Certificate of Advanced Studies - Master of Advanced Studies in Curating

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Gedoceerde modules, groepsactiviteiten, seminars, excursies en lezingen, verzorgd door een team van veelgeprezen internationale gastdocenten, dienen om essentiële kennis en vaardigheden op te bouwen op het gebied van museologie en curating. Coursework omvat ook onderzoek en de ontwikkeling van individuele en groepsprojecten van start tot finish.


Inhoud en structuur van de opleiding

Het Postgraduate Program in alt = "Curating aan de Zürich University of the Arts (ZHdK) is een discursief platform dat zich richt op belangrijke gebieden van de hedendaagse tentoonstelling, met een sterke praktische oriëntatie: lesmodules, groepsactiviteiten, seminars en lezingen door een team van geprezen internationale gastdocenten dienen om essentiële kennis en vaardigheden op te bouwen op het gebied van curating. Coursework omvat ook onderzoek en de ontwikkeling van individuele en groepsprojecten van start tot finish.

Ons Postgraduate Program in alt = "Curating richt zich minder op het idee van de tentoonstellingsplanner als een" genie "of onafhankelijke auteur - een zeer controversieel onderwerp sinds de jaren 1990 - dan op coöperatieve, interdisciplinaire werkmethoden, bijvoorbeeld gebruikt, in filmproducties of door niet-gouvernementele organisaties Hier, bij Zurich University of the Arts in Zurich University of the Arts (ZHdK), betekent tentoonstelling maken en cureren het creëren van innovatieve structuren voor de presentatie van culturele artefacten door interdisciplinaire samenwerking. Hier, kunst, digitale media, design en architectuur raken op nieuwe manieren in elkaar.De werkmethoden van curatoren, kunstenaars, architecten, ontwerpers, museumpedagogen en schrijvers zijn steeds meer verenigd geworden, en brengen nieuwe vormen van communicatie, lounges, archieven, leeszalen en nieuwe virtuele fora tot stand. - samen met nieuwe toegangsmogelijkheden en vormen van interpretatie.

Tegelijkertijd zijn we getuige van een verschuiving in de organisatie van werkprocessen in de samenleving. Individuele werkterreinen versmelten op nieuwe meta-niveaus, wat resulteert in steeds dynamischere netwerken en overdracht van knowhow. Ons Postgraduate Program in alt = "Curating speelt in op deze veelvuldige veranderingen in de productie van culturele betekenis.De cursus creëert een modelsituatie waarin studenten praktische en praktische ervaring kunnen opdoen in het cureren en oefenen van kritische reflectie .Modulaire structuur zorgt ervoor dat ons programma is constant up-to-date en innovatief.

CAS, MAS of doctoraatsproject

Het Postgraduate Program in alt = "Curating biedt drie studiemogelijkheden:

  • CAS: Dit eenjarige, deeltijdse programma bouwt de sleutelvaardigheden op in alle gebieden van de curatoriële praktijk: onderzoek, conceptie, organisatie, communicatie, theoretische fundamenten.
  • MAS: Dit twee jaar durende, part-time programma biedt een diepgaande verkenning van de belangrijkste gebieden van de curatoriële praktijk en de relevante theorie. Het biedt studenten de mogelijkheid om hun eigen curatorprojecten te ontwikkelen en op te zetten en toegang te krijgen tot veelsoortige culturele netwerken. Cursussen worden afgesloten met een groot project en een geschreven proefschrift.
  • Overzicht doctoraatsproject: het MAS in alt = "Curating kan worden bereikt door de ontwikkeling van een doctoraatsproefschriftproject in plaats van een curatorproject." Wij begeleiden de ontwikkeling van een proefschriftproject wat betreft de overzichtsfase (onderwerp en relevantie, hypothese, staat van onderzoek, methoden, het schrijven van de schets) en zelfs het schrijven van de eerste hoofdstukken. Als u van plan bent een dissertatie te schrijven over een gebied van tentoonstellingsproductie, kunsteducatie, het overbrengen van kunst naar een breder publiek, of een gerelateerd thema binnen het hedendaagse ontwerp en kunst, en hun kruispunten met de maatschappij, neem dan contact op met de cursusdirecteur.) Supervisie van doctoraatsprojecten zal worden verzorgd door Dorothee Richter, directeur van het MAS alt = "Curating, in samenwerking met de Universiteit van Reading. Samenwerking heeft de vorm van een praktijkgericht doctoraat. De programmadirecteuren zijn Susanne Clausen en Dorothee Richer www.reading.ac.uk . Aangezien Zurich University of the Arts (ZHdK) niet bevoegd is om een doctorsgraad te verlenen, kan een doctoraat alleen worden behaald in samenwerking met een kunstuniversiteit of universiteit in het buitenland. Het Instituut voor Culturele Studies in de Kunsten (ICS) op ZHdK heeft een aantal samenwerkingscontacten.


