Studie Masters Programma's in Azerbeidzjan

Master's Programma's in Azerbeidzjan 2018

Studie in Azerbeidzjan

Onderwijskansen

Er zijn 51 universiteiten in Azerbeidzjan, 36 gerund door de staat en 15 prive. Momenteel zijn er meer dan 100.000 undergraduate en graduate studenten die studeren aan universiteiten daar. Universiteiten werken meer dan 11.000 instructeurs. Azerbeidzjaanse cultuur respect voor het leren van het land heeft geleid tot een centrum van leren voor de islamitische inwoners. Als gevolg daarvan, hebben een redelijk groot percentage van de Azeri's een soort verkregen van het hoger onderwijs, meestal in wetenschappelijke of technische vakken, vaak olie-industrie technologieën.

De meer belangrijke universiteiten zijn:

 • Baku State University,
 • Azerbaijan State Oil Academy (ASOA),
 • Qafqaz University,
 • Khazar University,
 • Azerbaijan Technical University,
 • Mirza Fath Ali Akhundzade Pedagogisch Instituut voor Talen,
 • Azerbeidzjan Medical University,
 • Uzeyir Hajibayov Bakoe Muziekacademie, en
 • Azerbeidzjan National Academy of Sciences

Baku State University (de Universiteit van Azerbeidzjan) werd opgericht in 1919 en biedt cursussen in meer dan een dozijn gebieden, van natuurkunde tot Oosterse studies. Het is ook de thuisbasis van de grootste bibliotheek van het land.

Volgens de Azerbeidzjaanse Ministerie van Onderwijs, zijn studenten uit meer dan 50 landen wereldwijd studeert momenteel voor Bachelors, Masters, Postgraduate en doctoraat graden in het land de onderwijsinstellingen.

 

Educatieve Regelingen

Ministerie verordeningen voor degenen die willen studeren aan de universiteiten van Azerbeidzjan worden uitgevoerd binnen verschillende contexten:

 • intergouvernementele overeenkomsten, culturele en wetenschappelijke plannen samenwerking tussen Azerbeidzjan en andere landen;
 • afspraken tussen het ministerie van Onderwijs van de Republiek Azerbeidzjan en onderwijsinstellingen en publieke organisaties van andere landen ondertekend;
 • directe overeenkomsten tussen onderwijsinstellingen ondertekend, en
 • beurzen opgericht door niet-gouvernementele en liefdadigheidsorganisaties.

De studie van de internationale studenten op laste van de Staat kan worden geregeld binnen de uitwisseling van studenten tussen universiteiten en onderwijsinstellingen van andere landen op basis van de kennisgeving van het ministerie, commissie en het hoofd van de instelling die de desbetreffende instelling is ondergeschikt aan. Het collegegeld van buitenlandse studenten wordt bepaald en goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs in overeenstemming met de voorstellen van de universiteiten.

 

Taaleisen

Omdat de meerderheid van de internationale studenten die willen studeren in Azerbeidzjan zijn niet vloeiend in zowel de Azeri en de Russische taal (de belangrijkste talen die op de universiteit), worden studenten toegelaten tot de desbetreffende scholen pas na het indienen van een document waaruit hun voltooiing van de voorbereidende taalcursussen voorbereiding hen studie.

Aan het einde van hun taal voorbereiding studie, studenten nemen examens als gevolg van de succesvolle afronding van een certificaat. Vanaf dat moment kunnen studenten studeren op universitair niveau, hetzij op een fee-paid basis of ten laste van de Staat in overeenstemming met kennisgeving aan het ministerie van Onderwijs.

 

Studierichtingen

Volgens het ministerie, internationale studenten meestal kiest specialiteiten zoals internationale betrekkingen en internationale economische betrekkingen, Azeri taal en literatuur, Russische taal en literatuur, internationale bedrijfsleven, en de ontwikkeling en exploitatie van olie en gas goed, olie en gas engineering, enz.

Het ministerie zegt dat internationale studenten studeren in de universiteiten van Azerbeidzjan in de volgende specialismen die nodig zijn voor hun land:

 • Geneeskunde: 15%
 • Economie en Management: 11%
 • Cultuur en Kunst: 3%
 • Landbouw: 1%
 • Engineering - Technische constructie: 33%
 • Geesteswetenschappen (internationale betrekkingen, internationaal recht, regionale, Europese studies, geschiedenis, politicologie, sociologie, filosofie, journalistiek, vreemde taal): 19%
 • Pedagogiek: 18%
Over Azerbeidzjan

De Republiek Azerbeidzjan is het grootste land in de Kaukasus en raakt Rusland in het noorden, Georgië in het noordwesten, Armenië in het noorden naar het westen, en Iran in het zuiden. Het raakt de Kaspische Zee in het oosten.

