België

Studeren in België

Hoger Onderwijs

Instellingen voor hoger onderwijs in België bieden bachelor-, master en doctoraat graden. België heeft twee soorten instellingen voor hoger onderwijs:

Universitair onderwijs wordt aangeboden door universiteiten, en omvat het onderwijs in een gekozen discipline, samen met wetenschappelijk onderzoek.
Hoger niet-universitair onderwijs omvat zowel hogescholen en kunstacademies. Hogescholen bereiden studenten voor specifieke beroepen. Kunstacademies leren de theorie en de praktijk van de verschillende kunsten.
Degree vele meesters cursussen worden gegeven in het Nederlands of het Frans, en een aantal programma's en cursussen worden gegeven in het Engels.

 

Waarom studeren in België?

België ligt in het hart van Europa, op slechts een korte treinrit verwijderd van grote culturele steden zoals Parijs en Berlijn. Als kruispunt van Europa, is België bekend om zijn multiculturele en gastvrije houding ten opzichte van internationale studenten.

Belgische instellingen voor hoger onderwijs worden wereldwijd erkend door zowel de zakelijke en wetenschappelijke gemeenschappen om hun hoge kwaliteit. België ook boten een hoge kwaliteit van het leven, waaronder lage collegegeld, uitstekende gezondheidszorg en een robuust openbaar vervoer netwerk.

 

Universiteiten

België heeft zes universiteiten die masteropleidingen in alle studierichtingen, zoals economie, techniek, talen en psychologie te dekken.

België's 21 hogescholen bieden masteropleidingen in acht gebieden: agronomie, toegepaste kunst, economie, paramedisch, onderwijs, sociale wetenschappen, technologie, en de vertaling en interpretatie.

België heeft ook 17 kunstacademies die master diploma in een van de vier algemene gebieden bieden: beeldende kunst, muziek, dramatische kunst, en omroep technieken.

 

Collegegeld en Programma Duur

Collegegeld in 2012-2013 aan universiteiten voor studenten uit EU-landen is € 835. Studenten uit niet-EU-landen alle extra kosten van circa € 2.000 tot € 4.000, afhankelijk van hun programma van de studie en de universiteit.

Collegegeld aan hogescholen en kunstacademies is lager. De 2012-2013 collegegeld voor een masteropleiding is € 351 per jaar, behalve voor het laatste jaar, dat is € 455. Nogmaals, kan tegen betaling voor studenten uit niet-EU-landen. De specifieke instelling kan informatie over deze extra kosten te voorzien.

Master's degree programma's zijn 1 jaar (60 studiepunten) of 2 jaar (120 studiepunten), afhankelijk van het vakgebied. Daarnaast kunnen studenten die al een master's degree van een Complementaire Master's degree te verkrijgen met een minimum van 60 studiepunten in een gespecialiseerd beroep.

 

Academisch Jaar

Het studiejaar bestaat uit drie termen. De eerste termijn begint medio september en loopt tot eind december, gevolgd door examens in januari. De tweede term begint in begin februari en loopt al midden mei, gevolgd door examens eind mei of begin juni. De derde termijn loopt in de zomer. Studenten die examens niet kunnen hen opnieuw te nemen tijdens een sessie die loopt van half augustus tot half september.

 

Post-Graduate Kansen

Internationale studenten die een master's degree in België te verkrijgen kan voor een Belgisch bedrijf werken na het afstuderen. Echter, het recht om te werken is niet automatisch, dus studenten moeten de huidige wetgeving te controleren of ze een baan aangeboden. Op een minimum, kan de student worden verplicht om een ​​werkvergunning te krijgen, dit geldt voor studenten uit EU-en niet-EU-landen.

Studenten die willen hun studie voort kan worden toegelaten tot een doctoraal programma en zich aansluiten bij een onderzoeksteam na het behalen van hun master in België.

 

Visa Requirements

Studenten uit EU / EER-lidstaten hebben geen visum nodig om te studeren in België. Studenten uit andere landen kunnen een visum nodig, maar als eisen per land verschillen, dienen potentiële studenten contact opnemen met de Belgische ambassade of het consulaat in het land van herkomst.

 

Zorgverzekering

Niet EU-studenten die niet beschikken over een zorgverzekering bij hun thuisland die een verblijf in België dekt zijn verplicht om een ​​"mutuelle" aan zorgtoeslag ontvangt treden. Studenten uit EU-landen moeten een Europese ziekteverzekeringskaart hebben vanuit hun eigen land; deze kaart kunnen ze een mutuelle te sluiten onder dezelfde voorwaarden als de Belgische nationaliteit.Ziektekostenverzekering kost ongeveer € 50 per kwartaal voor elke persoon en moet gedurende de looptijd van de studie worden betaald.

 

Tips

Omdat Frans en Nederlands zijn de talen van de keuze voor onderwijs in België, kunnen aspirant-studenten voor het programma van een aantal masteropleidingen worden verplicht om een ​​Nederlandse of Franse taalvaardigheid examen. Voor specifieke eisen, moeten de leerlingen de instelling ze geïnteresseerd zijn in het bijwonen van vragen. De meeste instellingen bieden extra taalonderwijs aan leerlingen die moeite hebben met de taal van het collegegeld.

Hoewel de kosten van studeren in België laag is, zijn er nog vele beurzen en subsidies beschikbaar zijn voor studenten van de masteropleidingen die nog hulp nodig hebben.

Over België

België ligt in West-Europa, met grenst aan de Noordzee, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland. De hoofdstad Brussel is gelegen in het midden van het land en is het hoofdkwartier van vele belangrijke Europese organisaties, waaronder de Europese Unie, de Europese Commissie, en de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Naast chocolade en bier, België staat bekend om het hebben van de eerste krant in de wereld, die in Antwerpen werd gedrukt.

 

Klimaat

Vanwege België's klein gebied, het klimaat is relatief uniforme hele land. De algehele klimaat is gematigd, met milde winters en koele zomers, en een typische dag is enigszins regenachtig en bewolkt. Het terrein bestaat uit vlaktes, glooiende heuvels en bergen.

 

Cultuur

België is bekend om het legioen van culturele activiteiten en sportevenementen verkrijgbaar, vooral in Brussel. Studenten zullen vinden evenementen en podia voor muziek, schilderkunst, theater, film en andere kunsten. Veel evenementen zoals concerten en conferenties zijn prijzen beschikbaar voor studenten verminderd.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud voor studenten in België relatief laag. Naast het collegegeld en de kosten, kunnen de studenten verwachten te besteden ongeveer € 800 per maand op de kosten van levensonderhoud, met ongeveer de helft daarvan gaat voor woningbouw. Ongeacht hun nationaliteit, zijn full time studenten mogen werken te bekostigen kosten te helpen. Studenten uit landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER) kan worden verplicht om een ​​werkvergunning te krijgen.

Scholen

Scholen en universiteiten in België

Online scholen en universiteiten in België