Dubbel diploma master in globalisering en wereld economie

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Doelstellingen

Begin 2008 hebben de faculteiten Panthéon Sorbonne en Fudan University, die een van de toonaangevende Economische Afdelingen in hun respectieve landen behoren, een inspanningen georganiseerd om een ​​innovatief internationaal Double Degree Master Program in Economie te organiseren, gespecialiseerd in Globalization and World Economy. Dit programma streeft naar een opleidingsonderwijs in de economie op het master level. Het begeleidt zowel Chinese als niet-Chinese economen die de belangrijkste experts in EuroChinese economische betrekkingen zullen worden. Deelnemers profiteren van een uiteenlopende culturele en studieomgeving, omdat zij het 1e jaar in Parijs en het 2de jaar in Shanghai doorbrengen met klasgenoten uit de hele wereld.

Belangrijkste carrièremogelijkheden

Afgestudeerden zijn goed uitgerust om een ​​carrière in hun gekozen vak te beginnen of voor verdere opleiding in een PhD te gaan. Een promovendus is bijzonder relevant voor degenen die voornemens zijn om een ​​topniveau carrière als econome in een internationale organisatie of een carrière in academici te hebben. Alumni houden momenteel titels zoals Economist, Manager, Consultant of Onderzoeker. Werkgevers omvatten onderzoekscentra, landrisicobeoordelingsafdelingen in banken of multinationale bedrijven, lokale ontwikkelingsbureaus en internationale organisaties.

Het selectieproces

Internationale Engelse Sprekers

1 november tot 31 maart : CV, motivatiebrief, 2 brieven van aanbeveling, academische transcripties, bachelor degree, een Engelse taalcertificaat voor nonnative engels sprekers, een kopie van paspoort.

Een aanvraag voor dit programma is vereist op het moment van aanmelding voor het 1e jaar PSME (Panthéon Sorbonne Master in Economie).

 • PSME Aanvraagformulier downloadbaar op psme.univ-paris1.fr.
 • De aanvragen moeten elektronisch en een kopie per post worden verzonden.
 • Wij accepteren aanvragen via CEF en Campus France.

Geïnteresseerde studenten Controleer psme.univ-paris1.fr voor actuele procedures en geaccepteerde testscores. Toelating vereist zowel bij Pantheon Sorbonne en Fudan University. Studenten kunnen worden gevraagd een interview door te geven.

Academische achtergrond

 • Studenten met een bacheloropleiding op het gebied van economie of aanverwant vakgebied met substantiële coursework en kennis in economie en wiskunde.
 • Professionals met minstens 2 jaar ervaring streven naar het verbeteren van hun oorspronkelijke achtergrond of zijn geïnteresseerd in het veranderen van carrières.

Hoofd gerechten

Core Cursussen

 • Handelsteorie
 • Directe buitenlandse investeringen
 • Technische overdrachten
 • Globalisering en Ontwikkelingsstrategieën
 • Transitie Economie en EU Uitbreiding

Het tweede jaar van de Fudan Universiteit is gespecialiseerd in China, zijn relaties met andere Aziatische economieën, evenals internationale financiën.

Belangrijkste partners

Fudan University, Centre d'Economie de la Sorbonne, Campus France Bedrijven waar alumni werken: Bank of China, Internationaal Monetair Fonds, HSBC, Merk: U, Opleiding: Toegang.

Overig

Een diploma uitreiking en Jaarlijkse bijeenkomst met alumni Vindt plaats in de herfst. In het hele jaar worden diverse netwerk- en alumni-evenementen gehouden, waaronder een jaarlijks liefdadigheidsgebeurtenis in de lente. Als student van de Université Paris 1 Panthéon Sorbonne en Fudan University heb je de gelegenheid om talrijke conferenties op hoog niveau bij te wonen en speciale evenementen aan te bieden aan de universiteit en andere instellingen in Parijs en Shanghai.

het proefschrift

Studenten selecteren een onderzoeksonderwerp in relatie tot hun professionele project en kiezen voor een adviseur onder de professoren van het programma.

De master scriptie moet worden aangepast aan het einde van het academiejaar.

Extra informatie

 • Docenten : vooral academici en sommige professionals.
 • Cursusduur : 2 jaar. 3 semesters in Parijs, 2 semesters in Shanghai
 • Optioneel stage : 3 maanden min of 6 maanden max.
 • Locatie van het onderwijs : Maison des Sciences Economiques (Parijs 13e), Fudan University Handan Campus (Shanghai).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With eight hundred years of excellence to build on, the University Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a descendant of the Faculty of Law and Economics of the Sorbonne, is one of the most famous and largest un ... Lees meer

With eight hundred years of excellence to build on, the University Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a descendant of the Faculty of Law and Economics of the Sorbonne, is one of the most famous and largest universities in France. Lees Minder
Parijs , Sjanghai + 1 Meer Minder