EMC - European Mining Course

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bekroond met het EIT-label in 2017

De uitdaging

Met een groeiende wereldbevolking en toenemende wereldwijde welvaart neemt de vraag naar de meeste metalen en mineralen toe. Tegelijkertijd zijn de metaal- en materiaalmarkten niet altijd voorspelbaar en dalen de metaalkwaliteiten in de loop van de tijd, wat de uitdaging inhoudt om middelen binnen schaalvoordelen nog complexer te identificeren en te extraheren. Naast deze complexiteit groeit ook het besef van milieuproblemen en verwacht de wereld dat middelen op een verantwoorde manier worden gewonnen. Het is aan de mijningenieur van de toekomst om succesvol te werken in deze uitdagende omgeving.

Vanwege de snelle evolutie van de grondstoffensector, wordt van mijningenieurs verwacht dat ze beschikken over essentiële vaardigheden op het gebied van innovatie en ondernemerschap en over een grondige kennis van duurzaamheid om deze uitdagingen aan te gaan. De blootstelling aan internationaal en cultureel diverse omgevingen is ook een aantrekkelijke en gewenste kwaliteit geworden, aangezien globalisering steeds relevanter wordt in alle sectoren, inclusief de mijnsector en zijn uitgebreide toeleveringsketens.


European Mining Course (EMC): mijningenieurs van de toekomst

De Master Master European Mining Course (EMC) met drie graden behelst elk aspect van de levenscyclus van minerale hulpbronnen. Het is een Master-programma dat is ontworpen om een ​​goed inzicht te geven in de wereldwijde mijnindustrie en een levenscyclusbenadering hanteert door de hele waardeketen van mijnen te bestrijken. Het biedt een state-of-the-art technische basis voor het modelleren van bronnen, mijnontwerp en economische evaluatie. Technische kennis wordt ook aangevuld met onderwerpen over bedrijfseconomie, ethiek, milieutechniek en een duidelijk omschreven en gestructureerd programma voor het beheer van gezondheid, veiligheid en milieu.

EMC richt zich op het trainen van professionals die de toekomstige beslissers en game-changers zullen zijn in de minerale bronnen en aanverwante technische handel, met een sterke visie op de toekomstige ontwikkelingen in deze branche. EMC ondersteunt de ontwikkeling van studenten in adaptieve, innovatieve en ondernemingsgeoriënteerde ingenieurs die in staat zijn om de beste aanpak te bepalen voor het verkrijgen van optimale waarde uit minerale ertsafzettingen.


Programmastructuur

EMC is een tweejarig programma. Studenten studeren voor een semester aan elk van de drie universiteiten en verhuizen tussen landen als een groep.

Het programma met 120 studiepunten (ECTS) begint in het najaar aan de Aalto University (Finland). Na een pauze, waarbij studenten de mogelijkheid hebben om stage te lopen bij een bedrijf, verhuizen studenten naar RWTH Aachen University (Duitsland) en gaan dan verder naar het derde semester aan de TU Delft (Nederland). Het laatste semester wordt doorgebracht in een van de drie partneruniversiteiten om te werken aan een afstudeerproject, dat kan worden uitgevoerd in samenwerking met een bedrijf. Na voltooiing ontvangen studenten een drievoudig diploma van elk van de drie deelnemende universiteiten.

Innovatie- en ondernemerschapsopleiding

EMC streeft ernaar om adaptieve, innovatieve en op ondernemers gerichte ingenieurs af te studeren. Daartoe zijn innovatie en ondernemerschap ingebed in het hele programma in de vorm van cursusinhoud, case-study's, projectwerk, excursies en professionele contacten en ondersteuning. Enkele voorbeelden zijn:
 • Cursussen ontworpen om de ontwikkeling van een ondernemersmentaliteit van studenten en het inzicht in de circulaire economie te bevorderen, ondersteund door het "Circular Economy Design Forum", een EIT RawMaterials project, dat plaatsvindt tijdens semester 1 aan de Aalto Universiteit.
 • Aalto University-cursussen die onderzoeken hoe bedrijven omgaan met technische uitdagingen in een zakelijke omgeving, waaronder het observeren van hoe deze hands-on worden ervaren tijdens de 'Field Experience and Project in Hard Rock Mining', die bestaat uit een excursie van een week naar verschillende mijnactiviteiten en apparatuurfabrikanten in Finland.
 • Alle EMC-studenten maken kennis met YES! Delft, een van de beste tech incubators in Europa. De programma's van de YES! Delft Incubator richten zich op het valideren en ontwikkelen van veelbelovende technologieën tot succesvolle ondernemingen.
 • Bij de TU Delft zijn er cursussen over het financieren van mijnprojecten, bedrijfsmodellering en implementatie van optimalisatiestrategieën om businesscases te verbeteren, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de sociaal-ecologische impact van een optimalisatieoplossing.
 • Lezingen met betrekking tot de industrie, studiereizen en bezoeken ter plaatse aan zakenpartners om real-world activiteiten te zien. Studenten krijgen ook de mogelijkheid om stageplaatsen bij een EMC-partnerprogramma te bemachtigen. Bovendien worden studenten aangemoedigd om hun afstudeerproject in samenwerking met een bedrijf uit te voeren. Het samen smeden van een scriptie versterkt je vermogen om te leren en te denken als een ondernemer.


