Beheersmeester

Hasselt University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Beheersmeester

Hasselt University

De Master of Management is een internationaal éénjarig masterprogramma (in het Engels) dat studenten voorbereid op een carrière in dynamische, internationale zakelijke omgevingen.

Het programma richt zich op het confronteren van studenten met uitdagende strategische bedrijfsproblemen om hen vertrouwd te maken met alle belangrijke aspecten van een bedrijf. Het programma is afgestemd op bachelor- en master-afgestudeerden die hun internationaal management willen verbreden en hun kennis van en vaardigheden in Business Process Management (BPM) of internationale marketingstrategie (IMS) willen verdiepen - twee specialisatieprogramma's van het programma.

Het programma geldt niet alleen voor (bedrijfs) economiestudenten maar ook voor universitair afgestudeerden in niet-economische vakgebieden, zoals ingenieurs, advocaten, psychologen ...

Sterke punten van de Master of Management

Het Master of Management-programma heeft tot doel de volgende competenties te ontwikkelen:

  • De afgestudeerde van de Master of Management is in staat om complexe bedrijfsproblemen te identificeren en te deconstrueren, die zowel van organisatorische als van strategische oorsprong zijn.
  • De afgestudeerde is in staat om geschikte methodologieën, hulpmiddelen en technieken te evalueren, selecteren en toepassen om complexe bedrijfsproblemen te analyseren om praktische aanbevelingen van hoge kwaliteit te doen om zowel tactische als strategische beslissingen te verbeteren.
  • De afgestudeerde is in staat om geschikte, hoogwaardige bedrijfsstrategieën te verdedigen op basis van hun implicaties.
  • De afgestudeerde is in staat om strategische beslissingen te vertalen naar doelstellingen op een lager niveau en essentiële prestatie-indicatoren.
  • De afgestudeerde is in staat om te werken in een multinationale en interdisciplinaire context, met een houding die de volgende elementen weerspiegelt: kritische reflectie, constructief redeneren, professionele communicatie, efficiënte samenwerking, effectief zelfmanagement, ethisch gedrag en duurzaamheid.

Specialisaties

Studenten kunnen kiezen tussen een specialisatie in:

  • Business Process Management (BPM)
  • Internationale marketingstrategie (IMS)

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Universiteit Hasselt zullen de studenten individueel te beoordelen op basis van hun eerdere academische resultaten en kwalificaties. Algemene vereisten impliceren diplomavoorschriften en taalvereisten. De examencommissie van het programma evalueert elke aanvraag afzonderlijk met betrekking tot het academisch verslag van de kandidaat. Afhankelijk van eerdere kwalificaties, moet u mogelijk een voorbereidend of schakelprogramma volgen.

diploma-eisen

Rechtstreeks toegelaten:

  • Houders van (minimaal) een academische bachelor in Toegepaste Economie, Bedrijfseconomie of Handelsingenieur van een EU-universiteit.

Voorwaardelijk toegelaten :

  • Houders van een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een van de bovengenoemde Vlaamse graden en dat is behaald na ten minste 180 ECTS-credits (of drie jaar voltijds studie) aan een universiteit of hogeschool.

Voorwaardelijk via een voorbereidend programma toegelaten :

Kandidaten met een niet-economische of niet-management / bedrijfsacademische graad zullen een voorbereidend programma moeten voltooien dat is toegesneden op hun specifieke achtergrond voordat ze kunnen worden toegelaten tot de masteropleiding.

Taalvereisten

Engelse taalvaardigheden (zowel geschreven als gesproken) moeten worden bevestigd door een recente score op de toets Engels als vreemde taal (TOEFL paper-based: score 550 of hoger, computer gebaseerd: score 213 of hoger, internet-gebaseerd: score 79 -80) of het International English Language Testing System (IELTS overall band score 6.5) of een erkende bekwaamheidstest.

Carriere vooruitzichten

Dit programma stelt studenten in staat om optimaal te functioneren binnen organisaties en managementfuncties op zich te nemen, vooral in de context van dynamische internationale markten. Competenties zoals projectteamwork, creatief oplossen van bedrijfsproblemen en managementrapportage zullen worden ontwikkeld. Alumni nemen prominente functies in bedrijven over de hele wereld in. Ze getuigen van de dynamiek van onze training op hoog niveau.

Afgestudeerden met de specialisatie International Marketing Strategy (IMS) nemen marketingmanagementfuncties op in hightech multinationals. Afgestudeerden met de specialisatie Management Information Systems (MIS) worden ICT-consultants of ICT-projectmanagers.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
1 jaar
Voltijd
Locations
België - Diepenbeek, Vlaanderen
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
België - Hasselt, Vlaanderen
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Videos

Student Stories: Bilal Latif (PhD in Applied Economics)

Student Stories: Hajar Lamhamedi (PhD student of Applied Economics)