Erasmus Mundus Master in de chemie, fysische chemie en materiaalkunde

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De master-SERP is een Engelstalig, tweejarig programma dat wordt gefinancierd door het Erasmus-programma van de Europese Commissie

Het verzamelt 4 toonaangevende Europese onderzoeksuniversiteiten:

  • Unviersité Paris-Saclay , Frankrijk (coördinerende instelling)
  • Adam Mickiewicz University, Polen
  • Universiteit van Genua, Italië
  • Universiteit van Porto, Portugal


Ons doel

Het is gericht op het trainen van experts in de meest geavanceerde experimentele en theoretische hulpmiddelen die zijn ontwikkeld in de chemie, fysische chemie en materiaalwetenschap, waardoor ze klaar zijn om innovatieve ideeën en ondernemingen te ontwikkelen die verband houden met duurzame ontwikkelingen op het gebied van energie, gezondheid en milieu.

Het bevat ook elementen van Management, Business, Innovatie en Valorisatie, Communicatie en Octrooirecht.

Het internationale studieprogramma omvat cursussen, tutorials en laboratoriumopleidingen op geavanceerde gebieden die verband houden met hernieuwbare energie, groene chemie, stralingseffecten, nanomaterialen voor de industrie en nanogeneeskunde. Een sterk partnerschap met het MKB, academische instellingen en onderzoeks- en innovatiecentra in Europa, Azië en Latijns-Amerika, stelt de studenten in staat hun professionele vaardigheden te versterken en hun netwerk uit te bouwen.

De studenten moeten hun opleiding afronden met een stage van 6 maanden in de academische sector of in de industrie. Een intensieve zomerschool bevordert ook de ondernemersvaardigheden van de studenten, waaronder beheer van de economie, communicatie, octrooirecht en technologieoverdracht, zodat ze de arbeidsmarkt aankunnen.


Mobiliteitsregeling

Aan het einde van de master krijgen de studenten een meervoudig diploma volgens het mobiliteitspad dat ze gevolgd hebben:

  • Master in de chemie van Unviersité Paris-Saclay
  • Master in Materials Science and Engineering aan de universiteit van Genua
  • Master in Chemistry aan de Universiteit van Porto
  • Master in Chemistry aan de Adam Mickiewicz University in Poznan


Internationale zomerschool

2 weken in Genua: een historische en bevoorrechte omgeving aan zee

Cursussen: Europees octrooirecht, beheer van bedrijven en economie, communicatie, risicokapitaal en financiering, technologie van innovatie, nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, persoonlijk professioneel project.


Toelatingseisen

Aanvragers moeten op het moment van de aanvraag in het bezit zijn of zouden moeten zijn van een bachelordiploma.


In aanmerking komende onderwerpen: chemie, fysische chemie, materiaalwetenschap en verwante onderwerpen.

Niet-subsidiabele onderwerpen: informatica, elektrotechniek en elektronica, wiskunde, voeding, biologie, farmacie, werktuigbouwkunde.

Kandidaten met een diploma van een instelling waar de instructietaal geen Engels is, moeten een officieel Engels scorapport (TOEFL, IELTS, Cambridge-certificaten) overleggen. Prijzen en externe referenties en andere criteria zullen ook in aanmerking worden genomen.

Houd er rekening mee dat aanvragers die al een masterdiploma hebben, kunnen worden geaccepteerd in het tweede jaar van de master aan Unviersité Paris-Saclay .


Duur en prijs

Deze cursus is campusgebaseerd

Startdatum: september 2020

Duur: 2 jaar voltijds

Prijs: 6575 € voor niet-Europese studenten en 3600 € voor Europese studenten (per academisch jaar). Houders van Erasmus Mundus-beurzen zien af van het betalen van collegegeld.


Beurzen

Deadline voor Erasmus Mundus-beurzen is op 15 februari 2020

Zelf gefinancierde studenten kunnen zich aanmelden tot 15 juni 2020.

Erasmus: Erasmus Mundus (voor 2 jaar)

Europese studenten: 44 150 €

Niet-Europese studenten: 38 200 €

Paris-Saclay (voor 2 jaar):
20.000 € mobiliteitsbeurs (alleen voor in aanmerking komende, zelfstandige studenten)Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Unviersité Paris-Saclay is located in the south of the Paris region. It includes 5 Academics and Research Units, also called "facultés" of Sciences, Medicine, Pharmacy, Law-Economics-Management, Sport ... Lees meer

Unviersité Paris-Saclay is located in the south of the Paris region. It includes 5 Academics and Research Units, also called "facultés" of Sciences, Medicine, Pharmacy, Law-Economics-Management, Sports Sciences; 3 University Institutes of Technologies focused on the scientific and technical fields in Cachan and Orsay, and on the tertiary sector in Sceaux; and a university engineering school). Lees Minder
Orsay , Genua , Poznań , Porto + 3 Meer Minder