European Master in duurzaam energiesysteem

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Doelstellingen

Het doel van de European Master in Sustainable Energy System Management is postdoctorale studenten met de vereiste voor de werkgelegenheid in de energie-industrie Sustainable vaardigheden. Studenten zullen zijn gespecialiseerd in business case analyse, modellering, project-ontwerp en implementatie. Als gevolg van de buitenlandse contact op met de cursus vereist, zal onze studenten de internationale oriëntatie van essentieel belang voor de industrie HR behoeften.

Door het structureren van de cursus in drie secties, studenten zijn gegarandeerd om tijd door te brengen in ten minste twee verschillende EU-landen en contact maken met een breed scala aan Europese instituten en bedrijven die betrokken zijn in de sector van duurzame energie. De deelnemende universiteiten zijn allemaal goed gevestigde in de opleiding en het onderwijs, alsmede op internationaal niveau voor hun werk op het gebied van een duurzame energiehuishouding systeem dat wordt herkend.

Structuur

De cursus is verdeeld in drie secties.

In het eerste semester (september / oktober-januari), verwerven studenten een solide basis in systeembeheer.

In het tweede semester (februari-juni), zij zijn gespecialiseerd in een bepaald onderwerp aan een andere universiteit.

Aan het einde van de cursus, studenten volledig een zes maanden durende praktische of onderzoeksproject.

Het volledige programma wordt uitgevoerd op een modulaire basis met credits toegekend voor het passeren van elke sectie en de succesvolle afronding van het project. Een totaal van 90 ECTS (30 voor elk gedeelte van de cursus) zijn verplicht met een bevredigend niveau van prestatie in alle secties om de European Master diploma te behalen.

De kern biedt een solide basis in systeembeheer met juridische, milieu-, economische, sociale en technische aspecten. Theoretische cursussen die onderzoekt tevens de sociaal-economische problemen rond de inzet van deze technologieën worden ondersteund door laboratorium workshops. De studies van de kern zal gebeuren in Engels.

De student kan kiezen uit de volgende opties:

Hanzehogeschool Groningen, Nederland voor de kern in het Engels gegeven Università di Pisa, Italië voor de kern in het Engels gegeven

De Core providers al leren deze onderwerpen: Systems beheer met juridische, milieu-, economische, sociale en technische aspecten systeemintegratie en planning Modelleren Scenario ontwikkeling Strategische besluitvorming Communicatie Elke universiteit heeft zijn eigen lesmethoden - verdeling van de modules kan anders worden georganiseerd - niettemin we ervoor zorgen dat aan het eind van de kern semester alle SESyM studenten hebben hetzelfde begrip en dezelfde kennis van systeembeheer, waardoor ze een van de aangeboden specialisaties te volgen. 30 studiepunten wordt toegekend voor het passeren van de kern semester volgende geharmoniseerde leerresultaten.

Een specialisatie gericht op een bepaald onderwerp gekozen uit: systeemintegratie en optimalisatie of een duurzame energiehuishouding. Specialisaties zijn allemaal in het Engels gegeven. Deelnemende universiteiten zijn bereid om de bovengenoemde specialisaties bieden. Echter, zal de effectieve realisatie is afhankelijk van het definitieve aantal studenten die zich inschrijven. Normaal gesproken wordt dit besluit genomen op het einde van juli. Studenten wiens specialisatie wordt geannuleerd zullen worden aangeboden een geschikt alternatief.

De specialisatie secties loopt van februari tot eind mei of juni, afhankelijk van de specialisatie. De student is gespecialiseerd in één van de volgende:

System Integration en Optimalisatie - doceerde aan Hanzehogeschool Groningen Beheer Sustainable Energy - doceerde aan de Universiteit van Zaragoza

Na voltooiing van de specialisatie, de student verwerft praktische of onderzoekservaring door middel van een project dat in een industrie, een onderzoekslaboratorium of op de universiteit. Een grote verscheidenheid aan projecten kunnen worden voorgesteld en het geeft flexibiliteit om de student en het project provider om het project te definiëren. De student is welkom om zijn / haar eigen project voor te stellen. EUREC en de cursus bestuurders voortdurend contact met hernieuwbare energie bedrijven het hele jaar door hen aan te moedigen een student project voor te stellen. Toch moeten de leerlingen niet verwachten dat een lijst met projecten om uit te kiezen te krijgen. Studenten worden verwacht dat zij op zoek naar bedrijven of onderzoekscentra die willen ze een project afzonderlijk aan te bieden. Een gekwalificeerde persoon uit de specialisatie University zullen de studenten advies over hoe verder te gaan in het vinden van de beste project om hun kwalificaties en verwachtingen past geven.

Meer informatie op onze website: www.sesym.eurec.be

Laatst bijgewerkt op jun 2016

Over de school

The European Master in Renewable Energy is an initiative proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities outlined in the 'Partnering Universiti ... Lees meer

The European Master in Renewable Energy is an initiative proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities outlined in the 'Partnering Universities' section. The programme has been run since 2002 by a network of nine European Universities and research centres who are leading the way in renewable energy research, development and demonstration. It is coordinated by EUREC EEIG, a consortium of European renewable energy research centres, which has its headquarters in Brussels.The European Renewable Energy Research Centres Agency was established as a European Economic Interest Grouping in 1991 to strengthen and rationalise the European RD&D efforts in renewable energy technologies. As an independent association, it incorporates over 40 prominent RD&D groups from all over Europe. Lees Minder
Brussel , Parijs , Loughborough , Zaragoza , Oldenburg , Groningen , Athene , Newcastle upon Tyne , Perpignan , Lissabon + 9 Meer Minder