Europese msc agro-ecologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Europese MSc Agro-ecologie is een Europese masteropleiding gecoördineerd door ISARA-Lyon en leidt tot een double degree tussen ISARA-Lyon en de Noorse Universiteit van Life Sciences (NMBU).

De Europese MSc Agro-ecologie is een programma van twee jaar (120 ECTS), professioneel gerichte, om interacties tussen landbouw, voeding en milieu-wetenschappen studeren in een sociaal gerichte en actie gedreven perspectief.

De doelstelling van het programma is om afgestudeerden voor te bereiden om innovatie te produceren in de agro-ecologie, te creëren en te ondersteunen duurzaamheid in de landbouw en voedselproductie systemen.
Het programma biedt de ecologische principes te bestuderen, ontwerpen en beheren agro-ecosystemen die zowel productief en natuurlijke hulpbronnen behouden, sociaal rechtvaardig en economisch levensvatbaar zijn. Het bereidt studenten om de theorie te koppelen om te oefenen en om te gaan met complexe situatie op verschillende schalen door het combineren van wetenschappelijke leren met professionele en praktische ervaringen.

Agro-ecologie is de interdisciplinaire wetenschap die informatie, analysemethoden, evaluatie en verbetering biedt voor de ontwikkeling van veilige en duurzame voedselsystemen te bevorderen. Methoden van natuurlijke en sociale wetenschappen zijn geïntegreerd om te gaan met de complexe uitdagingen van de vergadering menselijk voedsel behoeften in een resource-efficiënte manier die economisch gezond, milieuvriendelijk en sociaal aanvaardbaar.

Partneruniversiteiten

  • NMBU - Norwegian University of Life Sciences, Aas, Noorwegen
  • FESIA, Frankrijk
  • Hohenheim, Duitsland
  • Kassel-Witzenhausen, Duitsland
  • Boku, Wenen, Oostenrijk
  • Gainesville, Florida, Verenigde Staten
  • Madison, Wisconsin, USA
  • ESALQ, Sao Paulo, Brazilië
  • Chapingo, Mexico
  • Andere universiteiten na goedkeuring van de coördinator van het programma
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ISARA-Lyon is a French "grande école" (graduate college) specialized in agricultural, food and environmental science. It is recognized by the French Ministry of Agriculture. ISARA offers a wide range ... Lees meer

ISARA-Lyon is a French "grande école" (graduate college) specialized in agricultural, food and environmental science. It is recognized by the French Ministry of Agriculture. ISARA offers a wide range of Bachelor and Master level curricula in agronomy, food and environmental science. Lees Minder
Lyon , Wageningen + 1 Meer Minder