Studie Masters in Estland

Masters Programma's in Estland 2018

Studie in Estland

Hoger Onderwijs in Estland

Estse universiteiten gebruiken allemaal de two-tier (bachelor-master) structuur voor de meeste programma's. Bachelors normaliter 3 jaar van studie en masteropleidingen normaliter 2 jaar van studie. Geneeskunde, farmacie, tandheelkunde, diergeneeskunde, architectuur en civiele techniek vereisen allemaal een enkel programma van 5-6 jaar en normaal gesproken leiden tot het niveau van een master diploma. Doctoraten zijn postdoctoraal onderzoek graden en neem 3-4,5 jaar in beslag. Estland maakt gebruik van het European Credit Transfer System (ECTS).

 

Waarom studeren in Estland?

Studenten uit meer dan 70 landen zijn al studeren in Estland. Naast het feit dat een mooie en vriendelijke land dat internationale studenten verwelkomt, Estland biedt een uitstekende, internationaal erkend onderwijs. De hoofdstad Tallinn, is door intelligentcommunity aangewezen.org als een van de zeven 's werelds meest intelligente gemeenschappen. Daarnaast wordt Engels gesproken door het hele land en de toegang tot internet is gratis op vele locaties. Estland is een van de meest verbonden landen in de wereld, met elektronische identificatie kaarten, e-overheid en online stemmen.

 

Universiteiten in Estland

Estland heeft 12 openbare instellingen voor hoger onderwijs (3 multidisciplinaire universiteiten en 9 gespecialiseerde universiteiten) en 8 particuliere instellingen voor hoger onderwijs. Estlandse instellingen voor hoger onderwijs bieden bijna 60 masteropleidingen in een breed scala aan wetenschappelijke disciplines, van begeleiding (muziek) tot de Wellness en Spa Service Design en Management.Veel scholen bieden programma's in het Engels, met inbegrip van de Estse Kunstacademie, de Estse Academie voor Muziek en Theater, de Estse Business School de Estse Universiteit van Life Sciences, Universiteit van Tallinn, Tallinn University of Technology en de Universiteit van Tartu.

 

Collegegeld en Programma Duur

Collegegeld voor Estse-taught opleidingen is gratis voor full-time studenten. Collegegeld voor Engels-taught programma varieert sterk afhankelijk van het type programma en de school. Collegegeld per semester voor Engels-taught programma's is over het algemeen ongeveer € 1500-2000 bij een openbare universiteit. De meeste masteropleidingen zijn twee jaar duurt, maar sommige kunnen in een jaar worden afgerond. Studenten verdienen tussen de 60 en 120 studiepunten, afhankelijk van het soort programma.

 

Academisch Jaar

Het academisch jaar begint in september en de herfst semester loopt tot begin februari.Na een korte pauze (ongeveer 10 dagen) het tweede semester begint en loopt tot eind juni. De normale studiejaar omvat veertig weken. Zowel mondelinge en schriftelijke examens vinden plaats tijdens een periode van vier weken aan het eind van elk semester.

 

Post-Graduate Kansen

Er zijn vele mogelijkheden voor de werkgelegenheid in Estland, met name voor internationale en informatietechnologie bedrijven. EU-burgers geen werkvergunning nodig. Niet-EU-burgers moeten een werkvergunning, die normaal wordt afgegeven voor twee jaar, maar kan worden verlengd tot maximaal vijf jaar op een moment te verkrijgen.

 

Zorgverzekering

Internationale studenten in Estland zijn in het algemeen niet gedekt door de Estse Health Insurance Fund, tenzij zij werkzaam zijn in Estland, zijn permanente bewoners of hebben een lange-termijn verblijfsvergunning. EU-burgers kunnen een EU-ziekteverzekeringskaart, die moet worden verkregen voordat ze vertrekken hun eigen land te gebruiken.Niet-EU-burgers moeten verkrijgen ziektekostenverzekering voor het aanvragen van een verblijfsvergunning. Omdat alleen bepaalde verzekeringsmaatschappijen door de Estse immigratiedienst worden geaccepteerd, moeten de leerlingen vooraf controleren met hun instelling of de raad om een ​​verzekering.

