Erasmus Erasmus Mundus Joint Master Degree COSI / Computational Color and Spectral Imaging

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Erasmus + Erasmus Mundus Joint Master Degree COSI / Computational Color and Spectral Imaging is een tweejarige (120 ECTS) Erasmus + Joint Master Degree, met als doel de volgende generatie hoogopgeleide industriële experts op te leiden in toegepaste kleurwetenschap, in verschillende geavanceerde industrieën (fotonica, optica, spectrale beeldvorming, multimediatechnologieën, computergraphics en visie) in een breed scala van sectoren (waaronder multimedia, gezondheidszorg, cosmetica, automobielindustrie, voedselverwerking) overbruggen van een talentkloof in de industrie waar kleurexperts actief zijn hoge vraag. De 2 aandachtsgebieden zijn spectrale technologieën en toegepaste kleurenbeeldvorming.

COSI wordt u aangeboden door een toonaangevende samenwerking tussen universiteiten en bedrijven van 4 Europese universiteiten (Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie, Universiteit Jean Monnet, Universiteit van Granada en de University of Eastern Finland ), 13 academische partners en 9 industriële leiders de wereldbol.

126839_Logos.png

Waarom zou ik meedoen?

Benieuwd wat ons uniek maakt?

"De Europese uitmuntendheid in het hoger onderwijs die wereldwijd over de kleurenmarkten beschikt".

# Een opleiding die u nergens anders vindt

Het COSI- en CIMET-curriculum is uniek op Europees en internationaal niveau. Misschien vindt u specialisatiecursussen over kleurwetenschappen in andere instellingen voor hoger onderwijs, maar we zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren een mijlpaalprogramma voor de industrie zullen worden.

# Europese academische excellentie en internationale erkenning

Wij bieden u het beste dat het Europese hoger onderwijs te bieden heeft. COSI is een Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD), wat betekent dat het programma is herzien, geselecteerd en technische en financiële steun heeft gekregen van Erasmus +, het nieuwe catch-all kaderprogramma voor onderwijs en opleiding van de Europese Unie van 16 miljard euro. CIMET is gelanceerd onder de vorige generatie van het programma van de Europese Unie voor hoger onderwijs, Erasmus Mundus.

EMJMD zijn is een echt kwaliteitslabel, gezien het feit dat COSI een van de weinige 9 gezamenlijke mastergraden is die dit label hebben gekregen uit 61 projecten die door Europese instellingen voor hoger onderwijs zijn ingediend tijdens de eerste Erasmus-oproep tot het indienen van voorstellen.

Vaardigheden en kwalificaties die je tijdens het programma verwerft, worden breed erkend en begrepen door andere onderwijsinstellingen en de arbeidsmarkt dankzij de toekenning van 3 nationale mastergraden en aanvullende EU-instrumenten voor transparantie en erkenning, zoals het Europese overschrijvings- en accumulatiesysteem ( ECTS) en diplomasupplement.

# Een nieuwe onderneming aangeboden door een ervaren en ervaren team

COSI is een nieuw programma, maar bouwt voort op 10 jaar nauwe samenwerking tussen oprichters, vertrouwen, prestaties en geleerde lessen. Dus zelfs als u de eerste intake aanvraagt, wees niet bang om veel vallen en opstaan te ervaren: we weten hoe we het schip stabiel kunnen houden.

CIMET (Color in Informatics and Media Technologies), heeft sinds 2008 87 afgestudeerden opgeleid, nu marktleiders in kleurwetenschappen en beeldvorming.

# Een echt internationaal programma

Programma's staan open voor alle nationaliteiten en worden voor 100% in het Engels gegeven. We ontvingen aanvragen uit maar liefst 39 verschillende landen voor de eerste COSI-oproep voor aanmelding en eerste intake. Je krijgt daarom de unieke kans om je aan te sluiten bij een gemeenschap van medestudenten en alumni, die vanuit zeer verschillende horizonten komen en verschillende perspectieven in het programma brengen.

Je studeert aan 2 of 3 Europese universiteiten, in Frankrijk, Spanje en (afhankelijk van je 'geprefereerde specialiteit') Noorwegen of Finland met een internationale faculteit van lokale en internationale gastdocenten. Je traint in een van de 12 Europese en Aziatische landen (en nog steeds) waar de onderzoekscentra en bedrijven van COSI-partners zijn gevestigd.

Als alumni van Erasmus Mundus maak je deel uit van het Erasmus Student Network (ESN), de grootste studentenvereniging in Europa.

