Energiestudies met specialisatie in energie en milieu MSc

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van het MSc-programma is om deelnemers voor te bereiden op management-, advies- en academische posities in de energiesector. Het programma heeft tot doel een intellectueel uitdagend academisch studieprogramma te bieden, dat van de student het vermogen zal eisen om belangrijke theoretische concepten en praktische toepassingen in energie te analyseren, te synthetiseren en te evalueren met de nadruk op de economische dimensies van het onderwerp.

De economische ontwikkeling op de lange termijn is afhankelijk van het bestaan ​​van efficiënte, innovatieve en creatieve energie- en hulpbronnenindustrieën. Deze vertrouwen op hun beurt weer op personen die een goed begrip hebben van hun juridische, economische, technische en beleidsmatige achtergrond.

De CEPMLP vormt de kern van deze kwesties en biedt het beste op het gebied van geavanceerd onderwijs op dit gebied, en bereidt zijn afgestudeerden voor op het aangaan van de uitdagingen van de zich ontwikkelende wereldeconomie.

Gedurende zijn geschiedenis heeft het CEPMLP een continue groei doorgemaakt en heeft het internationale voorrang gekregen in zijn kernactiviteiten: academische prestaties, academisch onderzoek op hoog niveau, strategisch advies en kwalitatief hoogstaand executive onderwijs. Momenteel hebben we meer dan 500 geregistreerde postdoctorale studenten uit meer dan 50 landen over de hele wereld.

Alle modules zijn sterk gecontextualiseerd en putten uit het brede wereldwijde netwerk van deskundig personeel voor het leveren van een baanbrekend programma van de hoogste kwaliteit en relevantie voor studenten.

Dit programma is bedoeld voor afgestudeerden met een goede eerste graad, die willen werken in de energiesector en die een bijzondere interesse hebben in olie en gas of aanverwante sectoren. Om toegang te krijgen tot het MSc Energy Studies-programma, wordt van studenten verwacht dat ze een goed honours diploma of gelijkwaardig hebben.

Alle modules worden in de face-to-face-modus op de campus van de universiteit van Dundee afgeleverd. Zelfstudie vormt een aanzienlijk deel van de leerervaring van de student. Formeel en informeel groepswerk vindt in sommige modules plaats.

57377_pexels-photo-371900.jpeg

Hoe je wordt onderwezen

De beoogde eindkwalificaties van het programma zijn als volgt:

Kennis en begrip

 • Kennis van de belangrijkste economische instrumenten die beschikbaar zijn voor het analyseren van de internationale energie-industrie.
 • Een goed begrip van de belangrijkste beleidskwesties met betrekking tot de exploitatie, handel, verwerking en consumptie van energie.

Toegepaste kennis en begrip

Het vermogen om:

 • Gebruik economische analyse om problemen in de internationale energiesector te begrijpen.
 • Leg uit aan anderen welke krachten de internationale energiesector, markt en spelers aansturen.
 • Geef geïnformeerde meningen over benaderingen en strategieën in de internationale energiesector.

Generieke cognitieve vaardigheden

Het vermogen om:

 • Bekijk de informatie kritisch en analyseer kritisch kwesties met betrekking tot de internationale energiesector, op de hoogte van de ontwikkelingen die voorop lopen in het onderwerp.

Communicatie-, IT- en rekenvaardigheden

Het vermogen om:

 • Communiceer in het schrijven van complexe ideeën, bondig en duidelijk.

Autonomie, verantwoordelijkheid en samenwerken met anderen

Het vermogen om:

 • Oefen autonomie en initiatief uit bij het identificeren en aanpakken van problemen en problemen op het gebied van onderzoek.
 • Werk samen met anderen en toon leiderschap bij het aanpakken van complexe vraagstukken op het gebied van studie.

Hoe je beoordeeld wordt

Elke cursus wordt beoordeeld door een combinatie van examens en een research paper.