 

Tips

Studenten die naar Rusland verkennen tijdens hun tijd in Estland zal tal van goedkope bussen vinden naar Moskou, Sint-Petersburg en andere grote steden. 

Over Estland

Estland is een van de drie Baltische landen, gelegen in het noordoosten van Europa. Het heeft grenzen met Rusland en Letland en heeft een kustlijn langs de Oostzee. Sinds de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie in 1991, heeft Estland snel gemoderniseerd en is nu lid van zowel de EU als de NAVO. Ondanks een recente vlaag van moderne bouw, het land heeft nog steeds banden met haar oude geschiedenis, en kastelen en andere historische elementen in overvloed. Het kleine land is zwaar bebost, met ongeveer de helft van het door bossen en bossen grondgebied. Estland is een van de snelst groeiende economieën in Europa, en bedrijven hoeven niet te betalen belastingen over winsten die worden geherinvesteerd in het bedrijf.

 

Klimaat

Het klimaat in Estland is meestal mild, met warme zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 21 graden met pieken van ongeveer 30 graden.De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer -8 ° C, met lows van ongeveer 23 ° C.

 

Cultuur

Esten besteden hun tijd buiten in de zomer en binnen in de winter. Het land heeft een grote verscheidenheid van culturele en sportieve aanbod, waaronder film, theater, kunst en muziek. Populaire sporten zijn onder andere langlaufen, voetbal en basketbal. Kanovaren is erg populair in de zomer.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud is vrij laag. Slaapzalen kost € 80-190 per maand en appartementen kosten rond de € 100-510 per maand. De meeste appartementen een aanbetaling die gelijk is aan drie maanden huur, een maand is terugbetaald aan het einde van de huurperiode als het appartement is nog in goede conditie.

Studenten kunnen werken. EU, EER en Zwitserse burgers geen werkvergunning nodig. Studenten uit andere landen moeten een werkvergunning, die kan worden verkregen bij de politie en grenswacht Board.

 

Visa Requirements

EU-studenten niet een verblijfsvergunning voor studie in Estland nodig, maar moeten ze een tijdelijk verblijfsrecht vergunning, wat goed is voor 5 jaar te verkrijgen. Studenten die EU-burger moet zich eerst registreren bij de lokale overheidsinstantie binnen 3 maanden na aankomst in Estland. Na het behalen van het tijdelijk verblijfsrecht moeten de leerlingen dan een Estse identificatiekaart krijgen binnen 1 maand.

Alle andere studenten (onder andere uit EER-landen en Zwitserland) moet een tijdelijke verblijfsvergunning voor studie van de Estse ambassade of het consulaat in het land van herkomst te verkrijgen. Studenten van deze landen moeten zich registreren bij de lokale overheidsinstantie binnen 1 maand na aankomst in Estland. Tijdelijke verblijfsvergunningen zijn geldig voor 1 jaar, maar kan bij de politie en grenswacht raad worden verlengd; verlengingen moet worden gezocht ten minste twee maanden voor de datum van verstrijken.

Feiten over Estland

Estland is vooral een laagland land dat wordt begrensd door de Oostzee, Letland en Rusland. Het heeft tal van meren en bossen en de vele rivieren, de meeste aftappen noordwaarts in de Golf van Finland of oosten in Lake Peipus, het grootste meer. Estland staat hoog in de Human Development Index, en vervolgens voert gunstig in de metingen van de persvrijheid, economische vrijheid, burgerlijke vrijheden en onderwijs. Estland wordt vaak omschreven als een van de meest bekabelde landen in Europa, en wordt erkend als een leider in e-government.

 

Hoofdstad: Tallinn
Officiële talen: Estisch
Overheid: Parlementaire republiek
Bevolking: 1286540
Bruto Binnenlands Product: $ 29.088000000000
Valuta: Euro (€) (EUR)
Tijdzone: (UTC 2)