Studie Master Programma's in Bosnië en Herzegovina

Master's Opleidingen in Bosnië en Herzegovina 2018

Studie in Bosnië en Herzegovina

Onderwijs in Bosnië en Herzegovina

Het onderwijssysteem in het land hier is niet alleen modern, maar een van de oudste in de regio. In feite is het hoger onderwijs aanwezig hier al sinds 1531. Sommige van deze vroege scholen zijn nog steeds aanwezig in de regio vandaag. Studenten die hier wonen zich inschrijven in de school door de leeftijd van zeven. Basisonderwijs gaat door de leeftijd van 14, dat is verplicht. Studenten dan naar de middelbare school. Beide niveaus zijn gratis verstrekt aan studenten. De meeste studenten zullen inschrijven in een algemeen of een technische middelbare school. Deze studenten blijven in deze scholen voor maximaal vier jaar. Studenten afstuderen aan de algemene middelbare school een diploma heet een Matura. Anderen zullen het aangaan van een technische school om een ​​diploma dat kwalificeert ze aan het werk op het gebied van studie verdienen.


Hoger onderwijs in Bosnië en Herzegovina

Veel studenten zullen naar het hoger onderwijs. Dit systeem bestaat uit acht universiteiten. Die omvatten het volgende:

 • Universiteit van Tuzla
 • Universiteit van Sarajevo
 • Universiteit van Zenica
 • Universiteit van Bihac
 • Universiteit Dzemal Bijedic van Mostar
 • Universiteit van Mostar
 • Universiteit van Banja Luka
 • Universiteit van East Sarajevo

Deze scholen bieden meer dan 90 faculteiten van waaruit studenten kunnen hun opleiding voort te zetten. Daarnaast zijn er kunstacademies voor sommige studenten. Er zijn ook 22 prive-universiteiten het hoger onderwijs die hier aanwezig zijn. Studenten kunnen kiezen waar in te schrijven en wat te doen. Die individuen werkt dan via het onderwijs tot het moment van het aangaan van de beroepsbevolking. De volgende diploma's zijn aanwezig in Bosnië-Herzegovina.

 • Undergraduate onderwijs verdient studenten een bachelor 's degree. Dit duurt ongeveer drie tot vier jaar.
 • Studenten gaan naar graduate programma's plaatsen naast. Dit omvat ongeveer twee extra jaren van cursussen. Studenten verdienen een masters degree op dit niveau.
 • Sommige studenten zullen verder naar afgestudeerde universitaire opleidingen posten. Dit kan duren tot drie jaar. Een PhD cursus als deze is meestal alleen voor mensen die werkervaring hebben verdiend. Studenten afstuderen met ofwel een doctoraat of Science of the Arts.

Buitenlandse studenten worden verwelkomd in veel van deze scholen. De meeste studenten komen door middel van educatieve programma's en studie in het buitenland programma's, maar studenten kunnen ook rechtstreeks van toepassing op een aantal van de grotere universiteiten.


Student Visa Eisen

Als u een bezoek aan het land voor minder dan drie maanden, heb je niet nodig om een ​​visum te doen verkrijgen. Dit is alleen mogelijk voor degenen die een burger van de Europese Unie, de Verenigde Staten of Canada. De meeste andere landen eisen bezoekersvisa. Je hebt een studentenvisum nodig als u van plan bent om langer te blijven. Deze levert tot 12 maanden van het verblijf, met de mogelijkheid van het aanvragen van een verlenging. Studenten moeten een aanvraag en goedkeuring brief van hun school van keuze voor het aanvragen van het visum aan te tonen heeft de student de noodzakelijke behoefte aan te komen.

 

Waarom studeren in Bosnië en Herzegovina?

