Beheersen van betrouwbare softwaresystemen (DESEM)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit masterprogramma over "Betrouwbare Software Systemen" (DESEM) is een Erasmus Mundus Masterprogramma dat bestaat uit cursussen van de Master in Computer Science van de Université de Lorraine over Software Engineering en Formele Methoden, weergegeven in het Engels en toegankelijk voor internationale studenten.

Doelstellingen van het programma

Het hoofddoel van het masterprogramma is het aanbieden van een geavanceerd programma over "Betrouwbare Software Systemen" (DESEM), waarbij cursussen over grondslagen en sleutelconcepten en cursussen over methoden, technieken en toepassingen worden gecombineerd , met enkele gespecialiseerde cursussen, afhankelijk van de interesses en de professioneel project van de studenten. Om het vereiste aanpassingsvermogen van toekomstige afgestudeerden aan de constante evolutie van de discipline te waarborgen, is het doel van het programma het beheersen van de basis- en sleutelconcepten van de software-engineeringdiscipline , zoals algoritmen en programmeren, geavanceerde software-engineering, modelleringssystemen, formele methoden, logica en bewijzen, semantiek, modelcontrole en verificatie, beveiliging van informatiesystemen, protocol- en systeemverificatietechnieken, met de nadruk op formele methoden en hun toepassingen .

2-jarig masterprogramma

Met de steun van het Erasmus Mundus-programma van de Europese Unie bieden de National University of Ireland Maynooth (NUIM) in Ierland, de University of St.Andrews (UStA) in Schotland en Université de Lorraine (UL) in Frankrijk deze twee aan. -jaarlijks dubbel masterprogramma, genaamd Erasmus Mundus MSc in Dependable Software Systems (DESEM).

Dit programma, gecoördineerd door de National University of Ireland Maynooth, biedt afgestudeerden de kennis, vaardigheid en diepgaand technisch inzicht in de belangrijkste concepten die nodig zijn om betrouwbare softwaresystemen te ontwerpen en te bouwen. Dit zal worden bereikt door de theorie en praktijk van softwareontwikkeling samen te brengen en in het bijzonder door deel te nemen aan door onderzoek gedreven en commercieel relevante projecten. Het resultaat zullen afgestudeerden zijn die een solide basis hebben in de logische redenering en probleemoplossende vaardigheden die nodig zijn voor een carrière in de software-industrie. Een echt Europese Masters-ervaring

Elke student van het programma zal studeren aan twee van de drie partneruniversiteiten die de dubbele Erasmus Mundus MSc in betrouwbare softwaresystemen behalen door de toekenning van 60ECTS van het DESEM-programma van twee van de partneruniversiteiten. Elke partneruniversiteit heeft langdurige lokale masterprogramma's in computerwetenschappen waarin gespecialiseerde onderwerpen in softwareontwikkeling worden behandeld. De cursussen worden in het Engels gegeven en studenten worden geïntegreerd in de cultuur van het land waar ze studeren door middel van taalcursussen en culturele cursussen die worden aangeboden door de universiteiten die ze volgen.

Engineers discuss sustainable farming solutions

Wie zou moeten solliciteren?

Degenen met een graad in computerwetenschappen of een verwante discipline met een gemiddelde graad van 60% (gelijk aan een B, II.1 of Assez bien) of hoger. Uitgebreide industriële ervaring kan worden beschouwd als gelijkwaardig aan academische kwalificatie, hoewel dergelijke aanvragers normaal gesproken worden onderworpen aan een interview.

Voor welke loopbanen zullen afgestudeerden geschikt zijn?

Afgestudeerden zullen even geschikt zijn voor een carrière in onderzoek waar ze nieuwe technieken zullen ontwikkelen voor het ontwikkelen van betrouwbaardere software, of een carrière in een branche waar ze betrouwbare industriële software zullen ontwikkelen.

Wat zijn de kosten?

Het collegegeld is 8000 € per jaar voor niet-Europese studenten en 4000 € per jaar voor Europese studenten. Beursontvangers krijgen hun collegegeld volledig betaald met bijdragen aan de kosten van levensonderhoud en reizen via hun beurs.

Welke beurzen zijn er beschikbaar?

We verwachten dat er maximaal 15 beurzen per jaar worden toegekend aan studenten die deelnemen aan de Erasmus Mundus MSc in Betrouwbare Softwaresystemen. Kortetermijnbeurzen zijn ook beschikbaar om academici te ondersteunen die willen deelnemen aan onderwijs- / onderzoeksactiviteiten die met dit programma te maken hebben.

 • Studentenbeurzen van categorie A (studenten van derde landen)
  Bijdrage aan reis- en installatiekosten: 4000 € per jaar
  Deelnamekosten (inclusief collegegeld en verzekeringsdekking): 8000 € per jaar
  Maandelijkse toelage: 1 000 € per maand
 • Studentenbeurzen van categorie B (Europese studenten)
  Deelnamekosten (inclusief collegegeld en verzekeringsdekking): 4000 € per jaar
  Maandelijkse vergoeding: 500 € per maand
 • Scholarships leren
  Verblijfsuitkering (inclusief reiskosten): 1200 € / week voor een minimale duur van 2 weken en een maximale duur van 3 maanden per geleerde.

Admissions

Hoe aanvragen?

Download een online applicatie.

Zie http://erasmusmundus.ie voor meer informatie over de aanvraagprocedure

Toepassingsdeadlines voor Erasmus Mundus MSc Betrouwbare softwaresystemen (DESEM)

 • 15 januari voor beursaanvragen voor de DESEM-cursus
 • 30 juni voor niet-beursaanvragen voor de DESEM-cursus (niet-EU- en EU-aanvragers)
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate ... Lees meer

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate). Lees Minder
Nancy , Luik , Luleå , Freiberg , Metz , Marseille , Praag 6 , Saclay , Leganés , Stuttgart , Gent + 10 Meer Minder