De dubbele graad in WMD non-proliferatie, nucleair beleid en wereldwijde veiligheid

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Programma profiel

WMD Non-proliferatie, nucleair beleid en Global Security is het eerste Russisch-Amerikaanse masterprogramma op MGIMO, onderwezen door vooraanstaande academici en praktijkmensen uit Rusland, de Verenigde Staten en andere landen.

Het Middlebury Institute of International Studies in Monterey (MIIS), het Moscow State Institute of International Relations (MGIMO) en het PIR Center zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de Dual Degree in Nonproliferatie Studies te ontwikkelen.

Ons doel

Het programma bereidt studenten voor op een professionele loopbaan op het gebied van non-proliferatie bij nationale overheden, internationale organisaties, academische wereld, denktanks en de particuliere sector. Het interdisciplinaire curriculum richt zich op mondiale veiligheid, geschiedenis, wetenschap en technologie, gebiedsstudies, openbaar beleid en onderzoeksmethoden - met een bijzondere nadruk op praktische vaardigheden.

Beoogde resultaten

Het programma biedt studenten essentiële competenties:

 • geavanceerde kennis van WMD-nonproliferatieregimes, zowel wereldwijd als regionaal
 • kennis over vreedzaam gebruik van kernenergie en het minimaliseren van potentiële proliferatierisico's
 • bekendheid met best practices in nucleaire en MVW-veiligheid
 • kennis van wapenbeheersing en ontwapening
 • kennis van terrorisme en hulpmiddelen om dit tegen te gaan
 • kwantitatieve analysevaardigheden
 • kennis van vreemde talen
 • sterke praktische vaardigheden van stagemogelijkheden in Moskou, Monterey, Washington, DC, Genève en Wenen

Unieke Cursussen en Programma Structuur

Studenten volgen lessen in MGIMO in Moskou in het najaarssemester van het eerste jaar. Ze volgen lessen in MIIS in Monterey in het tweede en derde semester (lente van het eerste jaar en de herfst van het tweede jaar). Het vierde en laatste semester zal worden gewijd aan een stage- en thesisvoorbereiding, waarbij de locatie van de student van geval tot geval wordt bepaald. De totale werkdruk van het programma is 120 ECTS (60 US credits), inclusief lessen en stages, evenals voorbereiding en verdediging van een masterscriptie. Alle cursussen worden in het Engels afgeleverd. Moedertaalsprekers Engels zullen echter ook Russisch of een andere taal studeren.

Dual Degree

De afgestudeerden behalen twee masterdiploma's: een van het Middlebury Institute met een diploma in non-proliferatie en terrorismestudies (MANPTS) en de andere van de MGIMO University met een diploma in internationale aangelegenheden.

Stage mogelijkheden

Studenten kunnen hun vierde semester in de Verenigde Staten, Rusland of op een andere locatie doorbrengen. Van hen wordt verwacht dat ze een stage van minimaal 12 weken doen. MGIMO, MIIS en PIR Center helpen bij stageplaatsen, inclusief de mogelijkheid van stageplaatsen bij overheidsinstanties, internationale organisaties en denktanks. Mogelijke internationale organisaties voor stageplaatsing zijn de International Atomic Energy Agency (IAEA), de United Nations Office for Disarmament Affairs (UNODA), de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en de Alomvattende Nucleaire Test-Ban Verdragsorganisatie ( CTBTO).

Carrières in non-proliferatie, kernenergie en veiligheid

Studenten krijgen vaardigheden die ze onmiddellijk kunnen toepassen, terwijl je nog steeds naar school gaat. Wanneer studenten afstuderen aan twee belangrijke universiteiten in internationale studies, worden ze een onderdeel van de wereldwijde netwerken van MIIS en MGIMO-alumni die deuren openen waar ze ook gaan.

Ze volgen een loopbaan in overheden, niet-gouvernementele organisaties (NGO's) en internationale organisaties die zich inzetten voor non-proliferatie en terrorismebestrijding. Anderen die geïnteresseerd zijn in een academische carrière gaan promoveren aan grote onderzoeksuniversiteiten.

Informatie voor aanvragers

Deadline van toepassing: 30 april

Admissions

De MIIS / MGIMO Dual Degree staat open voor aanvragers van alle nationaliteiten, inclusief mensen met weinig of geen professionele ervaring.

Toelatingseisen

 • Bachelor's degree op elk gebied. Aanvragers kunnen zich aanmelden in hetzelfde jaar dat zij hun diploma behalen.
 • Uitstekende academische records van eerdere studies, waaronder een minimale 3.0 GPA van een geaccrediteerde niet-gegradueerde instelling.
 • Vaardigheid in het Engels is vereist. Voorkeur minimale scores: IELTS 6.5 TOEFL 79 (IBT) of gelijkwaardig.
 • Vakkennis in het Russisch is welkom, maar niet verplicht.

Hoe aan te vragen

Aanvragers die in de herfst met hun studie willen beginnen, moeten vóór 30 april een aanvraagformulier invullen. Alle aanvragen moeten worden ingediend bij het Middlebury Institute.
Ga naar go.miis.edu/mgimo voor aanmelding

Application Checklist

De aanvragers moeten de volgende documenten * aan het Middlebury Institute voorleggen:

 • Aanvraagformulier en aanvraagkosten
 • Afschriften van eerdere niet-gegradueerde en, indien van toepassing, afgestudeerde graden
 • Verklaring van doel
 • Resumé of curriculum vitae
 • Aanbevelingsbrieven (een vereist, twee hebben de voorkeur)
 • Officiële TOEFL- of IELTS-scores (voor anderstalige Engelssprekenden)
 • GRE's zijn niet verplicht maar worden sterk aanbevolen

* Alle documenten moeten in het Engels worden ingediend

Collegegeld: 50 000 dollar voor 2 jaar

Mogelijkheden voor beurzen

 • MIIS biedt beurzen aan, die in de praktijk de kosten van collegegeld tot 50% verlagen. Ze zijn beschikbaar voor studenten van elk staatsburgerschap.
 • Studieleningen gesponsord door de Amerikaanse overheid zijn beschikbaar voor Amerikaanse burgers.
 • Op basis van overeenstemming tussen MGIMO en Sberbank zijn educatieve leningen met staatssteun beschikbaar voor Russische burgers

Contacten

Academische adviseurs van het programma zijn Dr. Alexander Nikitin (van MGIMO) en Dr Vladimir Orlov (van PIR Center).

Coördinator van het programma: de heer Aleksei Dundich

e-mail: dundich@mgimo.ru

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

MGIMO is the best Russian university for international students who are interested in studying foreign affairs. Its courses are modern, exciting and intellectually challenging. The University offers a ... Lees meer

MGIMO is the best Russian university for international students who are interested in studying foreign affairs. Its courses are modern, exciting and intellectually challenging. The University offers a broad range of undergraduate and graduate programs — from international law, political science, and economics, to journalism, business management, and energy policy. Lees Minder
Odintsovo , Macerata , Saint Andrews , Nancy , Marbella , Milaan , Monterey , Parijs , Rome , Lezing , Genève + 10 Meer Minder