Erasmus Mundus Joint Master in Imaging and Light in Extended Reality (Gent)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master of Science in Imaging and Light in Extended Reality (IMLEX) biedt een multidisciplinaire en innovatieve aanpak die Imaging, Lighting en Information Technology combineert. Het doel is om studenten op te leiden in geavanceerde technologieën, methodologieën en praktische toepassingen met twee doelen: het verbeteren van de carrièremogelijkheden van afgestudeerden en het voldoen aan de behoeften van de industrie en de samenleving. Studenten zullen professionele en sociale vaardigheden ontwikkelen die nuttig zijn in zowel een Europese als Japanse culturele context. Afgestudeerden hebben competenties in: Extended reality (XR): Augmented, Mixed en Virtual Reality (AR, MR, VR), industriële omgevingen met robots en complexe elementen, Imaging, Rendering en Lighting.

IMLEX is een van de eerste Erasmus Mundus Master Joint Degree-partnerschappen met Japan. Het consortium bestaat uit vier volledige partneruniversiteiten: University of Eastern Finland (UEF), Université Jean Monnet (UJM, Frankrijk), KU Leuven (België) en Toyohashi University of Technology (TUT, Japan). Elke student volgt studies aan drie partneruniversiteiten.

Programma

De Erasmus Mundus - Master of Science in Imaging and Light in Extended Reality is een tweejarig programma dat overeenkomt met 120 ECTS.

Alle IMLEX-studenten beginnen hun studie in september voor fundamentele cursussen in semester 1 aan de University of Eastern Finland. In semester 2 kiezen studenten hun voorkeurstraject: Computational Imaging aan de Université Jean Monnet (Frankrijk) of Lighting aan de KU Leuven (België).

Het tweede studiejaar, semester 3, begint in Japan aan de Toyohashi University of Technology, met onderwerpen als Lighting en XR / Imaging en XR. Semester 4 is gewijd aan de masterproef aan een van de partneruniversiteiten of in de industrie.

Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Studenten worden aangemoedigd om de lokale talen te bestuderen, vooral Japans.

Academische kalender en locaties

1e semester: eind september> eind januari Universiteit van Oost-Finland

2e semester: half februari> eind juni KU Leuven of Université Jean Monnet

3e semester: eind september> eind januari Toyohashi University of Technology

4e semester: half februari> eind juni Masterproef

Beurzen

Erasmus Mundus-beurzen, die collegegeld, verzekering en een bijdrage in reis- en huisvestingskosten dekken, zijn beschikbaar voor niet-EU- en EU-studenten. Beurzen worden op concurrerende basis toegekend. Het bedrag van de beurs hangt af van uw nationaliteit. Alle IMLEX-aanvragers worden automatisch beschouwd als Erasmus Mundus-beursaanvragers.

Toelatingseisen

De Master of Science in Imaging and Light in Extended Reality richt zich op studenten die een bachelordiploma hebben behaald in:

  • Computertechnologie
  • Informatie Technologie
  • Elektrotechniek
  • Photonics
  • of een verwant veld met goede cijfers uitgegeven door een internationaal erkende universiteit.

Aanvragers moeten voldoende Engelse taalvaardigheid hebben (TOEFL iBT 92, IELTS Academic 6.5, PTE 62 OR Bachelor- of masterdiploma in de Engelse taal).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Lees meer

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Lees Minder
Ga naar de website van de school