Doel van het programma

Het doel van het Postgraduate Program in alt = "Curating is om veranderingen in de huidige culturele productie te onderzoeken en om innovatieve presentatievormen binnen die context te ontwikkelen." Met name geschikt voor deelnemers op het gebied van kunst, cultuur, design en media, ons programma opent nieuwe perspectieven in het professionele veld: onze internationale faculteit en onze internationaal georiënteerde projecten helpen bij het opbouwen en onderhouden van internationale affiliaties.

Geschiktheid en toelatingsvoorwaarden

Het Postgraduate Program in alt = "Curating is ontworpen voor:

  • Universitair afgestudeerden op het gebied van kunstgeschiedenis, culturele studies, literaire studies
  • Het Postgraduate Program in alt = "Curating is ook geschikt voor kandidaten die door praktische ervaring bepaalde curatorialvaardigheden hebben verworven.
  • Afgestudeerden van kunstuniversiteiten en hogescholen en hogescholen (we verwelkomen aanvragen van personen met een diploma in kunst, architectuur, design, interieurdecoratie en ontwerp, installatie, fotografie, theater, scenografie en muziek)
  • Personen die werkzaam zijn in kunst, cultuur en media

CAS-programmadetails

Duur en werkdruk twee semesters, het gaat om 200 contacturen en ongeveer 200 uur onafhankelijk onderzoek

Cursus tijden
Vrijdagmiddag en zaterdagochtend, 10 uur per week

Kwalificatie
"Certificate of Advanced Studies (CAS) in alt =" Curating ", 37,5 ECTS-credits

Onderwijstaal
Vanwege de groeiende internationale vraag, zijn CAS en MAS alt = "Curating worden aangeboden in het Engels. Kandidaten kunnen seminariedocumenten indienen in Duits of Engels

plaats
Zurich University of the Arts (ZHdK)


CAS-kosten en toepassing

Begin datum
Begin oktober 2019

Looptijd
1 jaar / 2 semesters


Deadline voor aanmelding
30 juni 2019

Kosten
CHF 9000.- / CHF 4500, - per semester
(onder voorbehoud van wijziging / exklusive natuurlijk van materialen)


MAS-programmadetails

Duur en werklast
Voortbouwend op het CAS / vier semester, 600 eenheden, bestaande uit klassenonderwijs en zelfstudie

Klas uren
Vrijdagmiddag en zaterdagmorgen 10 eenheden / week plus projectwerk. Projectwerk vereist een zekere flexibiliteit.

Diploma titel
"Master of Advanced Studies (MAS) in alt =" Curating ZFH ", 90 ECTS-punten

Onderwijstaal
Vanwege de groeiende internationale vraag zijn CAS en MAS alt = "Curating wordt in het Engels aangeboden Kandidaten kunnen seminariedocumenten indienen in het Duits of het Engels.

Cursus locatie
Zurich University of the Arts (ZHdK)


MAS Kosten en inschrijving

Begin datum
Begin oktober 2019


Deadline voor aanmelding
30 juni 2019

Kosten
CHF 18 000.- / CHF 4500, - per semester
(onder voorbehoud van wijziging / exklusive natuurlijk van materialen)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

With around 2,800 students and 650 teaching staff, Zurich University of the Arts is one of the major universities of the arts in Europe. The study and research programme covers the areas of design, fi ... Lees meer

With around 2,800 students and 650 teaching staff, Zurich University of the Arts is one of the major universities of the arts in Europe. The study and research programme covers the areas of design, film, fine arts, music, dance, theatre, transdisciplinary studies, and the teaching of arts and design. The university also has many venues for exhibitions and performances, where the results of the education provided can be shown in public. Lees Minder