Studenten hebben tal van keuzes als het gaat om het verkrijgen van het hoger onderwijs. Echter, in Bosnië en Herzegovina, onderwijs kan een rijke bron te zijn. Veel van de scholen hebben een religieuze achtergrond, maar zijn modern en beschikken over een actief leven op de campus. Daarnaast hebben veel studenten die hier hun graduate graden te voltooien blijven vaak op en werken in hun vakgebied. Banen zijn niet overdreven groot, maar de mogelijkheden bestaan ​​in verschillende gebieden, waardoor dit een ideale plek voor veel mensen op zoek naar een plek om een ​​verschil te maken. Om deze reden hebben veel internationale studenten komen naar Bosnië-Herzegovina om een ​​opleiding te verdienen, maar ook om een ​​leven te creëren.

Over Bosnië en Herzegovina

Studeren in het buitenland is een uitstekende gelegenheid om de wereld te zien, nieuwe mensen ontmoeten uit verschillende culturen, en te leren over de geschiedenis en het moderne leven van de mensen in dat gebied. Voor sommige studenten, studeren in Bosnië-Herzegovina is ideaal. Het geeft mensen een kans om een ​​van de minst bekende gebieden van de wereld in een formele manier te verkennen. Dit land 's diverse cultuur gekoppeld door zijn sterke wens om een ​​modern land te zijn heeft ertoe geleid dat veel mensen op zoek zijn niet alleen voor het onderwijs, maar ook een plek om na school naar haar grenzen naar huis te bellen. Het zou de ideale keuze voor elke student.

Bosnië en Herzegovina is een land gelegen in het zuidoostelijke deel van Europa, gelegen op het Balkanschiereiland. De grootste stad van het land is Sarajevo, dat is ook de hoofdstad. Het land heeft een grote stedelijke levensstijl met ongeveer 430.000 mensen noemen het huis.Het is aan de Adriatische Zee en grenst aan de landen van Servië, Montenegro en Kroatië. Het heeft slechts ongeveer 12 mijl van de kust langs het water. Het interieur van het land is grotendeels bergen, en toch heeft het een warme, gastvrije sfeer in.


Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Bosnië en Herzegovina varieert aanzienlijk. In vergelijking met andere Europese landen, is het minder duur algemeen. Voedsel en transport betaalbaar blijven, met een gemiddelde maaltijd kost minder dan € 15 in een restaurant. Veel studenten wonen in slaapzalen of nabijgelegen flats. Sommige studenten betalen meer om te leven campus. Daarnaast zullen veel studenten met sponsor gezinnen blijven tot lagere kosten in het algemeen.


Klimaat

De algehele klimaat hier is van continentaal Europa. De zomermaanden kan erg heet zijn, verstrekkend temperaturen zo hoog als 80 graden C. De winter maanden zijn kouder.Die gebieden waar de elevatie hoger is de neiging om korte zomers die koeler maar ook strenge winters hebben. Langs de kust, de temperaturen zijn veel gematigder en meer als traditionele mediterrane temperaturen.


Samenleving

Hoewel Bosnië en Herzegovina werkt aan verbeteringen van alle soorten, is het belangrijk te onthouden dat dit land blijft zeer oorlog verscheurd in verschillende gebieden. Het is de wederopbouw, maar het is ook het maken van een belangrijke verandering naar een meer moderne levensstijl en de algehele gemengde economie. Het land heeft een rijke geschiedenis, waarvan hij is erg trots. Het is vooral afhankelijk van de agrarische industrie, maar er zijn het verbeteren van industrieën, waaronder in gebieden zoals gezondheidszorg, technologie en business.

Feiten over Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina vormen een driehoekig republiek, op het Balkanschiereiland. De Bosnische regio in het noorden is bergachtig en bedekt met dichte bossen. De Herzegovina regio in het zuiden is een grotendeels ruige, platte boerenland. Vandaag de dag, het land handhaaft een hoge geletterdheid, levensverwachting en opleidingsniveau. Bosnië en Herzegovina is regionaal en internationaal bekend om haar natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed.

 

Hoofdstad: Sarajevo
Officiële talen: Bosnisch, Kroatisch en Servisch
Overheid: Federale democractic republiek
Bevolking: 3839737
Bruto Binnenlands Product: $ 31.909000000000
Valuta: Converteerbare mark (BAM)
Tijdzone: (UTC 1)