Studie Master Opleidingen in Bangladesh

Master Opleidingen in Bangladesh 2018

Studie in Bangladesh

Hoger onderwijs in Bangladesh

Het hoger onderwijs in Bangladesh richt zich op algemene studies, bedrijfskunde, techniek, geneeskunde of technologie. Er zijn een paar andere disciplines, maar de geneeskunde en algemene studies voldoen aan de grootste behoefte in de private sector eenmaal studenten hun universiteit eisen. Het hoger onderwijs is verdeeld in 3 verschillende soorten colleges:

 

1) Public-handen van de overheid en gesubsidieerde

2) Prive-prive gedeelte in handen

3) International-geëxploiteerd en gefinancierd door internationale organisaties

 

In het verleden de meeste hoger onderwijs is in handen van de overheid alleen. In de afgelopen jaren, echter, is er een instroom van particuliere instellingen die zich richten op meer liberale gebieden van studie, met inbegrip van vrouwen 's studies en politiek.Terwijl hun economie is altijd in een staat van armoede, ze werken hard en worstelde om de status quo te handhaven met het oog op een goede opleiding bieden aan hun bewoners, alsmede aan internationale studenten. Zij geloven dat een goede opleiding is belangrijk voor individuele groei en kansen en ze proberen om hun land op enigerlei wijze mogelijk te verbeteren naarmate middelen beschikbaar worden.

 

Populaire Universiteiten in Bangladesh

De universiteit van Dhaka werd opgericht in 1921. Het is een van de meest gewilde colleges bij te wonen door zowel de lokale bevolking en internationale studenten. Hun focus ligt nu vooral op de medische wetenschappen, landbouw-wetenschap en diergeneeskunde.

 

Collegegeld

Om te studeren in een onafhankelijke universiteit in Bangladesh kost ongeveer 17.500 TK (Bangladesh valuta) voor entreegelden alleen. Het semester collegegeld per studiepunt zijn:

  • TK $ 4500 voor reguliere studenten
  • TK $ 5.000 voor non-degree studenten

 

In aanmerking te komen voor de Student Visa

Studenten die naar school in Bangladesh moet een sponsoring brief van iemand uit het oorspronkelijke land van herkomst, plus een bewijs van bankafschriften waaruit de mogelijkheid om te betalen, in aanvulling op het bewijs van de onroerende activa en passiva te verkrijgen. Als er iets mis is, kon je in rekening worden gebracht extra kosten, dus zorg ervoor dat dit correct en up-to-date is. Er moet genoeg bewijs van financiële steun zijn. Dit is zeer belangrijk om de regering van Bangladesh, omdat ze niet willen dat verantwoordelijk is voor het verlies van geld te houden als je niet kunt betalen uw factuur of maakt andere kosten als gevolg van je wezen daar. Alles wat moet worden gelegaliseerd om het risico van fraude te voorkomen.

 

Waarom studeren in Bangladesh?

Iemand die een rijke, gevarieerde ervaring in de cultuur die anders is en een uitdaging hebben zouden profiteren van het bijwonen van school in Bangladesh.De nadruk in de universitaire instellingen is op medische loopbaan als gevolg van de toenemende behoefte aan hoog opgeleide medisch personeel in hun eigen land. Ze hopen te trainen tot mensen in de medische gebieden, die dan het land kan dienen op dit gebied. De behoefte is zo groot dat de kansen kon je dienstverband gemakkelijk na het behalen van de opleiding als je hard werkt te vinden in het land. Er zijn verschillende medische colleges in het gebied dat nu Bangladesh, die allemaal opereren onder de jurisdictie van het ministerie van Volksgezondheid. Tot de vroege jaren 1990, alle medische universiteiten werden vastgesteld en bleef de regering. Sinds die tijd hebben verscheidene particuliere medische universiteit opgesprongen, om aan de groeiende behoefte te voldoen. Veel medische universiteiten werken samen met de universiteit van Dhaka en anderen om de best mogelijke onderwijs te bieden aan toekomstige artsen en ander medisch personeel in Bangladesh.Er zijn tal van ziekten mensen in Bangladesh zijn gevoelig voor, dus onderzoek op het gebied van de geneeskunde wordt sterk aangemoedigd. Iedereen die geïnteresseerd is in het bestuderen van het gebied van de geneeskunde, die wil een unieke en uitdagende ervaring, of het werk in de loopgraven in de medische wetenschap hebben, zouden profiteren van daar studeren. Studenten die een innerlijk verlangen om te helpen in een van de armste gebieden in de wereld zou een diep gevoel van voldoening ontlenen aan studeren in Bangladesh. Zodra de diploma-eisen zijn voltooid, zou u dan beslissen of u wilt verblijven in Bangladesh en vult de behoefte in de directe omgeving, of ga terug naar uw eigen land en gebruik je vaardigheden daar. Hoe dan ook, studeren in Bangladesh is een diverse culturele ervaring die zou nederig iemand willen om terug te geven aan de wereld, en te streven naar genezing of verlichting te vinden voor veel van de kwalen die zo vaak teisteren deze worstelende land. Hoe dan ook, het is een ervaring die men zal herinneren gedurende hun hele leven.

