Artificial Intelligence & Advanced Visual Computing Master

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De École Polytechnique Master of Science and Technology in Artificial Intelligence and Advanced Visual Computing is een tweejarig programma, volledig in het Engels gegeven en ontworpen voor hooggekwalificeerde en internationaal georiënteerde studenten. Het geeft je een diepgaand inzicht in de meest recente technieken in kunstmatige intelligentie en leert je deze efficiënt te implementeren.

Dit op onderzoek gerichte programma vormt de kern van de digitale wetenschap en de nieuwste, meest veelbelovende toepassingen ervan. Het curriculum omvat twee complementaire takken, namelijk kunstmatige intelligentie en visuele computers. De eerste tak houdt rekening met statistisch leren en data-analyse, terwijl de tweede kijkt naar 3D-computergraphics, virtuele en augmented reality, multimodale interactie, computervisie, robotica en 3D-productie.

Het programma biedt wetenschappelijke lessen op hoog niveau die worden gegeven door de faculteit van École Polytechnique en partnerbedrijven.

Waarom Kunstmatige Intelligentie studeren

Kunstmatige intelligentie, een sector in constante evolutie ...

Aan de rand van informatica en toegepaste wiskunde is kunstmatige intelligentie (AI) een voortdurend groeiend veld en de recente vooruitgang is zeer indrukwekkend. Het doel is om intelligente agenten of systemen te creëren die in staat zijn om zelfstandig te werken om moeilijke doelen te bereiken, zoals beslissingen nemen of taken creëren.

Dit kan worden gedaan door het modelleren van kennis en van redeneermechanismen en / of door te vertrouwen op statistisch leren (van Bayesiaanse modellen tot Deep Learning), waarbij de trainingsgegevens in een keer worden verzameld of in een handomdraai worden verzameld. Naast het ontwikkelen van deze methoden, is competitief onderzoek naar hun betrouwbaarheid van primair belang.

... leidend tot sterke maatschappelijke impacttoepassingen

Gecombineerd met Visual Computing-technieken, een onderdeel van de informatica die de verwerking en simulatie van visuele informatie in al zijn vormen (van afbeeldingen en video's tot 3D virtuele werelden) bestudeert, leidt Artificial Intelligence tot krachtige maatschappelijke impacttoepassingen, zoals:

 • Zoeken naar de massa van online audiovisuele inhoud om deze te verwerken, te bewerken of opnieuw in te delen, wat leidt tot de creatie van nieuwe interactieve educatieve of culturele media;
 • Het besturen van drones of autonome voertuigen zodat ze bewegen volgens de omringende dynamische omgeving en een aantal vooraf gespecificeerde regels;
 • Het synthetiseren van virtuele 3D-karakters voor gamen, online verkopen, serious games en simulators, met gedrag dat in zekere mate overeenkomt met dat van echte mensen;
 • Het ontwerpen, fabriceren en besturen van zachte robots die zijn toegewijd aan verschillende moeilijke taken, van persoonlijke assistentie tot microchirurgie.

Carrière resultaten

De afgestudeerde graad van kunstmatige intelligentie en geavanceerde visuele computers geeft u een diepgaand inzicht in de meest recente kunstmatige intelligentie-technieken, samen met de mogelijkheid om deze efficiënt te implementeren. Dit programma speelt in op de groeiende vraag van bedrijven die onderzoekers en ingenieurs willen werven die in staat zijn om nieuwe originele AI-algoritmen te creëren die computationeel concurrerend zijn. De specifieke focus die in deze training op visual computing wordt gelegd, zal studenten natuurlijk leiden naar toepassingen die verband houden met beeldverwerking, virtuele werelden, gespreksagenten of drone-navigatie.

Na hun afstuderen wordt van de studenten verwacht dat ze een Ph.D. scriptie of om rechtstreeks bij een bedrijf te komen werken. Hier is een niet-uitputtende lijst van bedrijfstakken die geïnteresseerd zijn in het profiel van studenten in AI:

 • Digitale toepassingen voor smartphones, computers of persoonlijke assistenten (Google, Facebook, Shazam, Apple, Snap);
 • Controle van autonome voertuigen, drones en robots (Valeo, Audi, Google, BMW);
 • Virtual reality, beeld- en videobewerking, ontwerp en simulatie van virtuele 3D-werelden (Ubisoft, Dassault-systemen, Microsoft, Adobe, Sony, Nintendo)
 • E-commerce en online advertenties (Criteo, Amazon, Google, Teads, Cdiscount, FNAC, eBay)
 • Financiële, bank- en verzekeringssector (BNP Paribas, Société Générale, Barclays, HSBC, AXA).

