EMerald: Master in Resources Engineering (Innovative Education in Geometallurgy and Circular Economy)

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bekroond met het EIT-label in 2016

De uitdaging

Het EMerald Master-programma is opgezet om te beantwoorden aan de dringende behoefte van de Europese Unie om een ​​hulpbronnenefficiënt Europa te creëren. Toen de EU het belang van grondstoffen voor mineralen en metalen in onze moderne economie onderkende, besefte ze ook dat de grondstoffenindustrie te kampen had met een kritisch tekort aan vaardigheden.

Het EMerald Master-programma heeft tot doel een nieuwe generatie ingenieurs op te leiden met een ondernemersmentaliteit en een wereldwijde visie op de waardeketen, waarbij de winning van minerale en metalen hulpbronnen aan het begin van een cirkel wordt geplaatst, die eindigt met het verzamelen van afgedankte producten en terugwinnen van waardevolle materialen uit de stedelijke mijnen (circulaire economie). Daarom zal de masteropleiding zich concentreren op twee aspecten:

 • Het overbruggen van de kloof tussen geologische exploratie en minerale verwerking door het aanbieden van innovatief onderwijs in de geometallurgie.
 • Helpt de lus op een efficiënt gebruik van hulpbronnen te sluiten door professionals te vormen die de verwerkingsuitdagingen kennen en de noodzaak om doelen te halen op het gebied van recycleerbaarheid.


Programmastructuur

EMerald is georganiseerd in vier semesters en is goed voor 120 ECTS of 30 ECTS per semester.

Het eerste jaar van het programma heeft als doel de kennis van studenten te harmoniseren en hen te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen personele karakterisering en modellering, en verwerkings- en managementtechnieken (multidisciplinariteit). De thematische cursussen aangeboden door de twee universiteiten (ULiège en UL) worden aangevuld met een sterk programma om transversale vaardigheden te ontwikkelen. Experts uit de industrie en uitgenodigde wetenschappers leveren belangrijke bijdragen over maatschappelijk verantwoord ondernemen, economie, levenscyclusanalyse en andere essentiële aspecten van moderne duurzame engineering.

Alle cursussen bieden een mix van theoretische lezingen en praktisch werk in de labs. Studenten werken vaak in groepen aan een echte case study en zoeken zelf naar mogelijke verwerkingsroutes voor complexe ertsen en afvalmaterialen.

Het derde semester biedt studenten de mogelijkheid om meer upstream te specialiseren op LTU (primaire bronnen) of stroomafwaarts op TUBAF (secundaire bronnen). Het laatste semester kan worden doorgebracht in een van de bovengenoemde instellingen, afhankelijk van de specialisatie van het proefschrift. Ongeacht de locatie wordt de masterscriptie voltooid in nauwe samenwerking met een industriële partner of een onderzoekscentrum dat ook de studenten voor een stage zal huisvesten.

De volledige catalogus met cursussen is beschikbaar op de EMerald-website: www.em-georesources.eu

Innovatie- en ondernemerschapsopleiding

Als een EIT-gelabeld programma streeft EMerald ernaar om interdisciplinaire ingenieurs af te studeren die niet alleen een grondige kennis hebben van geo-resources, maar ook een holistische kijk hebben op de gehele waardeketen van grondstoffen en een ondernemende, creatieve mindset.
Het EMerald-programma:
 • Biedt u de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de industriële wereld en uw bewustzijn en begrip van de gehele waardeketen van grondstoffen te vergroten door middel van professionele seminars en technische bezoeken.
 • Biedt veel cursussen aan gericht op het verkrijgen van ondernemersvaardigheden. Je leert hoe je in teams kunt werken en je resultaten kunt communiceren naar een breed publiek. In bepaalde cursussen voer je echte casestudies uit, van data-integratie tot het schatten van middelen, inclusief economische aspecten.
 • Integreert onderzoeksdimensies met workshops en je masterscriptie, evenals de mogelijkheden om internationale vergaderingen bij te wonen (bijvoorbeeld tweejaarlijkse vergaderingen van de SGA), waarin je onderzoekers kunt ontmoeten en kansen kunt verkennen als je een carrière in het onderzoeksveld wilt nastreven.
 • Krijgt steun van toonaangevende bedrijven die een adviserende rol hebben bij het programma via een strategische adviesraad (SAB), die ervoor zorgt dat de cursussen van het programma voldoen aan hun professionele verwachtingen.
Tussen het eerste en het tweede jaar organiseert de EMerald-meester een zomerse businessschool, een intensieve cursus van drie weken die in augustus in Freiberg zal plaatsvinden. Als EMerald-student krijg je de kans om gedegen managementcursussen te volgen op het gebied van financiën, marketing, bedrijfsmodellering en operations management, en krijg je belangrijke inzichten in hoe technische oplossingen kunnen worden toegepast op en overgenomen door de samenleving en de industrie.


