CEMS MIM - Master of Science in International Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

CEMS Master of Science in International Management (CEMS MIM) is een prestigieuze supranationale bedrijfsdiploma dat kan worden beschouwd als het beste paspoort voor een internationale carrière.

Dit is een internationaal geaccrediteerd programma en profiteert van een netwerk van 31 top business schools over de hele wereld, 73 zakelijke partners en 6 sociale partners die bijdragen aan het leren van studenten. Dit zeer selecte programma is alleen beschikbaar door een paar geselecteerde universiteiten wereldwijd en slechts één per land. Momenteel bieden slechts twee universiteiten in Latijns-Amerika dit programma aan dat gerangschikt is:

# 8 in The Financial Times Master in Management 2019
# 8 in The Economist Master in Management 2019

Dit internationale programma wordt in het Engels gegeven en bereidt studenten voor door elementen uit de academische en uitvoerende arena's te gebruiken. Het is bedoeld voor studenten die op zoek zijn naar het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden op mondiaal niveau en een internationaal carrièrepad, en een semester willen bijwonen bij andere CEMS MIM-netwerkuniversiteiten. Afgestudeerden ontvangen zowel CEMS-certificaat als thuis universitair Master's degree.

CEMS MIM

CEMS MIM verenigt internationaal hoogstaande hoogleraren van vooraanstaande universiteiten en business schools, multinationale bedrijven en non-profitorganisaties die gezamenlijk theoretische kennis en praktische knowhow ontwerpen en leveren. Studenten doen mee aan het één jaar durende CEMS MIM-programma om te profiteren van:

 • Internationale cursuservaring.
 • Hoog aangeschreven universiteiten.
 • Een theoretische basis op basis van state-of-the-art onderzoeksresultaten.
 • Praktische knowhow door samenwerking met multinationale bedrijven.
 • Waardevolle professionele en persoonlijke contacten via een hechte community.
 • Uitzonderlijke carrièremogelijkheden.

CEMS MIM-programma telt drie termijnen: twee academische termen (Term 1 & Term 2) en de internationale stagetermijn (Term 3). De twee academische termen moeten opeenvolgend zijn (augustus - juni), terwijl de derde term op elk moment tijdens de afgestudeerde studieperiode kan plaatsvinden. Studenten moeten een van de academische termen aan UAI Business School doorbrengen.

Gemeenschappelijke curriculaire inhoud is aanwezig in alle aangesloten scholen. Binnen deze algemene programmaregels moet worden voldaan aan gezamenlijk vastgestelde kwaliteitscriteria. Binnen deze grenzen bieden lidscholen hun interpretatie van het curriculum met een duidelijke lokale identiteit.

Dit is een van de sterke punten van het CEMS-concept: om een gemeenschappelijk raamwerk en kwaliteitsniveau vast te stellen en tegelijkertijd te putten uit een verscheidenheid aan lokale onderwerpen, specialiteiten en kwaliteiten.

Doelen

 • Internationalisme. Onze afgestudeerden zijn deskundige internationale ondernemers, in staat om effectieve zakelijke besluitvorming en verandermanagement uit te voeren in verschillende contexten.
 • Praktische aanpak. Onze afgestudeerden passen geavanceerde management- en leiderschapscompetenties toe die zijn ontwikkeld door de systematische ervaring van en betrokkenheid bij de bedrijfswereld.
 • Verantwoordelijk burgerschap. Onze afgestudeerden zijn voorstander van een holistische visie op verantwoordelijke zakelijke besluitvorming, leiderschap en burgerschap, op basis van ethische overwegingen, persoonlijke integriteit en respect voor sociale diversiteit.
 • Reflecterend kritisch denken. Onze afgestudeerden zijn zelfverzekerde, behendige en reflecterende besluitvormers en probleemoplossers, in staat om innovatieve oplossingen te formuleren en toe te passen op complexe zakelijke uitdagingen.
 • Comprehensive Leadership. Onze afgestudeerden zijn zich volledig bewust van hun persoonlijke verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid en van de ethische en culturele kaders waarin leiderschap wordt uitgeoefend.

Leven bij CEMS-UAI

Het 12 maanden durende MIM-programma is een uitzonderlijk rijke leerervaring, zowel binnen als buiten het klaslokaal. De actieve, netwerkgebaseerde structuur van CEMS betekent dat er kansen zijn voor studenten om betrokken te raken en het beste uit hun CEMS-jaar te halen.

Bij UAI hebben studenten de mogelijkheid om deel uit te maken van een actieve academische gemeenschap, met wekelijkse seminars en gasten. CEMS UAI en de CEMS Club Santiago organiseren netwerkevenementen met bedrijven, waar de studenten de kans krijgen om te communiceren met het lokale bedrijfsleven, zowel tijdens campusgesprekken als bij bedrijfsbezoeken. Onder de bedrijven en instellingen die aan onze activiteiten hebben deelgenomen, bevinden zich McKinsey & Co., Maersk Line, Novo Nordisk, Statkraft, ABInBev, L'Oreal, Forus, Transparency International, Porsche, Coca-Cola en anderen.

CEMS op UAI betekent ook plezier! Elke termijn zijn er meerdere activiteiten, zoals outdoor teamwork games, wandeltochten in het centrum van Santiago, bezoeken aan musea, uitstapjes naar de kust (Valparaiso), raften, wijnmakerij tours en andere activiteiten.

De CEMS Club Santiago organiseert tal van netwerk- en integratieactiviteiten, creëert gemeenschapsgevoel bij onze studenten en maakt je tijd bij de UAI een onvergetelijke ervaring.

