Beheersen van betrouwbare softwaresystemen (DESEM)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit Masters-programma over "Betrouwbare Software Systemen" (DESEM) is een Erasmus Mundus Master-programma dat bestaat uit cursussen van de Master in Computer Science van Université de Lorraine over Software Engineering en Formele Methoden, weergegeven in het Engels en geopend voor internationale studenten.

Doelstellingen van het programma

Het hoofddoel van het Master-programma is om een geavanceerd programma te bieden over "Betrouwbare Software Systemen" (DESEM), cursussen over stichtingen en sleutelbegrippen en cursussen over methoden, technieken en toepassingen te mixen , met enkele gespecialiseerde cursussen afhankelijk van de interesses en de professioneel project van de studenten. Om de aanpassingsmogelijkheden te garanderen die toekomstige afgestudeerden nodig hebben voor de constante evolutie van de discipline, heeft het programma tot doel de basisbegrippen en kernbegrippen van de software engineering discipline te beheersen , zoals algoritmiek en programmering, geavanceerde software engineering, modelleringssystemen, formele methoden, logica en bewijzen, semantiek, modelcontrole en verificatie, beveiliging van informatiesystemen, protocol- en systeemverificatietechnieken, met de nadruk op formele methoden en hun toepassingen .

2-jarig masterprogramma

Met de steun van het Erasmus Mundus-programma van de Europese Unie, bieden de Nationale Universiteit van Ierland Maynooth (NUIM) in Ierland, de Universiteit van St. Andrews (UStA) in Schotland en Université de Lorraine (UL) in Frankrijk deze twee aan -jaars dubbel masterprogramma, Erasmus Mundus MSc in Betrouwbare Software Systemen (DESEM).

Dit programma, gecoördineerd door de National University of Ireland Maynooth, biedt afgestudeerden de kennis, vaardigheden en diepgaande technische kennis van de belangrijkste concepten die nodig zijn voor het ontwerpen en bouwen van betrouwbare softwaresystemen. Dit zal worden bereikt door de theorie en praktijk van softwareontwikkeling bij elkaar te brengen, en met name door deel te nemen aan onderzoekgestuurde en commercieel relevante projecten. Het resultaat zullen afgestudeerden zijn met een solide basis in de logische redeneer- en probleemoplossende vaardigheden die nodig zijn voor een carrière in de software-industrie. Een echte Europese Masters-ervaring

Elke student op het programma zal studeren in twee van de drie partneruniversiteiten die de dubbele Erasmus Mundus MSc in Betrouwbare Softwaresystemen behalen, door de toekenning van 60ECTS uit het DESEM-programma van twee van de partneruniversiteiten. Elke partneruniversiteit heeft al lang lokale Masters-programma's op het gebied van computerwetenschappen gericht op gespecialiseerde onderwerpen in softwareontwikkeling. Cursussen worden in het Engels gegeven en studenten worden geïntegreerd in de cultuur van het land waar zij studeren door middel van taal- en cultuurcursussen van de universiteiten die zij bijwonen.

Wie zou moeten solliciteren?

Degenen met een graad in computerwetenschappen of een verwante discipline met een gemiddelde graad van 60% (gelijk aan een B, II.1 of Assez bien) of hoger. Uitgebreide industriële ervaring kan worden beschouwd als gelijkwaardig aan academische kwalificatie, hoewel dergelijke aanvragers normaal gesproken worden onderworpen aan een interview.

Voor welke loopbanen zullen afgestudeerden geschikt zijn?

Afgestudeerden zullen even geschikt zijn voor een loopbaan in onderzoek waar ze nieuwe technieken zullen ontwikkelen voor het ontwikkelen van meer betrouwbare software, of een carrière in een industrie waar ze betrouwbare industriële krachtsoftware zullen ontwikkelen.

Wat zijn de kosten?

Het collegegeld is 8000 € per jaar voor niet-Europese studenten en 4000 € per jaar voor Europese studenten. Beursontvangers krijgen hun collegegeld volledig betaald met bijdragen aan de kosten van levensonderhoud en reizen via hun beurs

Welke beurzen zijn er beschikbaar?

We verwachten dat er maximaal 15 beurzen per jaar worden toegekend aan studenten die deelnemen aan de Erasmus Mundus MSc in Betrouwbare Softwaresystemen. Kortetermijnbeurzen zijn ook beschikbaar om academici te ondersteunen die willen deelnemen aan onderwijs- / onderzoeksactiviteiten die met dit programma te maken hebben.

 • Studentenbeurzen van categorie A (studenten van derde landen)
  Bijdrage aan reis- en installatiekosten: 4000 € per jaar
  Deelnamekosten (inclusief collegegeld en verzekeringsdekking): 8000 € per jaar
  Maandelijkse toelage: 1 000 € per maand
 • Studentenbeurzen van categorie B (Europese studenten)
  Deelnamekosten (inclusief collegegeld en verzekeringsdekking): 4000 € per jaar
  Maandelijkse vergoeding: 500 € per maand
 • Scholarships leren
  Verblijfsuitkering (inclusief reiskosten): 1200 € / week voor een minimale duur van 2 weken en een maximale duur van 3 maanden per geleerde.

Admissions

Hoe aanvragen?

Download een online applicatie.

Zie http://erasmusmundus.ie voor meer informatie over de aanvraagprocedure

Toepassingsdeadlines voor Erasmus Mundus MSc Betrouwbare softwaresystemen (DESEM)

 • 15 januari voor beursaanvragen voor de DESEM-cursus
 • 30 juni voor niet-beursaanvragen voor de DESEM-cursus (niet-EU- en EU-aanvragers)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate ... Lees meer

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate). Lees Minder
Nancy , Luik , Luleå , Freiberg , Metz , Marseille , Praag 6 , Saclay , Leganés , Gemeenschap van Madrid , Stuttgart , Gent + 11 Meer Minder