Digital and Public Humanities

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wilt u een expert worden in het helpen van anderen om cultureel erfgoed op nieuwe en stimulerende manieren te ervaren en te verkennen? Deze masteropleiding Digital and Public Humanities biedt je een multidisciplinair studieprogramma gericht op kennisintegratie en de ontwikkeling van de geavanceerde transversale vaardigheden die nodig zijn voor de exploitatie van de verbindingen tussen de geesteswetenschappen en de informatica. Het programma leert je hoe je ons cultureel erfgoed kunt waarnemen en valoriseren door het gebruik van nieuwe IT- en multimediatools, die het verleden met de toekomst verbinden.

138871_47432363912_d26055526d_o.jpg

Programmastructuur

Het programma duurt twee jaar en omvat een curriculaire stage om je te helpen werkervaring op te doen voordat je afstudeert. Het is ook mogelijk om een uitwisselingsperiode in het buitenland te doen dankzij meer dan 700 actieve uitwisselingsovereenkomsten met partneruniversiteiten over de hele wereld.

139657_44831699912_38d0a32a60_h.jpg

Start uw carrière

Als afgestudeerde van dit programma ben je klaar om rollen met een hoge verantwoordelijkheid op je te nemen in activiteiten die verband houden met de cultuurindustrie, culturele instellingen en specifieke contexten zoals gespecialiseerde elektronische publicatie, het beheer van cultureel erfgoed, interculturele activiteiten op het gebied van taaltechnologieën en de ideevorming van digitale inhoud bedoeld voor internet. Op praktisch niveau rust deze professionele voorbereiding u uit voor banen die steeds belangrijker worden op de moderne werkplek, inclusief webprojectmanagers, gebruikerservaringsontwerpers, webinhoudspecialisten en social media-experts.

Graduation day

Kom bij ons afstuderen op Piazza San Marco!

Toelatingseisen en toelating

Om voor toelating in aanmerking te komen, moet u voldoen aan bepaalde curriculaire vereisten. U moet daarom beschikken over:

  • gecertificeerde kennis van het Engels op B2-niveau
  • een bachelordiploma in een van de volgende vakgebieden: cultureel erfgoed; Geesteswetenschappen; Toerisme; Communicatie; Computertechnologie; of geschiedenis
  • OF minimaal 42 ECTS hebben behaald op het gebied van informatica en geesteswetenschappen op bachelorniveau

Kijk voor meer specifieke informatie op de officiële webpagina van het programma of neem contact met ons op!

Om je aan te melden, bezoek ons online applicatieplatform APPLY.UNIVE.IT !

139637_23914143333_24f9b79e7f_h1.jpgEen van de bibliotheken van onze studenten

Honoraria en financiering

Afhankelijk van uw nationaliteit variëren de vergoedingen van 700 tot 2100 euro. Neem contact met ons op om te weten hoeveel uw vergoeding zou zijn!

Voor goed presterende internationale studenten biedt Ca 'Foscari:

  • vrijstellingen van verlengbaar collegegeld
  • eenmalige beurzen van € 5.000

De regionale overheid biedt ook financiële steun aan internationale studenten uit gezinnen met een laag inkomen waarvoor je na inschrijving een aanvraag kunt indienen.

STUDENTENERVARING

Het leven in Ca 'Foscari is zowel lonend als stimulerend dankzij een breed scala aan activiteiten en evenementen georganiseerd door zowel de universiteit als de studenten zelf. Je kunt deelnemen aan studentenclubs en sport, en profiteren van alles wat de stad zelf te bieden heeft, van internationale culturele evenementen tot enkele van 's werelds mooiste kunst en architectuur. En als u ervoor kiest om in het historische centrum van Venetië te wonen, zult u zeker genieten van lokaal en duurzaam leven dankzij het feit dat de afstanden beheersbaar zijn en er geen auto's of verkeer zijn om mee te concurreren.

Waarom zou u, om het perspectief van een insider te krijgen, geen online chat met een huidige internationale student boeken?

Bekijk ook zeker ons Instagram-account voor internationale studenten, @studentlifeinvenice, voor een kijkje in het leven in Ca 'Foscari!

Ca' Foscari main building - grand Canal

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Originally established as Italy’s first business school in 1868, Ca’ Foscari University of Venice is now a multidisciplinary institution offering a wide range of study programs in economics and manage ... Lees meer

Originally established as Italy’s first business school in 1868, Ca’ Foscari University of Venice is now a multidisciplinary institution offering a wide range of study programs in economics and management, modern languages, the humanities and the sciences. Globally, the QS World University Rankings place Ca’ Foscari among the top 100 universities for Modern Languages, the top 150 for History, the best 200 for Linguistics and Geography, and the top 250 for Economics and Econometrics as well as Accounting and Finance. Lees Minder
Venetië , Venetië , Venetië , Venetië , Venetië , Treviso , Roncade + 6 Meer Minder