Cybersecurity: Bedreigingen en verweren Master

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Cybersecurity: Threats and Defenses Master of Science and Technology is een tweejarig programma, volledig in het Engels gegeven en bedoeld voor hooggekwalificeerde en internationaal georiënteerde studenten. Het programma biedt wetenschappelijke lessen op hoog niveau die worden gegeven door de faculteit van École Polytechnique en partnerbedrijven.

Het Cybersecurity: Threats and Defenses-programma is gebaseerd op de interdisciplinaire aanpak van École Polytechnique , en biedt u de nodige expertise in alle aspecten van cybersecurity, zowel hardware als software. Het is een compleet programma voor toekomstige experts op het gebied van computerbeveiliging en voor alle activiteiten waarbij de bescherming van gegevens of privacy essentieel is. Aanpassen aan nieuwe bedreigingen en het vinden van nieuwe verdedigingen zal uw dagelijkse uitdaging zijn.

Online piraterij is een groeiende en universele zorg voor mensen, bedrijven en overheden. Naarmate hackers flexibeler worden, worden cyberbeveiligingsprofessionals onmisbaar voor elke branche. De snelgroeiende vraag naar cybersecurity-experts van topniveau heeft L'X geïnspireerd om er een volledig programma aan te wijden door de master Cybersecurity: Threats and Defenses te creëren.

Academische vereisten

Bachelor's Degree in Computer Science.

Kandidaten met andere graden kunnen worden overwogen, op voorwaarde dat zij een sterke achtergrond hebben in de genoemde onderwerpen.

Cybersecurity houdt zich bezig met de veiligheid en integriteit van alle onderling verbonden elektronische apparaten die ons huidige moderne leven vormen, van grote bedrijven tot particulieren.

Kritieke installaties zoals servers, industriële automatisering, kerncentrales, cloud computing-faciliteiten en zelfs de basisinfrastructuur van het internet zelf worden voortdurend aangevallen.

Verhalen van bedrijven die worden geïntimideerd door virussen en malware komen vaak voor; enorme hoeveelheden geld kunnen gemakkelijk worden gestolen en waardevolle infrastructuur wordt binnen enkele seconden illegaal gekopieerd. Vaak vereist dit vrijwel geen investering of risico van aanvallers, variërend van individuen tot vijandige door de staat gesponsorde bureaus.

Dichter bij huis gebruikt iedereen nu smartphones en computers, maar we gebruiken ook steeds meer communicerende "slimme" objecten in ons dagelijks leven. Deze verbindingen met internet maken de betonnen muren van onze huizen en bedrijven in wezen zo transparant en kwetsbaar als glas; de privacy en manier van leven van elke burger staan op het spel.

De internetcultuur van snelle ontwikkeling en innovatie moedigt ons aan (inderdaad dwingt ons feitelijk) om producten en systemen uit te geven die functionaliteit boven veiligheid plaatsen. We haasten ons om nieuwe behoeften en markten te ontmoeten, zonder de tijd en middelen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat producten veilig zijn tegen de huidige aanvallen, laat staan ​​toekomstige hacktechnieken en dreigingsscenario's.

Het bereiken van een universele staat van veiligheid lijkt onmogelijk, maar de beveiligingsproblemen zijn universeel: het gebruik van uw laptop en het beschermen van uw eigen gegevens; internettoegang mogelijk maken en beschermen; het waarborgen van de privacy en integriteit van communicatie tussen individuen en bedrijven; inderdaad, zelfs eenvoudigweg ervoor zorgen dat we ons verbinden met de dienst die we denken dat we zijn, en niet een vijandige bedrieger. De technische oplossingen voor deze problemen omvatten de methoden van moderne cryptografie.

Hoewel de fundamentele begrippen van beveiliging (inclusief begrippen als 'bescherming', toegangsbeperkingen, het vaststellen en verifiëren van identiteiten en het beheren en verzenden van bevoegdheden) in alle soorten contexten voorkomen, is de realiteit dat er geen unieke manier is om instellingen in te stellen of te gebruiken verbonden systemen. De eenvoud van onze verwachtingen als gebruikers en ontwerpers wordt vertroebeld door de ultieme complexiteit en diversiteit van computer-, netwerk- en data-architecturen. Deze dialoog tussen de absolute waarden van veiligheid en de diversiteit van alledaagse ervaringen vormt de kern van cyberveiligheidsonderzoek en -praktijk.