Hoewel de inflatie bereikte 16,6 procent in 2007, wat leidt tot speculaties dat snel groeiende energiesector Azerbeidzjan een zeepbel had gemaakt, werd de chronische inflatie gecontroleerd eerder dit decennium, wat leidt tot de introductie van een nieuwe munt, de manat.

Van 1922 tot 1995 Azerbeidzjan was formeel de Azerbaijan Sovjet Socialistische Republiek en een deel van de Sovjet-Unie.

 

Aardrijkskunde

Azerbeidzjan landgrenzen uit te breiden 1.645 mi. De kustlijn strekt zich 479 km. Het grondgebied van Azerbeidzjan breidt 249 mi. noord naar zuid en 311 km. west naar oost.Geografische kenmerken van Azerbeidzjan onder de Kaspische Zee in het oosten en drie bergketens: de Grote en kleine Kaukasus en de Talysj Bergen, die allemaal betrekking hebben ongeveer 40 procent van Azerbeidzjan.

 

Essentiële feiten over Azerbeidzjan

 • 106 soorten zoogdieren, 97 soorten vis, 363 vogelsoorten, 10 soorten amfibieën en 52 soorten reptielen zijn ingedeeld in Azerbeidzjan.
 • Azerbeidzjan heeft de unieke onderscheid van de eerste moslim-meerderheid land tot opera, theater en toneelstukken hebben.
 • Azerbeidzjan heeft diplomatieke betrekkingen met 158 ​​landen en houdt het lidmaatschap in 38 internationale organisaties, het werd in de Raad voor de mensenrechten door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2006 verkozen tot het lidmaatschap.
 • Azerbeidzjan wordt alom beschouwd als een van de meest belangrijke up-and-coming plekken in de wereld voor olie-exploratie en ontwikkeling.
 • Verse kruiden vormen een belangrijk onderdeel in het Azeri gerechten, waaronder dille, koriander, basilicum, prei, peterselie, dragon, tijm, bieslook, waterkers en marjolein. De nationale gerechten zijn die op basis van vis uit de Kaspische, lokale schapenvlees of rundvlees, en seizoengroenten en groenten. Zwarte thee wordt op grote schaal geconsumeerd, zoals saffraan-rijst plov, een traditioneel gerecht.

 

Klimaat

Azerbeidzjan is uniek omdat negen van de aarde 's 11 klimaatzones bestaan ​​er allemaal. Omdat het is gelegen aan het noordelijke uiteinde van een subtropische zone, de ingewikkelde geografische terrein, en de nabijgelegen Kaspische Zee, Azerbeidzjan heeft een enorm gevarieerd klimaat.

 

Valuta

De valuta van Azerbeidzjan heet de manat. Elke manat is verdeeld in 100 qapik. Het wordt onderverdeeld in 100 qepik. Het woord "manat" is afgeleid van het Russische woord voor munt.

 

Religie

Ongeveer 95 procent van de Azerbeidzjaanse bevolking is moslim. Slechts 15 procent van de moslims zijn soennieten, met 85 procent zijn sjiieten. 85 procent van de moslims zijn sjiitische moslims en 15 procent soennitische moslims. Azerbeidzjan is een seculiere staat, en de grondwet garandeert vrijheid van godsdienst.Christelijke denominaties zijn rooms-katholieke, lutherse, Molokan, Baptist, evenals Joodse, Bahai, de Jehova's Getuigen en de Hare Krishna.

 

Feiten over Azerbeidzjan

Azerbeidzjan ligt op de westelijke oever van de Kaspische Zee in het zuidoosten uiteinde van de Kaukasus. De regio is een bergachtig land, en slechts ongeveer 7% van het bouwland. Het Kura River Valley is het gebied 's grote agrarische zone. Ten opzichte van andere Oost-Europese en GOS-landen, heeft Azerbeidzjan een hoog niveau van menselijke ontwikkeling, economische ontwikkeling en alfabetisering, evenals een lage werkloosheid en opzettelijke doodslag bereikt.

 

Hoofdstad: Baku
Officiële Talen: Azerbeidzjaanse
Overheid: Dominant-party unitaire presidentiële staat
Bevolking: 9356500
Bruto Binnenlands Product: $ 97.172000000000
Valuta: Manat (AZN)
Tijdzone: (UTC 4)