Eigen meester in hedendaagse documentaire

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over de meester

ESCAC presenteert de nieuwe eenjarige hedendaagse documentaire master om studenten een uitgebreide ervaring op dit gebied te bieden.

De cursus bestaat uit een theoretische basis in constante dialoog met een praktische kant die leidt tot een reeks documentaire speelfilms gemaakt door de studenten van de Master.

Wie zou moeten deelnemen

Universitair afgestudeerden, van elke nationaliteit en elke studierichting, die hun cinematografische kennis willen ontwikkelen of verbeteren in een veeleisende en hooggekwalificeerde academische omgeving. Professionals uit de audiovisuele sector die de theorie en praktijk van de documentaire willen verdiepen.

De nieuwe Contemporary Documentary Master of ESCAC is vooral gericht op studenten met een hoog creatief vermogen, ongeacht hun niveau van eerdere ervaring op het gebied van documentaire creatie.

competenties

 • Ken, assimileer en breng de belangrijkste instrumenten van de documentaire taal in praktijk.
 • Zoek uw eigen creatieve pad en ontwikkel uw eigen audiovisuele werken die mogelijk zichtbaar en haalbaar zijn buiten het academische veld.
 • Aan het einde van de cursus heeft elke student een korte film gemaakt en zal hij hebben deelgenomen als een teamleider (richting, script, productie, montage, fotografie, geluid ...) in een documentaire speelfilm.
 • Leer, uit de eerste hand, het industriële landschap van documentaire film op nationaal en internationaal niveau.

structuur

De methodologie van de master is gebaseerd op vier werkassen:

 • Theoretische lessen waarbij een panoramisch beeld van de geschiedenis van de documentaire wordt gegeven. Deze theoretische lessen zullen nauw verbonden zijn met praktische workshops waarin oefeningen met een technische aanpak zullen worden ontwikkeld.
 • Parallel aan de workshops, zal elke student het proces van het maken van een korte documentaire uitvoeren, die gepaard zal gaan met een persoonlijke begeleiding.
 • De derde as van het werk bestaat uit het ontwikkelen van een speelfilmproject, dat wordt gespecificeerd in het schrijven van een dossier en het realiseren van een teaser. Een rechtbank selecteert de te produceren projecten, waarbij de auteur van het idee de positie van directeur op zich neemt en waarin elke student een positie als teamleider moet innemen. ESCAC Films is de producent die verantwoordelijk is voor de productie van de documentaires die de verschillende projecten voorzien van de nodige technische apparatuur en budget voor de realisatie ervan.
 • De laatste as van het werk is de dynamische masterclass, waarin verschillende werkprocessen worden onderzocht door de ontmoeting met prestigieuze regisseurs en andere relevante persoonlijkheden van het documentaire universum.

Onderwijsteam

Het docententeam bestaat uit actieve professionals in de film- en documentaire sector, samen met ESCAC-leraren die de studenten dagelijks begeleiden bij de uitvoering van hun oefeningen.

Gegevens van interesse

 • Datums: van 8 januari tot 20 december 2019
 • schema: maandag tot vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.
  • * ESCAC behoudt de mogelijkheid om een ​​bepaald percentage lesuren buiten deze algemene uren te programmeren. Dit percentage zal nooit meer dan 15% van het totaal aantal uren bedragen.
 • De school is op zaterdag geopend van 9.00 tot 14.00 uur met open klaslokalen en optionele workshops.
 • Taal: Alle lessen worden in het Spaans gegeven, hoewel de school zich het recht voorbehoudt om 10% van hen in het Engels te geven voor het geval het onderwijzend personeel daarom verzoekt.
 • registratie: (raadpleeg web)
 • modaliteit: on-site
 • zitplaatsen: 15
 • prijs: € 7.500
Laatst bijgewerkt op apr 2018

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder