Erasmus Mundus Master in modellen en methoden van Kwantitatieve Economie QEM

Master Erasmus Mundus modellen en methoden van Kwantitatieve Economie (QEM) is een Europese Unie goedgekeurde internationale graduate opleiding geleerd full-time meer dan twee jaar in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Onderwezen in het Engels, is het programma ontworpen door een consortium van vier Europese universiteiten:

 • Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Barcelona, ​​Spanje
 • Universität Bielefeld, Bielefeld, Duitsland
 • Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Parijs, Frankrijk
 • Università Ca 'Foscari Venezia, Venetië, Italië

met een netwerk van Associated Partners, bestaande uit internationale academische instellingen, alsmede de publieke en private bedrijven.

De cursus biedt een rigoureuze onderwijs in fundamentele kwantitatieve instrumenten door het combineren van de belangrijkste economische theorie met aanverwante kwantitatieve disciplines zoals Waarschijnlijkheid, Statistiek, Econometrie, Financiën, Actuariële Wetenschappen, Wiskundige modellering, Computation en Simulatie, Experimental Design, en politicologie. De breedte van cursussen biedt studenten de mogelijkheid zich te specialiseren in één van de vele gebieden in overeenstemming met hun belangen langs een aantal natuurlijk tracks. Dit zijn gebieden die steeds belangrijker worden in zowel onderzoek oriëntatie voor verdere studies en op de arbeidsmarkt voor functies in overheidsorganisaties, particuliere bedrijven of financiële instellingen.

De cursus is bedoeld om studenten voor te bereiden voor een breed scala van loopbanen die hun competentie in de economie, met inbegrip van de economische theorie, macro-economie en de financiële prognoses, financiële engineering en risk management, kwantitatieve asset management, computational economie, kwantitatieve trading te gebruiken, en toegepast en theoretisch onderzoek . Zie volledige programma details van Kwantitatieve Economie Master (QEM).

Elk jaar worden ongeveer 50 studenten verwelkomd in het programma op basis van wetenschappelijke excellentie. Aanvragers moeten een erkende bachelor's degree (of het equivalent daarvan, namelijk 180 ECTS-studiepunten in het Bologna-systeem) te houden en zijn vloeiend in woord en geschrift Engels. Idealiter zal aanvragers eerder studeerde wiskunde, toegepaste wiskunde, kwantitatieve economie of financiën, maar kandidaten met andere achtergronden zijn welkom, mits zij voldoende belangstelling in de economie kan aantonen. Wiskundige aanleg zoals blijkt uit eerdere studies of werkervaring wordt in aanmerking genomen in de toelatingsprocedure. Aanvragers zonder de vereiste wiskundige achtergrond wordt geadviseerd om speciale training of programma's van vóór verbinden zich ertoe hun inschrijving in het QEM programma. Deze opleiding wordt voorgesteld door de Graduate School of Mathematics van Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne in samenwerking met Universitat Autònoma de Barcelona, ​​IMW - Institute of Mathematical Economics van de Universität Bielefeld en Università Ca 'Foscari Venezia.

Het is een vereiste programma voor studenten om te studeren aan twee van de vier deelnemende universiteiten van het consortium. Deze mobiliteit stelt studenten in staat om te profiteren van de sterke punten van elke universiteit op een breed scala van onderwerpen, en te ontmoeten en te werken met professionals uit diverse achtergronden. Na het succesvol afronden van de opleiding worden studenten beloond met een Joint Degree QEM van de partners van het consortium. Het consortium biedt uitgebreide carrière hulp aan de studenten, onder meer hulp bij stages en arbeidsbemiddeling voor afgestudeerden. We hebben een uitstekend arbeidsbemiddeling staat had, sinds 2008.

Mobility Scheme

Het eerste jaar van het programma is gericht op de kern van cursussen in Micro-economie, macro-economie, econometrie en wiskunde (Waarschijnlijkheid, Statistiek en Optimization). Het eerste semester wordt doorgebracht in Parijs. Om de mobiliteit te bevorderen, de universiteiten van Barcelona, ​​Bielefeld, Parijs en Venetië bieden bijna identieke cursussen tijdens het tweede semester van het eerste jaar.

