiten uit alle EU-lidstaten .

Het Europees Masterprogramma voor mensenrechten en democratisering (EMA) wordt georganiseerd door het Europees Interuniversitair Centrum voor mensenrechten en democratisering ( EIUC ) . Het is een intensieve eenjarige cursus gericht op het jaarlijks onderwijzen van 90 professionals op het gebied van mensenrechten en democratisering. De Master's Degree is ook een actie- en beleidsgerichte benadering van leren die juridische, politieke, historische, antropologische en filosofische perspectieven combineert met activiteiten om vaardigheden te ontwikkelen, en een diepgaande studie van de volgende gebieden: mensenrechteninstellingen, mechanismen en standaarden ; Mensenrechten in context: historische, filosofische, religieuze en antropologische perspectieven; Globalisering, ontwikkeling en mensenrechten; Democratie opbouwen en beschermen; Mensenrechten, vrede en veiligheid.

EMA vormt de basis voor een succesvolle carrière in nationale, internationale, gouvernementele, intergouvernementele en niet-gouvernementele organisaties, evenals academische instellingen die zich bezighouden met mensenrechten en democratisering.

EMA is zowel een residentieel als een uitwisselingsprogramma. Het eerste semester van september 2019 tot januari 2020 wordt georganiseerd op het EIUC terrein in Venetië en het tweede semester van februari tot juli 2020 vindt plaats in een van de 41 deelnemende universiteiten in de lidstaten van de Europese Unie.

Na zijn afstuderen zijn EMAlumni wereldwijd te vinden in belangrijke internationale mensenrechtenorganisaties en academische instellingen, maar ook in veldmissies of in hun thuisland, werkend voor hun ministeries van Buitenlandse Zaken, ontwikkelingssamenwerkingsagentschappen of nationale NGO's.

Collegegeld bedraagt 5.500 euro (plus inschrijvingsgeld van 150 euro). Het collegegeld dekt het volgende: alle cursussen van de Europese Master in mensenrechten en democratisering in zowel het eerste als het tweede semester; leesmateriaal voor het eerste semester; mentorschap; toegang tot de gespecialiseerde bibliotheek van EIUC ; individuele toegang tot onze gesloten e-learningomgeving; gebruik van beschikbare IT-faciliteiten (inclusief draadloze ruimte en computerruimte); en de excursie.

EMA is een van de zeven regionale masterprogramma's georganiseerd door de Global Campus of Human Rights - een uniek netwerk van meer dan honderd universiteiten over de hele wereld die mensenrechten en democratie willen bevorderen door middel van regionale en mondiale samenwerking voor onderwijs en onderzoek.

Laatst bijgewerkt op apr 2019

Over de school

The European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC) is an interdisciplinary centre of excellence formed by 41 universities from all European Union Member States.

The European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC) is an interdisciplinary centre of excellence formed by 41 universities from all European Union Member States. Lees Minder
Venetië , Beiroet + 1 Meer Minder