Duale Meester In Het Cureren Van Kunst En Culturen: Erfgoedstudies

University of Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Duale Meester In Het Cureren Van Kunst En Culturen: Erfgoedstudies

University of Amsterdam

De duale master in Curating Art and Cultures is een uniek professioneel programma dat gezamenlijk wordt aangeboden door de UvA, VU en toonaangevende musea in Nederland, en is ontworpen om de curatoren van de toekomst te trainen.

De duale master in Curating Art and Cultures is een uniek, tweejarig programma dat gezamenlijk wordt aangeboden door de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam en toonaangevende musea en culturele instellingen in Nederland. Het programma is bedoeld om de curatoren van de toekomst te trainen.

Zowel in de collegezaal als in de tentoonstellingsruimte, bereiden de duale master in Curating Art and Cultures je voor op een carrière als professionele curator door je disciplinaire en theoretische basis te versterken en je van de nodige onderzoeksvaardigheden en praktische ervaring te voorzien.

Een academische benadering van curatorschap

De duale master in Curating Art and Cultures speelt in op de groeiende vraag naar academisch gegronde curatorprofessionals met een uitstekende (inter) disciplinaire en theoretische achtergrond. Het programma leert je om je bezig te houden met cruciale theoretische concepten en hedendaagse kwesties met betrekking tot het verzamelen en tonen van kunstvoorwerpen en culturele artefacten. Het moedigt je ook aan om je eigen disciplinaire kennis te verdiepen en je onderzoekspraktijken te ontwikkelen, culminerend in de masterproef.

Een curator in opleiding

Naast het ontwikkelen van je theoretische basis, zul je ook de kans hebben om als 'curator in opleiding' te werken tijdens de jaarlange, curatoriale stage bij een van de partnermusea en culturele instellingen van het programma. Tijdens de stage krijg je praktische training in alle aspecten van de professionele museumpraktijk, van onderzoek voor publicaties tot het organiseren van tentoonstellingen. Je neemt ook deel aan collectie-acquisitie, registratie, beheer, kunstverwerking en -weergave, en restauratie en conservering. Kortom, dit is uw kans om de vele aspecten van het beroep van curator in te gaan.

Diploma certificaat

De duale master in Curating Art and Cultures is een programma van de geaccrediteerde opleiding Heritage Studies. Na succesvolle afronding van dit programma, zult u een wettelijk erkend Master's degree in Heritage Studies en de titel Master of Arts (MA) te ontvangen.

Leerplan

De professionele master in Curating Art and Cultures heeft als doel academisch geschoolde curatoren te ondersteunen met een uitgebreid begrip van de theoretische en disciplinaire concepten en praktische aspecten rond het verzamelen en tentoonstellen van kunst- en cultuurobjecten.

Het programma biedt je ook de unieke kans om de vaardigheden en ervaring van de curatoriële praktijk te verwerven door middel van een jaarlange stage bij een van de toonaangevende musea of ​​culturele instellingen van de stad.

Curating Art and Cultures Programmastructuur

De professionele master in Curating Art and Cultures is een tweejarig programma met 120 ECTS-credits:

  • 24 ECTS Core-cursussen
  • 18 ECTS keuzevakken
  • 60 ECTS-stage
  • 18 ECTS proefschrift
Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op November 11, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
24 maanden
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
Information
Deadline
Contact school
Locations
Nederlanden - Amsterdam
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Contact school
Einddatum Contact school
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Amsterdam
Aanmeldingslimiet Contact school
Einddatum Contact school
Price
EU / EER-studenten. Niet-EU / EER-studenten € 13,225 per jaar.