Er is speciale aandacht aan besteed om het grootste deel van deze internationale ervaring op te doen: taalcursussen in het gastland, het leren van ontwerp dat uitgebreide interculturele ervaringen bevordert, en netwerkdiensten zijn enkele voorbeelden van wat u kunt vinden in deze levensveranderende ervaring die u voor functies waarvoor agile en internationaal ingestelde professionals met hoge soft skills nodig zijn.

# Academische en administratieve diensten op maat

Binnen de 'familie' blijf je niet alleen.

COSI en CIMET bieden een breed scala aan leertechnologieën die zijn ontworpen om uw leerresultaten te maximaliseren, voortbouwend op uw eigen leermodus. Een opvallend kenmerk van deze academische ondersteuning is dat elke student wordt begeleid door een academisch adviseur.

Om u te concentreren op het studeren, is het personeel hier om uw administratieve leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit betekent dat u vanaf het online solliciteren tot het afstuderen één en slechts één administratief contactpunt en contactpersoon heeft. Dit betekent ook dat u niet in uw eigen land rechtstreeks met huisvesting, verzekeringen en bankzaken hoeft om te gaan en dat u ondersteuning krijgt bij immigratiekwesties.

# 2 jaar van mijn leven onder de best mogelijke omstandigheden

Je woont in veilige landen en steden.

En omdat een studentenleven van Erasmus Mundus niet alleen maar studeren is, profiteert u van de uitgebreide gezondheids-, voedsel-, sport- en culturele voorzieningen op de campus.

# Toegang tot beurzen voor verdiensten bij de meest gulle ter wereld

ERASMUS financiële ondersteuning en nauwe banden met industriële partners stellen ons in staat om een ambitieuze studiebeursstrategie aan te bieden om de beste internationale studenten aan te trekken. Op basis van je academische prestaties, kun je tot 50.000 EUR en tot 1200 EUR per maand gesponsord worden tijdens je stage. Groot genoeg om te genieten van het land waar je verblijft, gezien de lokale kosten van levensonderhoud.

Dit betekent ook dat je als zelf gesponsorde studenten zeker kunt zijn dat je lid wordt van een gemeenschap van studenten met uitstekende academische en professionele achtergronden.

# Krijg je droombaan nog voordat je afstudeert

Het dichten van de talentenkloven van onze industriële partners is de belangrijkste focus van het COSI Master-initiatief. Het zal geen verrassing zijn dat uw inzetbaarheid onze allereerste prioriteit zal zijn.

Onze ambitie is dat een relevant deel van COSI-studenten hun baan krijgt tijdens het studeren, via COSI-netwerken, wervingsevenementen en verplichte stages. We hebben een ambitieus maar haalbaar doel gesteld van 100% arbeidsparticipatie binnen 6 maanden na afstuderen.

Bredere erkenning van de COSI-merknaam voor industrieën, structurele betrokkenheid van onze industriële partners van COSI-ontwerp tot onderwijsactiviteiten en strategische ontwikkeling, de opname van innovatieve competenties en soft skills in het curriculum: dat zijn slechts enkele stappen die we hebben genomen om ervoor te zorgen je krijgt een lonende en zinvolle baan.

CIMET arbeidsparticipatie is meer dan 95%, met 75% van de afgestudeerden die Ph.D. studies.

# Aan de rand van innovatieve technologieën en producten op het gebied van kleurwetenschap

Dankzij labsessies en industriële casestudy's kunt u kennismaken met de nieuwste industriële apparatuur en eersteklas technologieën en producten, zoals de Microsoft Kinect-sensor, het Emotiv EEG-systeem en Google Glass, om er maar een paar te noemen. Als student heb je toegang tot faciliteiten (onderzoekseenheden, laboratoria) van al onze academische en industriële partners.

In snel evoluerende sectoren stelt deze blootstelling u in staat om de arbeidsmarkt te betreden met een sterk concurrentievoordeel.

# Maak deel uit van een verantwoordelijke onderneming die de sociale impact maximaliseert

We zorgen goed voor wat het belangrijkst is: de mens en het milieu. Deze drievoudige bottom line krijgt zijn hele betekenis wanneer we:

  • Gendergelijkheid bevorderen op student- en faculteitsniveau;
  • Minimaliseer onze impact op het milieu;
  • Zorgen voor niet-discriminerende selectie en ondersteuning voor mensen met een handicap om ervoor te zorgen dat ze volledig kunnen deelnemen aan het COSI-programma en kunnen deelnemen aan het COSI-gemeenschapsleven;
  • Monitor en evalueer sociale effecten in het kader van ons kwaliteitsborgingsproces en neem voortdurend corrigerende maatregelen.
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sust ... Lees meer

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sustainable future. Our research is ranked among the best in the world in several fields. Lees Minder
Joensuu , Kuopio + 1 Meer Minder