European Master in Sustainable Energy System Management

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Doelen

Het doel van de European Master in Sustainable Energy System Management is om postdoctorale studenten de vaardigheden te bieden die nodig zijn voor een baan in de duurzame-energiesector . Studenten zullen zich specialiseren in business case analyse, modellering, projectontwerp en implementatie. Als gevolg van het buitenlandse contact, vereist de cursus, zullen onze studenten de internationale kijk hebben die essentieel is voor de HR-behoeften van de industrie.

Door de cursus in drie secties te structureren, zullen studenten gegarandeerd tijd doorbrengen in ten minste twee verschillende EU-landen en contact maken met een breed scala aan Europese instituten en bedrijven die betrokken zijn bij de sector duurzame energie . De deelnemende universiteiten hebben allemaal een goede reputatie op het gebied van opleiding en onderwijs en worden op internationaal niveau erkend voor hun werk op het gebied van duurzaam energiesysteembeheer.

Structuur

De cursus is verdeeld in drie secties.

In het eerste semester (september / oktober tot januari) verwerven studenten een solide basis in systeembeheer.

In het tweede semester (februari tot juni) specialiseren ze zich in een gekozen onderwerp aan een andere universiteit.

Aan het einde van de cursus voltooien de studenten een praktijk- of onderzoeksproject van zes maanden.

Het hele programma wordt modulair uitgevoerd met studiepunten voor het behalen van elke sectie en de succesvolle afronding van het project. Een totaal van 90 ECTS-credits (30 voor elke sectie van de cursus) zijn vereist met een voldoende niveau van prestatie in alle secties om de European Master-graad te behalen.

De kern biedt een solide basis in systeembeheer met juridische, ecologische, economische, sociale en technische aspecten. Theoretische cursussen die ook de sociaal-economische problemen rond de inzet van deze technologieën onderzoeken, worden ondersteund door laboratoriumworkshops. De studies voor de kern worden in het Engels gedaan.

De student kan een van de volgende kiezen voor het kernsemester dat in het Engels wordt gegeven :

Hanzehogeschool Nederland

Limerick Institute of Technology in Ierland

De Core-providers onderwijzen allemaal deze onderwerpen:

Systeembeheer met juridische, ecologische, economische, sociale en technische aspecten Systeemintegratie en planning Modellering Scenario-ontwikkeling Strategische besluitvorming Communicatie

Elke universiteit heeft zijn eigen lesmethoden - distributie van modules kan anders worden georganiseerd - maar we zorgen ervoor dat aan het einde van het kernsemester alle SESyM-studenten hetzelfde begrip en dezelfde kennis van systeembeheer hebben, waardoor ze elk van de aangeboden specialisaties. 30 ECTS-credits worden toegekend voor het behalen van het kernsemester na geharmoniseerde leerresultaten.

Tweede semester: specialisaties worden allemaal in het Engels gegeven. De specialisatiesecties lopen van februari tot eind mei of juni, afhankelijk van de specialisatie. De student is gespecialiseerd in een van de volgende:

Duurzaam energiebeheer - onderwezen aan de Universiteit van Zaragoza
System Innovation Management - gedoceerd aan de Hanzehogeschool Groningen
Duurzame energie en ICT - onderwezen aan de Howest UAS.

Na voltooiing van de specialisatie doet de student praktijk- of onderzoekservaring op via een project dat wordt uitgevoerd in een industrie, een onderzoekslaboratorium of aan de universiteit. Er kan een grote verscheidenheid aan projecten worden voorgesteld en het geeft de student en de projectaanbieder flexibiliteit om het project te definiëren.

Meer informatie op onze website: www.sesym. EUREC .be

Laatst bijgewerkt op jan 2021

Over de school

The EUREC Masters are initiatives proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities in Europe The programmes have been run since 2002 and 2015 by ... Lees meer

The EUREC Masters are initiatives proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities in Europe The programmes have been run since 2002 and 2015 by a network of 10 European Universities and research centres who are leading the way in renewable energy research, development and demonstration. It is coordinated by EUREC EEIG, a consortium of European renewable energy research centres, which has its headquarters in Brussels.The European Renewable Energy Research Centres Agency was established as a European Economic Interest Grouping in 1991 to strengthen and rationalise the European RD&D efforts in renewable energy technologies. As an independent association, it incorporates over 40 prominent RD&D groups from all over Europe. Lees Minder
Limerick , Brussel , Parijs , Zaragoza , Oldenburg , Groningen , Athene , Newcastle upon Tyne , Perpignan , Lissabon + 9 Meer Minder