Wat ga je studeren

Onze MSc bestaat uit in totaal 180 credits

Core Modules

De volgende modules moeten worden ingevuld (60 credits)

 • CP51003 - Energy Economics: The Tools
 • CP52002 - Energy Economics: The Issues
 • CP52069 - Kwantitatieve methoden voor energie-economen

Kernspecialist

Minimaal 40 studiepunten vanaf

 • GE51026 - Beginselen van duurzaamheid
 • GE52031 - Transformatie voor duurzaamheid
 • TP52011 - Milieubeoordeling
 • CP52003 - Milieurecht en beleid voor natuurlijke hulpbronnen en energie
 • CP52033 - Economie van regulering en herstructurering van energie-industrieën
 • CP52061 - Politiek van het milieu en klimaatverandering
 • UN50012 - Milieu en natuurlijke hulpbronnen: wetenschap en samenleving

Verplichte keuzemodules

40 studiepunten vanaf

 • CP50051 - Projectverslag
 • CP51012 - Stageverslag (voor fulltime en door afstandsonderwijs)

Keuzemodules

Voldoende modules uit het academische tijdschema om het totale aantal studiepunten op 180 te brengen. Net als bij andere CEPMLP MSc-graden kan elke goedgekeurde module worden opgenomen in de keuzemodules.

Careers

Wat voor soort banen gaan alumni van CEPMLP doen?

Het antwoord is een breed scala aan uiteenlopende rollen. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat zoals bij elke taak het afhankelijk is van je niveau van ervaring en vaardigheden om te bepalen of de rol geschikt voor je is, er is geen one size fits all.

Afgelopen alumni hebben een baan gevonden bij verschillende organisaties, waaronder nationale oliemaatschappijen, exploratie- en productiebedrijven, overheden en ministeries en commerciële organisaties, waaronder banken, advocatenkantoren en mondiale adviseurs.

Toelatingseisen

Je moet een goed 4-jarig diploma hebben, gelijk aan een Britse onderscheiding, bij voorkeur op het bovenste niveau van de 2e klas of hoger. Kandidaten die het equivalent van een goede 2e graads lagere graad bezitten, kunnen ook van toepassing zijn. U moet diploma's en academische transcripties bij uw aanvraag verstrekken. Voorkeursgraaddisciplines zijn Recht, Economie, Geologie, Aardolie of Mijnbouwkunde, Financiën. Werkervaring in de energie / natuurlijke hulpbronnenindustrie is een voordeel, hoewel het geen strikte vereiste is voor toelating tot de MSc.

Engelse taalvereisten

IELTS totaal 6.5

 • Luisteren 6.0
 • Het lezen van 6.0
 • Schrijven 6.0
 • Spreken 6.0

Engelse taalprogramma's

We bieden Pre-sessie en Foundation-programma ('s) het hele jaar door. Deze zijn ontworpen om u voor te bereiden op universitaire studie in het VK als u nog niet hebt voldaan aan de taalvereisten voor directe toegang tot een opleiding.

Over Dundee

Fantastische cultuur, prachtige landschappen en beroemd vriendelijke mensen, Schotland heeft passie en innovatie in het hart en dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het een geweldige plek is om te wonen en te studeren.

Dundee ligt aan de oevers van de rivier de Tay aan de oostkust van Schotland. Het verschijnt regelmatig aan de bovenkant van 'kwaliteit van leven' enquêtes in het Verenigd Koninkrijk - biedt alles wat geweldig is aan het stadsleven, maar is vriendelijk, compact en gemakkelijk te navigeren.

The Wall Street Journal heette Dundee als een van hun tien warme bestemmingen voor 2018.

De bevolking van Dundee is ongeveer 150.000. Met studenten die 1 op 5 van de bevolking vormen, richt onze stad zich op het studentenleven.

Onze campus ligt in het hart van het bruisende en leuke West End van Dundee, met winkels, cafés en restaurants allemaal op een steenworp afstand.


“Schotse mensen zijn aardig en vriendelijk. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik aankwam, de kerel die mij moest ontmoeten nog niet was. De taxichauffeur zette me af, ik klopte op de deur en hij was er niet, dus ik zat buiten te wachten. Iemand kwam en vroeg of het goed met me ging en nodigde me uit terwijl ik wachtte. Hij verwelkomde me en gaf me eten en drinken, dus vanaf de eerste dag dat ik kwam begon ik van de mensen in Dundee en Schotland te houden. '
Willy William Mrema komt uit Tanzania en studeert MSc Geotechnical Engineering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Lees meer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Lees Minder