Het programma Cybersecurity: Threats and Defenses is gebaseerd op de kenmerkende interdisciplinaire aanpak van de École Polytechnique en biedt u de nodige expertise in alle aspecten van cyberbeveiliging - of het nu hardware of software is. Het is een compleet programma voor toekomstige experts op het gebied van computerbeveiliging en voor alle activiteiten waarbij het beschermen van gegevens of privacy van essentieel belang is. Aanpassen aan nieuwe bedreigingen en het vinden van nieuwe verdedigingen zal uw dagelijkse uitdaging zijn.

Er is een groot scala aan banen in cybersecurity. Voor een kleine lijst: beveiligingsauditor, controller of evaluator; beveiligingsarchitect; veilige systeemontwikkelaar; penetratie test expert; beveiligingsadviseur; beveiligingsmanager voor informatiesystemen.

Applicatie-eisen en deadlines

Aanvragers moeten een bachelordiploma in computerwetenschappen hebben of verwachten te hebben voordat het programma begint.

Engelse taalvereisten

Aanvragers moeten volledige Engelse taalvaardigheid aantonen. De tests die we accepteren zijn het International English Language Testing System (IELTS), de Internet-based Test of English as a Foreign Language (TOEFL ibt) en de volgende Cambridge General English Tests: First (FCE), Advanced (CAE) en Vaardigheid (CPE).

De vereiste minimumscores zijn:

  • TOEFL IBT 90
  • IELTS 6.5
  • Cambridge Test - First (FCE) Grade B - 176

Scores mogen niet vroeger dan twee jaar voorafgaand aan de start van het programma dateren.

Aanmeldingsdeadlines

  • Ronde 1: 4 november 2020 tot 4 december 2020
  • Ronde 2:12 januari 2021 tot 12 maart 2021
  • Ronde 3:23 maart 2021 tot 23 april 2021

Collegegeld en geschatte kosten

Collegegeld

Het collegegeld bedraagt € 15.000, - per studiejaar.

Ziektekostenverzekering

Let op: registratie bij een ziekteverzekering is verplicht in Frankrijk als u zich inschrijft bij een instelling voor hoger onderwijs.

Als u uit een van de 28 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland komt en al bent geregistreerd bij een nationale zorgverzekeraar, moet u de Europese ziekteverzekeringskaart aanvragen. Deze kaart is gratis en geeft u toegang tot door de staat verstrekte gezondheidszorg tijdens uw verblijf in Frankrijk onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten als staatsburgers.

Studenten uit Quebec zijn vrijgesteld van deelname aan de Franse sociale zekerheid voor studenten op vertoon van formulier # SE401Q106.

Kamer en maaltijden

Ecole Polytechnique biedt met plezier huisvesting op de campus aan voor alle afgestudeerde studenten die vóór 30 juni solliciteren.

De huur bedraagt ​​617 euro per maand (inclusief huisvestingsverzekering). Bij aankomst dient u ook een borg van 617 euro te betalen. Alle woningen zijn uitgerust met een gedeelde keuken, maar u kunt ook van maandag tot zaterdag ontbijten, lunchen en dineren in ons universiteitsrestaurant. Een lunchmaaltijd kost ongeveer 2 tot 4 euro dankzij onze kortingspercentages voor studenten. Maandelijkse kosten voor maaltijden variëren van 200 tot 350 euro.

Financiële hulp

Studenten ontvangen hulp van het huisvestingsbureau om het Franse National Housing Benefit "CAF" aan te vragen. Studenten krijgen meestal een financiële bijdrage van 150-200 euro per maand.

Al onze studenten ontvangen de ISIC-kaart (International Student Identity Card) automatisch en gratis. Ze krijgen preferentiële toegang en korting op toegang tot meer dan 150.000 producten, services en ervaringen die relevant zijn voor alle aspecten van het studentenleven.

Bijkomende mogelijkheden voor beurzen zijn te vinden op de website van CampusFrance (bijv. Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling voor internationale studenten). Houd er rekening mee dat de Franse beurs "CROUS" niet compatibel is met onze opleiding.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excel ... Lees meer

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excellence with a strong emphasis on science, anchored in humanist traditions. The school produces socially responsible professionals who excel in leading complex and innovative projects which address current and future challenges facing our society. Lees Minder