Hoewel hier niet vermeld, zijn veel start-ups veel gevraagd voor hoogwaardige profielen in kunstmatige intelligentie en geavanceerde visuele computing.

Applicatie-eisen en deadlines

Kandidaten moeten een bachelordiploma wiskunde en computerwetenschappen hebben of verwachten te hebben voordat het programma begint. Kandidaten moeten ten minste één cursus voor statistieken gevolgd hebben. Kandidaten met andere graden kunnen worden overwogen, op voorwaarde dat zij een sterke achtergrond hebben in de bovengenoemde onderwerpen.

Engelse taalvereisten

Aanvragers moeten volledige Engelse taalvaardigheid aantonen. De tests die we accepteren zijn het International English Language Testing System (IELTS), de Internet-based Test of English as a Foreign Language (TOEFL ibt) en de volgende Cambridge General English Tests: First (FCE), Advanced (CAE) en Vaardigheid (CPE).

De vereiste minimumscores zijn:

 • TOEFL IBT 90
 • IELTS 6.5
 • Cambridge Test - First (FCE) Grade B - 176

Scores mogen niet vroeger dan twee jaar voorafgaand aan de start van het programma dateren.

Aanmeldingsdeadlines

 • Ronde 1: 4 november 2020 tot 4 december 2020
 • Ronde 2:12 januari 2021 tot 12 maart 2021
 • Ronde 3:23 maart 2021 tot 23 april 2021

Collegegeld

Het standaard collegegeld voor 2021/22 is vastgesteld op € 15.000, - per studiejaar. Het collegegeld waarvoor u verschuldigd bent, kan echter afhangen van uw statuut of het bestaan van een partnerschap met uw thuisinstelling. Bovendien zullen enkele beurzen ter dekking van het collegegeld worden verstrekt dankzij de industriële partners die deze graduaat ondersteunen. Geef in uw aanvraag aan of u interesse zou hebben in een dergelijke subsidie. De voortreffelijkheid van uw administratie zal een van de criteria zijn.

Ziektekostenverzekering

Let op: registratie bij een ziekteverzekering is verplicht in Frankrijk als u zich inschrijft bij een instelling voor hoger onderwijs.

Als u uit een van de 28 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland komt en al bent geregistreerd bij een nationale zorgverzekeraar, moet u de Europese ziekteverzekeringskaart aanvragen. Deze kaart is gratis en geeft u toegang tot door de staat verstrekte gezondheidszorg tijdens uw verblijf in Frankrijk onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten als staatsburgers.

Studenten uit Quebec zijn vrijgesteld van deelname aan de Franse sociale zekerheid voor studenten op vertoon van formulier # SE401Q106.

Kamer en maaltijden

Ecole Polytechnique biedt met genoegen accommodatie op de campus aan voor alle afgestudeerde studenten, aangezien ze dit binnen de gestelde termijn aanvragen.

De huur bedraagt ​​617 euro per maand (inclusief huisvestingsverzekering). Bij aankomst dient u ook een borg van 617 euro te betalen. Alle woningen zijn uitgerust met een gedeelde keuken, maar u kunt ook van maandag tot zaterdag ontbijten, lunchen en dineren in ons universiteitsrestaurant. Een lunchmaaltijd kost ongeveer 2 tot 4 euro dankzij onze kortingspercentages voor studenten. Maandelijkse kosten voor maaltijden variëren van 200 tot 350 euro.

Financiële hulp

Studenten ontvangen hulp van het huisvestingsbureau om het Franse National Housing Benefit "CAF" aan te vragen. Studenten krijgen meestal een financiële bijdrage van 150-200 euro per maand.

Al onze studenten ontvangen de ISIC-kaart (International Student Identity Card) automatisch en gratis. Ze krijgen preferentiële toegang en korting op toegang tot meer dan 150.000 producten, services en ervaringen die relevant zijn voor alle aspecten van het studentenleven.

Bijkomende mogelijkheden voor beurzen zijn te vinden op de website van CampusFrance (bijv. Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling voor internationale studenten). Houd er rekening mee dat de Franse beurs "CROUS" niet compatibel is met onze opleiding.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excel ... Lees meer

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excellence with a strong emphasis on science, anchored in humanist traditions. The school produces socially responsible professionals who excel in leading complex and innovative projects which address current and future challenges facing our society. Lees Minder