Het tweede jaar van het programma wordt doorgebracht in een van de vier universiteiten van het consortium, afhankelijk van het gebied van specialisatie gekozen door de student.

De universiteit keuze wordt vastgesteld voor elke student tijdens de toelatingsprocedure.

Voertaal

In elke universiteit, de voertaal van het programma is Engels. Een Engels taaltoets (zoals IELTS of TOEFL) is vereist om te worden toegelaten tot de opleiding. De normen van en uitzonderingen op deze eis zijn gedetailleerd in de Toelatingseisen. Bovendien moeten de studenten ook cursussen ondernemen in de lokale taal en cultuur van elk Europees land waar ze studeren.

ECTS Credits Requirement

60 studiepunten nodig zijn in elk studiejaar. 56 van deze studiepunten worden verkregen van wetenschappelijke opleidingen en de resterende 4 studiepunten moeten worden verkregen van de taalcursussen. Een totaal van 120 studiepunten nodig zijn om het programma te voltooien.

Cursussen Aangeboden

Voor een lijst van cursussen aangeboden, alsmede een korte cursus beschrijving, verwijzen wij u naar de Eerste en Tweede Years.

Degree Bekroond

Na het succesvol afronden van het programma, zullen de studenten worden beloond met een unieke Joint Degree getiteld "Modellen en methoden van Kwantitatieve Economie", Die identiek is voor alle studenten en bevat de logo's van alle partneruniversiteiten, ongeacht de mobiliteit spoor van de student is. De joint degree zal worden uitgegeven door de Université Paris 1, met een uniek beveiligde registratienummer, onder de verantwoordelijkheid van de Recteur Chancelier des Universités Parisiennes (rector van alle Parijse universiteiten). De joint degree is officieel erkend als een master in elke universiteit en elk land met dezelfde rechten en plichten van de nationale graad getiteld:

 • Master Universitari en Modellen I Mètodes d'Economia Kwantitatieve (Universitat Autònoma de Barcelona), Spanje.
 • Master of Science Wirtschaftsmathematik (Universität Bielefeld), Duitsland.
 • Master Economie théorique et Empirique (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne), Frankrijk.
 • Master Banque, Finance, Assurance (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne), Frankrijk
 • Master Mathématiques Appliquées en Economie et en Finance (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne), Frankrijk.
 • Laurea Magistralis in Economia (Università Ca 'Foscari di Venezia), Italië.

Aanvraag voor Kwantitatieve Economie Master (QEM)

Wij nodigen kandidaten uit de hele wereld. Om een ​​multiculturele leeromgeving te creëren, het consortium streeft naar een evenwicht tussen de verschillende geografische en disciplinaire achtergronden te bereiken. Toelating is gebaseerd op wetenschappelijke excellentie, motivatie en eerdere ervaring. Aanvragers moeten een erkend bachelor's degree in een onderwerp gerelateerd aan de wiskunde, toegepaste wiskunde, kwantitatieve economie of financiën en aan te tonen vaardigheid in het Engels.

Toelating tot de Master modellen en methoden Kwantitatieve Economie-programma (QEM) is zeer concurrerend. Bij aanvang van het programma in 2006, kregen we meer dan 100 applicaties. Sindsdien hebben toepassingen gegroeid: meer dan 130 kandidaten toegepast in 2007, meer dan 200 in 2008, meer dan 500 in 2009, meer dan 700 in 2010 en meer dan 800 van deze laatste jaren. Een succesvolle kandidaat wordt typisch afgestudeerd aan een goede universiteit met uitstekende kwaliteiten en heeft de motivatie om kwantitatieve economie of studiefinanciering.

Alle QEM applicaties moet worden gemaakt in een goede tijd en met betrekking tot de eisen programma toelating en aanvraagprocedure. Meer informatie is te vinden op de online applicatie pagina.

Opleiding te volgen in:
 • Engels
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
6,000 EUR
Niet-EU-studenten: per semester; EU-studenten: € 3.000 per semester