Professionele profielen na afstuderen

Ben jij een student die is:
 • Geïnteresseerd in het stimuleren van innovatie in de grondstoffensector?
 • Wil je ondernemend worden en een eigen bedrijf beginnen?
 • Interesse om de kloof tussen geologie en metallurgie te overbruggen?
 • Benieuwd naar de volledige waardeketen van grondstoffen?
 • Gemotiveerd om je professionele netwerk uit te breiden door tenminste drie Europese universiteiten te studeren?
De kennis en vaardigheden die afgestudeerden van EMerald behalen, worden zeer gewaardeerd in de industrie en daarbuiten. Niet alleen zijn EMerald afgestudeerden gekwalificeerd om te werken op het gebied van mijnbouw, bouwmaterialen (cement, aggregaten), non-ferro metalen productie, een circulaire economie van metalen en minerale chemie, mogelijke loopbaantrajecten omvatten ook werken voor:
 • Geologische onderzoeken
 • Junior exploratiebedrijven
 • Investeringsbanken (middelensector)
 • Durfkapitaal (middelensector)
 • EU-commissie (grondstoffen en industrie)
 • Nationale / regionale overheden (mijnbouwwetten, implementatie van een circulaire economie, minerale industrie).
 • EMerald bereidt u ook voor op verdere studie (PhD) in minerale verwerking, geometallurgie, schatten van hulpbronnen / reserves, procesontwikkeling, minerale industrie, enz.


Vereisten

In aanmerking komende kandidaten moeten beschikken over een bachelordiploma in ingenieurswetenschappen met basiskennis in de geologie of een bacheloropleiding in mineralenengineering, mijnbouwkunde, chemische technologie, geologische ingenieurstechniek, metallurgische ingenieurstechnieken of een master in de geologie.

Ten minste 22,5 ECTS in wiskunde op universitair niveau zijn vereist.


vergoedingen

 • € 4.500 / jaar voor EU-studenten
 • € 9.000 / jaar voor niet-EU-studenten


Beurzen

Voor studenten die in september 2020 beginnen, zijn EIT-Label-beurzen van EIT RawMaterials van € 13.500 per student beschikbaar.

Voor informatie over hoe EIT-labelbeurzen worden toegekend en wie in aanmerking komt, neem rechtstreeks contact op met de coördinerende universiteit: [email protected]

Een aantal Erasmus Mundus Joint Master Degree-beurzen voor alle collegegeld en kosten van levensonderhoud zijn beschikbaar - ga naar http://em-georesources.eu voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

EIT RawMaterials Academy - EMerald connects universities, research institutes, and companies to equip students with the technical knowledge, entrepreneurial skills, and industry connections to boost t ... Lees meer

EIT RawMaterials Academy - EMerald connects universities, research institutes, and companies to equip students with the technical knowledge, entrepreneurial skills, and industry connections to boost their careers in raw materials. We bring together and train students to drive innovation that positively impacts the raw materials value chain, and tackle pressing societal challenges in order to contribute to a more sustainable, green, and digital future. Lees Minder
Espoo , Stolberg (Rijnland) , Delft , Bordeaux , Darmstadt , Grenoble , Luik , Metz , Luleå , Freiberg , Gent , Bastaardklaver , Leuven , Leoben , Trento , Milaan + 15 Meer Minder