Professionele profielen na afstuderen

Ben jij een student die is:
 • Geïnteresseerd in een levenscyclusbenadering van mijnoplossingen?
 • Wil je vitale innovatie- en ondernemersvaardigheden leren die je kunnen helpen bij het opzetten van je eigen bedrijf?
 • Gemotiveerd om nauw samen te werken met industrie, MKB en start-ups aan drie topuniversiteiten?
Gezien de wereldwijde vraag naar professionals in mijnbouw en mineralen engineering en management, hebben afgestudeerden van EMC veelbelovende doorgroeimogelijkheden. EMC-afgestudeerden zullen gekwalificeerd zijn om te werken voor:
 • Mijnbouwbedrijven en bedrijven die zich bezighouden met de verwerking van mineralen en metalen
 • Bedrijven die werken aan ertsafzettingen en geïntegreerde productie
 • Marktleiders in efficiënt baggeren en mijnbouw
 • Verzamelt bedrijven
 • Overheidsinstellingen
 • Engineering en adviesbureaus
 • Kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en denktanks
Als alternatief kunnen de ondernemers- en innovatievaardigheden die u tijdens het programma hebt ontwikkeld helpen bij het opzetten van uw eigen bedrijf.

Vereisten

Een bachelordiploma van ten minste 180 ECTS, in geschikte vakgebieden (bijv. Engineering, aardwetenschappen, milieuwetenschappen, minerale hulpbronnen engineering) uitgegeven door een van de partneruniversiteiten; of BSc-graad of een bachelordiploma van ten minste 180 ECTS-punten of een gelijkwaardige universitaire kwalificatie van andere topuniversiteiten wereldwijd, in geschikte vakgebieden zoals hierboven vermeld.


vergoedingen

 • EU / EFTA-studenten 2018: € 2.083 / jaar
 • Niet-EU / EFTA studenten 2018: € 18.750 / jaar
Voor de toetreding tot 2020 zijn de tarieven onderhevig aan een stijging van ongeveer 3%. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met de coördinerende universiteit: info@emmep.org

Beurzen
Voor studenten die in september 2020 beginnen, zijn EIT-Label-beurzen van EIT RawMaterials van € 13.500 per student beschikbaar. Neem voor informatie over hoe EIT-Label-beurzen worden toegekend en wie in aanmerking komt rechtstreeks contact op met de coördinerende universiteit: info@emmep.org
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

EIT RawMaterials is able to offer students a unique opportunity to learn in a dynamic environment, focusing on real-life challenges. EIT RawMaterials is initiated and funded by the EIT (European Insti ... Lees meer

EIT RawMaterials is able to offer students a unique opportunity to learn in a dynamic environment, focusing on real-life challenges. EIT RawMaterials is initiated and funded by the EIT (European Institute of Innovation and Technology), a body of the European Union. The EIT Label is a certificate of quality that is awarded only to excellent educational programmes at the Master and Doctoral level. As a student of an EIT RawMaterials Labelled programme, you’ll be part of the largest European raw materials partnership – with more than 120 core and associate partners and 180 project partners from over 22 European countries coming from higher education, research institutions and industry. As an EIT Label student, you will have the opportunity to become part of this committed partnership as well as champion and contribute to the EIT RawMaterials objective of finding new, innovative solutions to secure the sustainable supply of raw materials across the value chain – from exploration, mining and extraction, to mineral processing, recycling and developing circular economy strategies. Lees Minder
Espoo , Stolberg (Rijnland) , Delft , Bordeaux , Darmstadt , Grenoble , Luik , Metz , Luleå , Freiberg , Gent , Bastaardklaver , Leuven , Leoben , Trento , Milaan + 15 Meer Minder