Over Bangladesh

Bangladesh is een derde wereld land met zijn eigen worstelingen en problemen. Maar ze zijn een uniek land waar velen willen gaan, met het oog op een hoogte van wereld kennis die nergens anders te vinden te bereiken. Bangladesh ligt in Zuid-Azië en grenst aan Indiase in het noorden en de Golf van Bengalen in het oosten en westen. Het is verdeeld in zeven administratieve afdelingen, die verder zijn onderverdeeld in districten of "zila. " Buurlanden zijn Birma en India. Bangladesh wordt beschouwd als de 8e meest bevolkte land in de wereld en de 4e grootste moslimland na Indonesië, Pakistan en India. Hun primaire industrieën zijn katoen, textiel, jute, kleding, en verwerking van thee. Hun landbouw focues op rijst, jute, thee, tarwe en rundvlees. Ze exporteren kleding, leer, bevroren vis en zeevruchten.

 

Essentiële Feiten over Bangladesh

  • Bevolking: 144233000
  • Hoofdstad: Dhaka
  • Oppervlakte: 147.570 vierkante km
  • Taal: Bangla
  • Religie: Moslim, Hindoe
  • BBP per capita: US $ 1.800 dollar

 

Klimaat

Bangladesh heeft een klimaat dat is warm en benauwd tijdens de zomers van maart tot juni met moessons typische van juni tot november. Het bestaat in een zwoele, vochtige, tropische moesson-achtige klimaat met moerassige wetlands langs de kust voor en grond die is kwetsbaar voor extreme overstromingen en droogte. Het klimaat lijkt te gaan van droge, warme omstandigheden te nat, overstroomde vlaktes. Het wordt jaarlijks overspoeld door natuurrampen in weersomstandigheden waaronder overstromingen, tornado's, getijden boringen, en zelfs cyclonen.

 

Valuta

De officiële munteenheid van Bangladesh is de Bengalese Taka, die momenteel een waarde 0.013 van de Amerikaanse dollar.

 

Religie

Religies in Bangladesh is overwegend moslim met 89,5% van de bevolking beweert te zijn moslim, 9,6% hindoe, en de rest christelijke of andere.

 

Feiten over Bangladesh

Bangladesh, aan de noordelijke kust van de Golf van Bengalen, is omgeven door India, met een kleine gemeenschappelijke grens met Myanmar in het zuidoosten. Het land is laaggelegen rivieren land doorkruist door de vele takken en zijrivieren van de Ganges en de Brahmaputra rivieren. Toch heeft het land aanzienlijke vooruitgang in de menselijke ontwikkeling bereikt sinds de onafhankelijkheid, inclusief de vooruitgang op het gebied van gendergelijkheid, universeel basisonderwijs, het verminderen van de bevolkingsgroei, zelfvoorziening in voedsel productie, verbetering van de gezondheidszorg en het verspreiden van duurzame energie.

 

Hoofdstad: Dhaka
Officiële Talen: Bengali
Overheid: Unitary parlementaire democratie
Bevolking: 161083804
Bruto Binnenlands Product: $ 282.229000000000
Valuta: Taka (BDT)
Tijdzone: (UTC 6)