114556_14.jpg

Toelatingseisen

Aanvragers moeten aan het begin van de eerste termijn (elk jaar in september) aan alle vereisten voldoen om hun bachelordiploma te behalen

 • 2 aanbevelingsbrieven
 • Volledig aanvraagformulier
 • Persoonlijk interview

Engels: TOEFL (iBT100 of hoger) of IELTS (7.0 of hoger)

De applicatie- en selectieprocessen vinden gelijktijdig plaats. Deadline voor aanmelding is 15 maart, elk jaar. Toepassingsdocumenten moeten worden verzonden naar federica.curi@uai.cl.

Formaat: Fulltime. Ons masterprogramma loopt elk jaar van september tot augustus (afhankelijk van de school waar de studenten hun studie in het buitenland voltooien).

Er is geen vereiste van voorafgaande werkervaring vereist om van toepassing te zijn op de CEMS MIM.

Jaarlijkse vergoeding: US $ 18.000 (vergoeding voor collegegeldkosten voor het hele academiejaar. Voor informatie over kosten van levensonderhoud en extra kosten in bepaalde scholen, ga naar cems.org).

Formaat

Full time. Ons masterprogramma loopt jaarlijks van september tot augustus (afhankelijk van de school waar de student zijn / haar vereiste voor studie in het buitenland voltooit).

cursussen

 • Kern vakken
  • Wereldwijde strategie
  • Wereldwijde managementpraktijk
  • Adaptief leiderschap (blokseminar)
  • Bedrijfscommunicatie (vaardigheidsseminar)
  • Verantwoordelijk wereldwijd leiderschap (seminar)
  • Zakelijk project
 • Keuzevakken
  Keuze exclusieve cursussen voor CEMS-studenten. * Cursussen kunnen term voor termijn veranderen.
 • Zakendoen in Latijns-Amerika
 • Onderwerpen in global finance
 • Consumentengedrag
 • Ondernemende ecosystemen
 • Toegepaste wereldwijde macro-economie
 • Essentiële bedrijfsanalyses
 • De wetenschap van geluk op het werk
 • Innovatie en bedrijfsmodellen
 • Internationale marketing
 • Strategie voorbij markten
 • Afstemming van de organisatie
 • Spaanse I en II
 • Bedrijfsstrategie in opkomende markten

Over UAI Business School

UAI Business School

UAI Business School werd opgericht in 1953 en was eerst bekend als de Valparaíso Business School. De oprichter was Adolfo Ibáñez Boggiano, een zakenman en een openbaar persoon die al vroeg erkende dat het nodig was professionele training te geven aan potentiële bedrijfsmanagers, wier prestaties de ontwikkeling van het land zouden bevorderen.

Universidad Adolfo Ibáñez stamt rechtstreeks af van de Valparaíso Business School en is uitgegroeid tot de dynamische en groeiende instelling waar de Business School tegenwoordig deel van uitmaakt. Het biedt opleidingen in het bedrijfsleven, engineering, rechten, psychologie, design en journalistiek.

In de afgelopen 61 jaar heeft de universiteit met succes haar plaats geconsolideerd als een van de toonaangevende universiteiten van het land. Het heeft momenteel meer dan 9.000 studenten op het niveau van niet-gegradueerden en afgestudeerden op de campussen in Santiago, Viña del Mar en Miami.

UAI Business School biedt managementonderwijs aan studenten die zijn ingeschreven voor niet-gegradueerden, Masters of Science, MBA en Ph.D. programma's. De Business School en veel van zijn academische programma's en afdelingen worden consequent gerangschikt tot de beste in Chili en Latijns-Amerika.

De UAI Business School zet zich in voor het opleiden van bedrijfsleiders voor de wereldeconomie, het ontwikkelen en inspireren van ondernemers en professionals om waarde te creëren voor hun organisaties en gemeenschappen.

Onze Peñalolén-campus

Begraven diep in de berghelling van de Peñalolén heuvels vindt u het nieuwe gebouw voor postdoctorale cursussen van de Universiteit Adolfo Ibáñez, een plek die ontworpen is om u te verwijderen van uw dagelijkse routine en u in staat te stellen om het avontuur van studeren in te gaan

De campus Peñalolén met een oppervlakte van 32.865 vierkante meter omvat 97 klaslokalen, 2 auditoria, 2 bibliotheken, 65 studeerkamers en 263 kantoren verdeeld over 5 gebouwen: CEMS-activiteiten bevinden zich in het C-gebouw (afgestudeerd gebouw).

De campus heeft ook een healthclub, rechtbanken en velden.

Er zijn shuttlebussen van de universiteit naar de wijken Las Condes en Providencia naar de campus.

Hier vindt u de routes en het schema van de bussen van de universiteit.

114552_CAMPUSDESDEARRIBA.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

La Escuela de Negocios de la Universidad Adolfo Ibáñez fue fundada en 1953 en la ciudad de Valparaíso y a lo largo de más de 65 años de trayectoria, se ha consolidado como una de las escuelas de negoc ... Lees meer

La Escuela de Negocios de la Universidad Adolfo Ibáñez fue fundada en 1953 en la ciudad de Valparaíso y a lo largo de más de 65 años de trayectoria, se ha consolidado como una de las escuelas de negocios más prestigiosas de Chile y de Latinoamérica, convirtiéndose en un referente a nivel regional y también global. Lees Minder
Santiago , Viña del Mar , Las Condes + 2 Meer Minder